Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Hengitystieinfektio-oireisten ja koronapotilaiden hoidon keskittäminen päättyy Helsingissä syyskuun lopussa

Jaa

Helsinkiä lähes puolitoista vuotta erinomaisesti palvelleet keskitetyt koronaterveysasemat Laaksossa ja Malmilla päättävät toimintansa 30.9. Hengitystieinfektio-oireisten ja koronapotilaiden hoito jalkautuu tästä eteenpäin omille terveysasemille.

Hengitystieinfektioiden hoito on pääasiassa kotihoitoa eikä vaadi terveydenhuollon ammattilaisen arviointia. Lieväoireisena asiakkaan ei tarvitse hakeutua koronatestiin, jos hänet on kahdesti rokotettu tai hän sairastanut koronan edeltävän kuuden kuukauden aikana, etkä kuulu riskiryhmiin.

Jos hengitystieoireisella tai covid-19-tautia sairastavalla henkilöllä on tarve hoitajan- tai lääkärin arvioon, kannattaa ensin tehdä oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai ottaa yhteyttä koronaneuvontaan tai oman terveysasemasi palvelunumeroon. Suoraan terveysasemalle ei pidä tulla, vaan olla aina etukäteen yhteydessä ammattilaiseen puhelimella tai sähköisesti.

”Hoidamme covid-19-tautia sairastavat asiakkaamme jatkossa yhtä hyvin kuin nytkin. Muutos on askel kohti normaalia pandemian jälkeistä aikaa”, kertoo terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen.

”Muutoksen mahdollistaa se, että helsinkiläisten rokotuskattavuus on jo hyvä kaikkien väestöryhmien, myös riskiryhmien osalta. Vaikka uusia koronatartuntoja edelleen todetaan, tilanne on epidemian osalta vakaa.”

Timo Lukkarinen korostaa, että kaikkien terveysasemien asiakkaiden, myös koronapotilaiden, asiointi on jatkossakin turvallista. Vastassa terveysasemalla on aina aulatervehtijä, joka auttaa kaikki asiakkaat eteenpäin.

”Terveysasemille tulevat koronapotilaat hoidetaan turvallisesti. Suojautumistoimet ovat tehokkaita sekä koronapotilaiden, että muiden osalta.”

”Asiakkaiden on edelleen tärkeää käyttää varatut vastaanottoajat, jotta hoito ei tarpeettomasti pitkittyisi”, Lukkarinen kannustaa.

Helsingin koronaterveysasemilla työskennelleet ammattilaiset sijoitetaan omille terveysasemilleen eri puolille kaupunkia. Koronaterveysasemien lakkauttaminen ei vaikuta henkilöstön määrään terveysasemilla.

Kun hakeudutaan koronavirustestiin, tutut yhteydenottokanavat toimivat helsinkiläisille myös lokakuusta eteenpäin. Jos on koronatartuntaan sopivia oireita, kuten flunssa- tai vatsaoireita.  

  • tehdään oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai
  • soitetaan koronavirusneuvontaan, p. 09 310 10024 (joka päivä klo 8–18).

Lisätietoja

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Mediakutsu: Tervetuloa Sote-aluekierrokselle Helsinkiin 19.10.15.10.2021 11:00:00 EEST | Tiedote

Tervetuloa kuuntelemaan Sote-aluekierrosta Finlandia-talolle (Mannerheiminintie 13 e, Veranda 2 -sali, pääsisäänkäynti ja K4) tiistaina 19.10. klo 8.30 - 10.30. Tilaisuudessa on paikalla perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru ja muita sote-ministerityöryhmän ministereitä sekä sosiaali- ja terveysministeriön, valtiovarainministeriön, sisäministeriön ja opetus- ja kulttuuriministeriön virkamiehiä. Tilaisuuden tavoitteena on välittää ajantasaista tietoa ja keskustella sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksen sisällöstä ja toimeenpanosta. Tilaisuus on suunnattu Helsingin kaupungin edustajille ja sosiaali- ja terveydenhuollon paikallisille toimijoille. Helsingin sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksesta tilaisuudessa kertoo sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Daniel Sazonov. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtaja Juha Jolkkonen. Tiedotusvälineiden edustajilla on mahdollisuus haastatella paikalla ole

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme