Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Hernesaaren esirakentaminen jatkuu talvitauon jälkeen

Jaa

Hernesaaren itärannalla jatketaan esirakentamista talvitauon jälkeen viikolla 13.

Hernesaari Jätkäsaaren suunnasta kesällä 2019. Kuva: Helsingin kaupunki
Hernesaari Jätkäsaaren suunnasta kesällä 2019. Kuva: Helsingin kaupunki

Hernesaaren itärannan uusi asuinalue rakennetaan osin meritäytölle. Kesällä 2020 aloitettua merenpohjan ruoppausta ja täyttöä sekä lumenkippauslaiturin rakentamista jatketaan talvitauon jälkeen viikolla 13.

Aluetta täytetään louheella, joka tuodaan meriteitse proomuilla Vuosaaresta ja kuorma-autoilla Jätkäsaaresta ja muista kaupungin rakennuskohteista. Louhetta kuljetetaan kuorma-autolla arkisin kello 7–22. Vuosaaresta kuljetuksia voi tulla myös muina ajankohtina.

Lisääntyneen kuorma-autoliikenteen lisäksi urakasta ei aiheudu Hernesaaren alueen asukkaille eritystä häiriötä. Alueen kulkureitit ja julkisen liikenteen pysäkit säilyvät nykyisillä paikoillaan urakan aikana.

Veneilyreitteihin ei ole tulossa muutoksia. Pienveneilijöiden on kuitenkin syytä noudattaa tarkkaavaisuutta työkohteiden läheisyydessä veneillessään. Veneilijöiden on pidettävä vähintään 150 metrin varoetäisyys työkalustoon.

Hernesaaren itärannan esirakentaminen alkoi vuonna 2020 ja päättyy tammikuussa 2022. Ruoppaus- ja täyttötyöt ajoittuvat vuosille 2020–2021.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakentamiseen liittyvät kysymykset:
projektipäällikkö Tomi Laine
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
tomi.laine@hel.fi
puh. 09 310 39762

Urakoitsija
Terramare Oy
Jani Vyyryläinen
puh. 040 563 2979

Kuvat

Hernesaari Jätkäsaaren suunnasta kesällä 2019. Kuva: Helsingin kaupunki
Hernesaari Jätkäsaaren suunnasta kesällä 2019. Kuva: Helsingin kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uuden oppaan avulla kohti kestävämpää lähivirkistysmatkailua Helsingin saaristossa9.4.2021 09:46:36 EEST | Tiedote

Ihmiset ovat kuluneen vuoden aikana löytäneet lähiluonnon ja lähiluontomatkailun yhä tiiviimmäksi osaksi arkeansa. Lisääntyvät kävijämäärät luontokohteissa edellyttävät yhä vastuullisempaa otetta ja kestävää virkistyskäyttöä tukevaa toimintaa niin kehittäjiltä kuin kävijöiltäkin. Uusi opas ja siihen liittyvä työkalu antavat käytännön keinoja kaupunkien lähellä sijaitsevien saarten kehittämiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme