Vaasan kaupunki - Vasa stad

Henkilökohtaisen budjetoinnin kokeilu Pohjanmaalla jatkuu vuonna 2019

Jaa

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on myöntänyt Pohjanmaan kokeilulle valtionavustusta 520 000 euroa. Pohjanmaalla kokeilussa ovat mukana Vaasan, Pietarsaaren ja Närpiön sosiaali- ja terveystoimet. Kohderyhminä ovat 55 vuotta täyttäneet omaishoidon tuen asiakkaat Vaasassa sekä kotona asuvat, useita palveluja tarvitsevat asiakkaat Närpiössä ja Pietarsaaressa.

Kuva: Mikko Lehtimäki
Kuva: Mikko Lehtimäki

Kokeilun jatkuminen tarkoittaa sitä, että kokeilussa jo mukana olevien asiakkaiden tarvitsemat palvelut voidaan turvata ensi vuoden syksyyn asti. Jatkon varmistuminen antaa mahdollisuuden ottaa kokeiluun myös uusia asiakkaita sekä kehittää digitaalisia palveluja palveluohjaajien ja asiakkaiden väliseen yhteydenpitoon.

Kokeilussa olevat ovat tyytyväisiä

– Tähän mennessä olemme saaneet kokeilussa mukana olevilta asiakkailta hyvää palautetta. Asiakkaiden positiivisten kommenttien kautta näemme henkilökohtaisen budjetoinnin hyödyt. Positiivisista palautteista kertomalla saamme varmasti kokeiluun mukaan lisää asiakkaita, toteaa projektipäällikkö Pirjo Wadén.

Jatko tuo lisää palvelusetelituottajia

– Pohjanmaalla palvelutuottajia on saatu ihan mukavasti kokeiluun mukaan. Lisääkin on varmasti tulossa, kun kokeilun tiedetään jatkuvan. Sosiaali- ja terveysalan yritysten lisäksi mukaan on tullut yrityksiä, jotka tuottavat erilaisia kotona asumista ja hyvinvointia tukevia palveluja, kertoo Wadén.

Palvelutuottajien ja palveluohjaajien välinen yhteistoiminta on synnyttänyt uusia, paremmin asiakkaan tarpeisiin kohdennettavia palvelupaketteja. Erilaisten palvelupakettien jatkokehittäminen asiakkaiden tarpeiden mukaan voi jatkua uusin ja luovin ajatuksin, ottaen huomioon myös kokeiluun haettavien kokemusasiantuntijoiden kokemukset.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja antavat:
Pohjanmaan sote-muutosjohtaja Jukka Kentala, puh. 06 325 2300, jukka.kentala@vaasa.fi
Projektipäällikkö Pirjo Wadén, puh. 040 481 3243, pirjo.waden@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Mikko Lehtimäki
Kuva: Mikko Lehtimäki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme