Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Herttoniemen luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelman luonnos on valmistunut – kaupunkilaisilta toivotaan kommentteja

Jaa

Helsingin kaupunki suunnittelee Herttoniemen alueelle luonnon- ja maisemanhoidon toimenpiteitä vuosiksi 2022–2031. Tavoitteena on turvata lähimetsien ja niittyjen monimuotoisuus ja viihtyisyys. Kaupunkilaiset voivat kommentoida suunnitelmaluonnosta 16.1.2022 saakka.

Lahopuita metsässä. Kuva: Paavo Jantunen / Helsingin kaupunki
Lahopuita metsässä. Kuva: Paavo Jantunen / Helsingin kaupunki

Herttoniemen luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelmassa esitetään yksityiskohtaisesti metsien ja niittyjen hoidon toimenpiteet vuosille 2022–2031. 

Alueen suurimmat yhtenäiset viheralueet ovat Herttoniemen metsäselännealue sekä Marjaniemen siirtolapuutarhan viereinen metsäalue ja Roihuvuoren metsäselännealue. Alueella on myös niittyjä, viljelyspalstoja ja vanhoja pihapiirejä. Muut hoidettavat alueet ovat pienempiä viheralueita rakennettujen alueiden lomassa.

Kaupunkilaiset voivat tutustua esitettyihin hoitotoimenpiteisiin ja kommentoida niitä karttakyselyssä 16.1.2022 saakka.

Luonnon- ja maisemanhoidon suunnitelmaluonnoksesta saatava palaute pyritään huomioimaan lopullisessa suunnitelmassa. Suunnitelman hyväksyy Helsingin kaupunkiympäristön toimialan maankäyttöjohtaja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Antti Siuruainen
metsäsuunnittelija
Kaupunkiympäristön toimiala
Puisto- ja viheraluesuunnittelu
p. 09 310 75252
antti.siuruainen@hel.fi

Kuvat

Lahopuita metsässä. Kuva: Paavo Jantunen / Helsingin kaupunki
Lahopuita metsässä. Kuva: Paavo Jantunen / Helsingin kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 2.12.20212.12.2021 18:44:14 EET | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 2.12.2021. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 16.12.2021.

Tammasaarenlaiturille ideoitu kelluvia kerrostaloja – kaupunkilaisilta pyydetään näkemyksiä suunnitelmaan30.11.2021 08:50:33 EET | Tiedote

Ruoholahden länsiosaan, Tammasaarenlaiturin alueelle ehdotetaan merenpäällisiä asuntoja, joista osa on kelluvissa kerrostaloissa. Kyseessä on uusi asumismuoto Helsingissä, johon Floating Flats Oy hakee kaupungilta kehittämisvarausta. Ennen varauksen hyväksymistä kaupunkilaisilla pyydetään näkemyksiä suunnitelmasta Kerro kantasi –palvelussa 19. joulukuuta mennessä.

Pohjoisbaanasta sujuva pyöräliikenteen pääyhteys Käpylästä Vantaalle asti29.11.2021 16:07:45 EET | Tiedote

Helsingin kaupunki laatii parhaillaan yleissuunnitelmaa pyöräliikenteen pääreitille junaradan varteen Käpylän ja Vantaan rajan välille, yhteensä noin 9 kilometrin matkalle. Tätä tulevaa pyöräilyn pääreittiä kutsutaan Pohjoisbaanaksi. Yleissuunnitelmassa määritetään Pohjoisbaanan linjaus, suunnitteluratkaisut ja arvioidaan toteutuskustannukset. Tavoitteena on sujuva ja laadukas pyöräliikenteen pääyhteys. Kaupunkilaisilta toivotaan mielipiteitä karttakyselyyn mm. eri reittivaihtoehdoista 19.12.2021 asti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme