Vaasan kaupunki - Vasa stad

Hero Colours tanssiteos ikäihmisten Alvar-palvelussa

Jaa

Alvar tanssii –projektissa toteutetaan tanssiteos Hero Colours. Tanssiteos esitetään 8.10. ja 9.10. klo 13 Vaasan kaupunginkirjaston Draama-salissa. Esitys on kaikille avoin, ja se lähetetään suorana Alvar-kuvapuhelinpalvelun asiakkaille.

9.10. tanssiteosta voi seurata suorana myös etäyhteyden kautta. Linkki julkaistaan esityspäivänä 9.10. Alvar-palvelun sivulla: www.vaasa.fi/alvar. Tanssiteosta katsotaan 9.10. myös Tampereella ja Helsingissä heidän osahankkeissaan. Tanssiteosta ei kuitenkaan tallenneta.

Teoksen koreografi ja tanssija Mia Malviniemi on rakentanut koreografian kolmen päävärin -punaisen, keltaisen ja sinisen- ympärille. Värien erilaiset merkitykset tulevat esille tanssin, tekstin ja äänien kautta.

– Teoksessa jokainen väri näyttäytyy myös visuaalisesti rekvisiitan, puvustuksen ja näyttämövalojen muodossa. Teoksessa esiintyvät kanssani tanssija Nanna Rahikainen sekä seitsemän eri-ikäistä tanssinharrastajaa Vaasasta. Äänisuunnittelusta vastaa Stefan Backas, Malviniemi kuvailee.

Hero Colours teos esitetään myös Pohjanmaa tanssii -festivaalin ohjelmistossa. Festivaaleilla tanssiteos esitetään perjantaina 25.10.2019 kello 19.15 Vaasan kaupunginteatterissa Julia-näyttämöllä.

Osana Tänään kotona -hanketta

Alvar tanssii -projektin ensimmäisessä vaiheessa keväällä 2019 tanssituokiot järjestettiin Vaasan museoissa, taidenäyttelyissä ja kulttuurihistoriallisissa tiloissa. Myös Alvar-palvelun asiakkaat osallistuivat näihin viikoittaisiin tanssituokioihin, joita Malviniemi ohjasi.

Alvar tanssii –projekti on Malviniemi Companyn ja Vaasan Ikäkeskuksen toteuttama kokonaisuus osana Tänään kotona –hanketta.

– Tänään kotona –hankkeen tavoitteena on tukea kotona asuvien iäkkäiden kulttuurisia oikeuksia ja kulttuurillista osallisuutta. Hankkeessa kehitetään ikääntyneille suunnattuja digitaalisia kulttuuripalveluita. Vaasassa kohderyhminä ovat ikääntyneet, joiden liikkuminen pois kotoa on rajoitettua, sekä omaishoitajat ja omaishoidettavat, kertoo Tänään kotona –hankkeen ja Ikäkeskuksen Alvar–palvelun palveluvastaava Tuija Nyby.

Hanke on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama ja se toteutetaan yhteistyössä Helsingin, Tampereen ja Vaasan kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tänään kotona –hankkeen ja Ikäkeskuksen Alvar–palvelun palveluvastaava Tuija Nyby, puh. 040 536 9024, tuija.nyby@vaasa.fi
Tanssitaiteilija, koreografi Mia Malviniemi, puh. 050 383 2486, mia@malviniemi.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ilkivallan kohteeksi joutunut pyörälaskuri on nyt uusittu 9.7.2020 13:58:07 EESTTiedote

Palosaaren sillalla komeilee nyt uusi näytöllinen laskuri. Edellinen pyörälaskuri joutui ilkivallan kohteeksi, ja se rikottiin. Uusi laskuri laskee sekä ohi kulkevat pyöräilijät että jalankulkijat. Laskuri ilmoittaa kyseisen päivän ja koko vuoden tulokset. Vaasassa on yhteensä viisi pyörälaskuria, joista yhdessä on näyttö. Laskureiden tietoihin voi tutustua verkkosivullamme osoitteesta www.vaasa.fi/pyoraily

Den vandaliserade cykelräknaren har nu förnyats 9.7.2020 13:56:35 EESTTiedote

På Brändö bro ståtar nu en ny displayförsedd räknare. Den förra cykelräknaren vandaliserades och gick sönder. Den nya räknaren räknar både passerande cyklister och fotgängare. Räknaren meddelar resultaten för ifrågvarande dag och för hela året. I Vasa finns totalt fem cykelräknare, av vilka en har display. På vår webbsida på adressen www.vaasa.fi/sv/cykling kan man bekanta sig med uppgifterna i räknarna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme