Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Henkilökohtaisten avustajien palkkojen maksu

Jaa
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella Pohteella yleisin tapa järjestää vammaispalvelulain mukaista henkilökohtaista apua on niin sanottu työnantajamalli, jossa vammainen henkilö toimii työnantajana henkilökohtaiselle avustajalleen ja hyvinvointialue toimii palkan sijaismaksajana. Hyvinvointialueella henkilökohtaisen avun palkat maksetaan Oima-järjestelmän kautta verkkopalkkana. Järjestelmä otettiin käyttöön vuoden vaihteessa. Avustajat eivät siis ole työsuhteessa Pohteeseen vaan Pohde toimii palkan sijaismaksajana.

Henkilökohtaisten avustajien palkanmaksussa on ollut tietojen siirron vuoksi viiveitä alkuvuodesta 2023 ja suurin osa avustajista on saanut palkan 31.1. 2023 ja 15.2.2023.

Viiveet palkanmaksussa ovat aiheutuneet henkilökohtaisten avustajien palkan laskemiseen tarvittavien sopimustietojen ja tuntilistojen puuttumisesta. Yksittäisissä tapauksissa avustajalle ei  ole saatu palkkaa maksuun ajallaan, mutta palkanmaksu hoidetaan kiireellisenä, kun tarvittavat tiedot on toimitettu.

Mikäli palkkaa ei ole tullut niin työntekijää pyydetään ottamaan yhteyttä  Monetran palkanlaskentaan arkisin klo 8-16 p. 040 138 1809 tai sähköpostitse: avustajapalkat.pohde@monetra.fi, jotta palkanmmaksu saadaan kuntoon.

Henkilökohtaisen avun keskus neuvoo henkilökohtaista apua tarvitsevia asiakkaita toimimaan työnantajana. Keskus auttaa avustajan rekrytoinnissa, sekä neuvoo työsuhteeseen liittyvissä asioissa kuten sijaisjärjestelyissä ja työvuorosuunnittelussa

Henkilökohtaisen avun keskus - Pohde

Henkilökohtaisten avustajien palkat on yhdenmukaistettu Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella - Pohde

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
PL 10
90029 POHDE

https://www.pohde.fi

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme