Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Herttoniemienrannan kentälle suunnitellaan tekonurmea

Jaa

Herttoniemenrannan liikuntapuiston kivituhkakenttä halutaan uudistaa monikäyttöiseksi harjoitus- ja pelikentäksi. Hankkeen takana on urheiluseura Puotinkylän Valtti, joka ehdottaa, että seura vuokraa alueen Helsingin kaupungilta ja asentaa kentälle jalkapalloilun tarpeisiin sopivan tekonurmimaton keväällä 2022. Kaupunkilaiset voivat tutustua ja kommentoida suunnitelmaa kerrokantasi.fi-alustalla. Helsingin kaupungin liikuntapalvelut järjestää aiheesta myös keskustelutilaisuuden asukkaille ja muille sidosryhmille ke 29.9. klo 17–18.

Kuva: Maarit Hohteri/Helsingin kaupunki
Kuva: Maarit Hohteri/Helsingin kaupunki

Herttoniemenrannan kivituhkakenttä (Niittaajanpuisto, Paasivaarankatu 9) on tällä hetkellä vähällä käytöllä. Hankkeen tarkoituksena on uudistaa kenttä eläväksi, laadukkaaksi harjoitus- ja pelikentäksi, joka palvelee alueen asukkaita, erityisesti lapsia ja nuoria, mahdollisimman monipuolisesti.

Puotinkylän Valtin ehdotuksessa:

• Kaupunki vuokraa Herttoniemenrannan kentän Valtille noin 20 vuodeksi alkuvuodesta 2022 alkaen.
• Valtti asentaa kentälle noin 9600 m2:n (80 m x 120 m) kokoisen tekonurmimaton mahdollisimman pian vuokrasopimuksen tultua voimaan, kuitenkin viimeistään 1.5.2022. Valtti sitoutuu ostamaan alueelle tarvittavat lisämaalit ja -varusteet.
• Tekonurmimaton täytteenä käytetään kumirouhetta. Kumirouheen leviäminen luontoon estetään tarpeellisilla toimenpiteillä (puhdistusalue, talteenotto ja uudelleenkäyttö).
• Valtti rakentaa tarpeelliset huoltotilat toiminnan laadun varmistamiseksi.
• Valtti järjestää kentälle päivystyksen arkisin ja viikonloppuisin Helsingin kaupungin kanssa myöhemmin sovittavalla tavalla.
• Kentän kehittämiseksi alueen asukkaita hyvin palvelevaksi otetaan suunnitteluun mukaan paikallisia halukkaita ja toimijoita. Tukensa hankkeelle ovat antaneet asukasyhdistys Ankkuri (toiminnanjohtaja Maaren Kemppi), Päiväkoti Merituuli (päiväkodinjohtaja Johanna Leiponen), Päiväkoti Satama (päiväkodinjohtaja Kaisa Rousu), Kauppakeskus Hertsi (kauppakeskuspäällikkö Hanna Feodorov), Herttoniemen ala-aste (rehtori Anna-Kaisa Lindqvist) ja Herttoniemen seurakunta (kirkkoherra, rovasti Markku Rautiainen).

Suunnitelmaan voi tutustua kerrokantasi.fi-palvelussa. Alustalla voi myös jättää kysymyksiä tai kommentteja suunnitelmaan liittyen. 

Helsingin kaupungin liikuntapalvelut järjestää aiheesta keskustelutilaisuuden verkossa Teams-sovelluksella ke 29.9.2021 klo 17–18. Tilaisuuteen voi ilmoittautua tällä lomakkeella

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kimmo Isotalo
erityissuunnittelija
Helsingin kaupunki, kulttuuri ja vapaa-aika, liikuntapaikat
kimmo.isotalo@hel.fi
040 6675130

Kuvat

Kuva: Maarit Hohteri/Helsingin kaupunki
Kuva: Maarit Hohteri/Helsingin kaupunki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme