Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Herttoniemen sairaalasta tarvittaessa varasairaala koronaviruspotilaille

Jaa

Helsinki varautuu koronapandemian laajenemiseen. Herttoniemen sairaalaan suunnitellaan varasairaalaa koronaviruspotilaille. Tarvittaessa sairaala voidaan ottaa käyttöön viikossa.

Varasairaalan tarkoituksena on varmistaa sairaansijojen riittävyys epidemian laajentuessa. Herttoniemeen voidaan tarvittaessa avata 300–400 sairaansijaa.

Varasairaalajärjestelyllä voidaan lisäksi vapauttaa sairaansijoja Laakson ja Malmin sairaaloihin niille potilaille, jotka siirtyvät tehohoidosta jatkokuntoutukseen.

– Herttoniemen sairaala on mielekkäin vaihtoehto varasairaalaksi, sillä se on entinen sairaala. Tilat ovat tähän käyttöön hyvät ja suhteellisen pienin muutoksin ja nopeasti käyttöön otettavissa, Helsingin sairaalan johtajalääkäri Laura Pikkarainen kertoo.

Jos tilanne vaatii, sairaala voidaan tarvittaessa avata nopeasti.

Herttoniemessä toimiva seniorikeskus muuttaa tarvittaessa Kustaankartanoon

Herttoniemen sairaalassa toimii tällä hetkellä Myllypuron seniorikeskus. Myllypuron seniorikeskus on väistötiloissa Herttoniemessä, koska sen omia tiloja peruskorjataan.

Jos varasairaala avataan, asukkaat muuttavat Kustaankartanon seniorikeskuksen tiloihin Oulunkylään. Asukkaat, joita on 136, voivat asua Kustaankartanossa, kunnes Myllypuron seniorikeskuksen remontti valmistuu. Tämän hetken arvion mukaan Myllypuroon päästään muuttamaan takaisin syksyllä 2021.

Asukkaiden omaisiin ollaan erikseen yhteydessä varasairaalasuunnitelmasta. Yhteydenotot omaisiin on jo aloitettu.

Lisätietoja:
Laura Pikkarainen
Helsingin sairaalan johtajalääkäri
p. 050 366 6781

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Ole tukena kuin Jarkko – sinäkin voit auttaa lapsia, nuoria ja perheitä11.1.2021 12:24:46 EETTiedote

Tällä viikolla (11. –17.1.) tuodaan sosiaalisessa mediassa näkyväksi lasten, nuorten ja perheiden parissa tehtävää vapaaehtoistyötä aihetunnisteilla #olentukena #jagstöder. Kampanjan ovat ideoineet Ehjä ry, Helsingin Diakonissalaitos, Helsingin kaupunki, Oma Kamu ry, Pelastakaa Lapset ry, Perhehoitoliitto ry, Pienperheyhdistys ry, Vantaan kaupunki sekä Yhteiset lapsemme ry. Vapaaehtoinen on luotettava ja turvallinen aikuinen ystävä, joka tarjoaa tukea, aikaa ja välittävää läsnäoloa. Vapaaehtoistoiminnassa mukana oleva Jarkko halusi jakaa tarinansa kaikille, jotka miettivät, miten voisivat auttaa lapsia, nuoria ja perheitä. ”Istun ratikassa ja mietin, että asiani ovat melko kivasti. Minulla on perhe ja työ sekä mieleisiä harrastuksia ja kavereita. Pohdin, olisiko jotain, mitä voisin tehdä, jotta joku toinenkin voisi joskus ajatella, että hänen asiansa ovat melko hyvin. Tästä ajatuksesta inspiroituneena tutkin mahdollisuuksia tehdä vapaaehtoistyötä. Päätän, että haluaisin olla tukena lap

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme