Vaasan kaupunki - Vasa stad

Hero Colours tanssiteos ikäihmisten Alvar-palvelussa

Jaa

Alvar tanssii –projektissa toteutetaan tanssiteos Hero Colours. Tanssiteos esitetään 8.10. ja 9.10. klo 13 Vaasan kaupunginkirjaston Draama-salissa. Esitys on kaikille avoin, ja se lähetetään suorana Alvar-kuvapuhelinpalvelun asiakkaille.

9.10. tanssiteosta voi seurata suorana myös etäyhteyden kautta. Linkki julkaistaan esityspäivänä 9.10. Alvar-palvelun sivulla: www.vaasa.fi/alvar. Tanssiteosta katsotaan 9.10. myös Tampereella ja Helsingissä heidän osahankkeissaan. Tanssiteosta ei kuitenkaan tallenneta.

Teoksen koreografi ja tanssija Mia Malviniemi on rakentanut koreografian kolmen päävärin -punaisen, keltaisen ja sinisen- ympärille. Värien erilaiset merkitykset tulevat esille tanssin, tekstin ja äänien kautta.

– Teoksessa jokainen väri näyttäytyy myös visuaalisesti rekvisiitan, puvustuksen ja näyttämövalojen muodossa. Teoksessa esiintyvät kanssani tanssija Nanna Rahikainen sekä seitsemän eri-ikäistä tanssinharrastajaa Vaasasta. Äänisuunnittelusta vastaa Stefan Backas, Malviniemi kuvailee.

Hero Colours teos esitetään myös Pohjanmaa tanssii -festivaalin ohjelmistossa. Festivaaleilla tanssiteos esitetään perjantaina 25.10.2019 kello 19.15 Vaasan kaupunginteatterissa Julia-näyttämöllä.

Osana Tänään kotona -hanketta

Alvar tanssii -projektin ensimmäisessä vaiheessa keväällä 2019 tanssituokiot järjestettiin Vaasan museoissa, taidenäyttelyissä ja kulttuurihistoriallisissa tiloissa. Myös Alvar-palvelun asiakkaat osallistuivat näihin viikoittaisiin tanssituokioihin, joita Malviniemi ohjasi.

Alvar tanssii –projekti on Malviniemi Companyn ja Vaasan Ikäkeskuksen toteuttama kokonaisuus osana Tänään kotona –hanketta.

– Tänään kotona –hankkeen tavoitteena on tukea kotona asuvien iäkkäiden kulttuurisia oikeuksia ja kulttuurillista osallisuutta. Hankkeessa kehitetään ikääntyneille suunnattuja digitaalisia kulttuuripalveluita. Vaasassa kohderyhminä ovat ikääntyneet, joiden liikkuminen pois kotoa on rajoitettua, sekä omaishoitajat ja omaishoidettavat, kertoo Tänään kotona –hankkeen ja Ikäkeskuksen Alvar–palvelun palveluvastaava Tuija Nyby.

Hanke on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama ja se toteutetaan yhteistyössä Helsingin, Tampereen ja Vaasan kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tänään kotona –hankkeen ja Ikäkeskuksen Alvar–palvelun palveluvastaava Tuija Nyby, puh. 040 536 9024, tuija.nyby@vaasa.fi
Tanssitaiteilija, koreografi Mia Malviniemi, puh. 050 383 2486, mia@malviniemi.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kaupungin museoiden näyttelyohjelma 202012.12.2019 13:01:00 EETTiedote

Kuntsin modernin taiteen museossa, Pohjanmaan museossa, Tikanojan taidekodissa ja Vaasan taidehallissa nähdään ensi vuonna yhteensä 14 vaihtuvaa näyttelyä. Erilaisten juhlavuosien lisäksi kokoelmat ovat osa näyttelytoimintaa aivan uudella tavalla. Klassikkokokoelmien Hedman ja Kuntsi lisäksi keräilijöiden kaupunkiin saadaan vierailulle Emil Aaltosen kokoelma Tampereelta. Kuntsin kokoelmaa juhlitaan Kuntsin Säätiön 50-vuotisnäyttelyllä.

Vasa stads museers utställningsprogram 202012.12.2019 13:00:00 EETTiedote

Sammanlagt 14 tillfälliga utställningar ordnas nästa år på Kuntsi museum för modern konst, Österbottens museum, Tikanojas konsthem och Vasa konsthall. I tillägg till olika jubileumsår är samlingarna en del av utställningsverksamheten på ett helt nytt sätt. I tillägg till de klassiska samlingarna Hedman och Kuntsi fås Emil Aaltonens samling från Tammerfors på besök till samlarnas stad. Kuntsis samling firas med en 50 års jubileumsutställning för Kuntsis stiftelse.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme