Hesburgerin toimenpiteet työhyvinvoinnin parantamiseksi

Hesburgerin operatiivinen johtaja Vesa Viitanen avaa selvitystyön tuloksia.
– Olemme saaneet paljon suoria palautteita työntekijöiltämme, jututtaneet kenttä- ja ravintolapäälliköitä ja saaneet myös elokuun aikana ulkopuolisen toimijan toimesta tehdyn henkilöstökyselyn tulokset. Kriittisten palautteiden sisältö on järjestäen hyvin samansuuntaista: avoin vuoropuhelu johdon ja henkilöstön välillä on ollut liian vähäistä.
– Merkille pantavaa on viimeisten parin vuoden aikana Hesburger-ravintoloiden toimintaympäristössä tapahtunut haastava muutos, johon pandemia aiheutti oman lisänsä: tilauksia tulee ravintolaan yhtä aikaa jopa kuuden eri tilauskanavan kautta. Vaikka miehityksen suhdetta asiakasmääriin ollaan tasaisesti kasvatettu jo useamman vuoden ajan ja kiireen helpottamiseksi tilauskanavia on ollut mahdollista rajata ravintolakohtaisesti, reagointi tähän muutokseen ei ole ollut riittävää, Viitanen toteaa.
– Asettamamme tavoitteet ovat johtaneet siihen, että ravintoloita on paikoin johdettu liian tuloshakuisesti ja työntekijöiden kuunteleminen on jäänyt taka-alalle. Nyt tähän tulee muutos.
Hesburgerin toimenpiteet
Selvitystyön pohjalta Hesburger ryhtyy seuraaviin toimenpiteisiin:
- Hesburger ottaa käyttöön henkilöstölle tarkoitetun anonyymin palautekanavan tämän vuoden aikana.
- Hesburger aloittaa tällä viikolla kartoituksen, jossa selvitetään yhdessä ravintolapäälliköiden kanssa mahdollisuuksia siirtää tehtäviä ravintoloista ketjun tukitoimintojen hoidettavaksi.
- Ravintolapäälliköt saavat jatkossa entistä enemmän tukea esimiestyöhön ja heillä on paremmat mahdollisuudet vaikuttaa oman ravintolansa toimintaan, henkilöstön riittävyyteen ja hyvinvointiin sekä asiakaspalvelun laatuun.
- Hesburger viestii henkilöstölleen selkeästi työaikojen joustamiseen liittyvistä käytännöistä: Kotiinlähtö ennen vuoron loppumista voi tapahtua joko työntekijän tai esimiehen aloitteesta ja vaatii kummankin suostumuksen. Vastaavasti työntekijää voidaan myös pyytää jäämään pidempään töihin, ja jo vakiintuneen käytännön mukaan Hesburger maksaa siitä työntekijälle ylimääräisen korvauksen.
- Hesburger tarkentaa työajan kirjaamiseen liittyvää ohjeistusta ja lisää sen toteutumisen seurantaa.
Seuraava tilannekartoitus alkuvuonna
Yllä lueteltujen toimenpiteiden jalkauttaminen alkaa tällä viikolla. Hesburger seuraa toimenpiteiden vaikutuksia teettämällä ulkopuolisen toimijan suorittaman kyselytutkimuksen henkilöstölleen alkuvuonna 2022.
– Olemme pahoillamme johtamisessa tehdyistä virheistä ja tulemme korjaamaan epäkohdat. Iloiset ja hyvinvoivat työntekijät ovat perheyrityksemme tärkein voimavara ja meidän tehtävämme on pitää huolta heidän hyvinvoinnistaan. Uskomme, että voimme olla edelleen nuorille se ensimmäinen hyvä työpaikka, jossa työssäoppiminen voi alkaa, sanoo Hesburgerin toimitusjohtaja Kari Salmela.
– Tiedostamme, että suuret muutokset näin laajassa organisaatiossa eivät tapahdu sormia napsauttamalla. Työvoimapula on tällä hetkellä koko ravintola-alan ongelma, ja se aiheuttaa haasteita myös Hesburgerin rekrytointiin. Tulemme edelleen panostamaan rekrytointiin, jotta ravintoloissamme olisi riittävästi henkilökuntaa, Salmela jatkaa.
– Vaikka haasteita riittää ja maailma muuttuu vauhdilla, kohtaamamme ongelmat eivät ole ylitsepääsemättömiä. Tärkein tekijä muutoksen tiellä on henkilöstömme hyvinvoinnista huolehtiminen ja avoimen vuoropuhelun ylläpitäminen organisaatiomme sisällä.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Heini SantosViestintäpäällikkö
Puh:+358 50 310 3054heini.santos@hesburger.fiKuvat
Tietoja julkaisijasta
Burger-In Oy on suomalainen perheyritys ja Hesburger sen rekisteröity liikemerkki. Hesburger-ravintoloita löytyy jo yhdeksästä maasta: Suomesta, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Venäjältä, Saksasta, Ukrainasta, Bulgariasta ja Valko-Venäjältä. Ketjun palveluksessa työskentelee noin 8 000 henkilöä. Vuoden 2020 verollinen myynti Suomessa oli 217 miljoonaa euroa ja ulkomailla 107 miljoonaa euroa.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Hesburger
Hesburger luopuu Lastenateriasta1.7.2025 09:09:02 EEST | Tiedote
Hesburgerin Lastenaterian myynti lopetetaan keväästä 2026 alkaen. Päätöksen taustalla ovat ketjun vastuullisuustyö, muuttuneet kuluttajaodotukset ja uudet markkinointisuositukset.
Hesburger istuttaa metsää17.6.2025 08:55:46 EEST | Tiedote
Pikaruokaketju Hesburger istuttaa uutta metsää yhteistyössä Carboreal Oy:n kanssa. Pohjois-Savon Rautalammille on istutettu tänä vuonna yli 10 000 taimea, ja Pohjois-Pohjanmaan Reisjärven alueelle istutettiin yli 15 000 taimea vuonna 2023.
Tampereen Tesoman koulu Hese-kisojen voittoon21.5.2025 11:16:02 EEST | Tiedote
Tampereella Pyynikin stadionilla järjestettiin eilen (20.5.25) Hesburgerin ja Suomen Urheiluliiton (SUL) Hese-kisojen finaali, jossa koululaiset kilpailivat sukkula- ja kierrosviestissä, pituushypyssä ja junnukeihäässä.
Hesburger uudistaa henkilöstön koulutusta ja ravintola-arkea tekoälyn ja pelillisen oppimisen avulla – investoi yli 760 000 euroa9.4.2025 08:30:00 EEST | Tiedote
Hesburgerin henkilöstö saa tänä vuonna käyttöönsä tekoälybotin ja pelillisen oppimisympäristön. Viime vuonna koulutukseen suunnattiin yli 760 000 euroa.
Hesburgerin myynti kasvoi Suomessa lähes 4 %, ulkomailla 12 % – uudet ravintolat ja digitalisaatio vauhdittavat kasvua5.3.2025 09:12:55 EET | Tiedote
Hesburger-ketjun ravintolat kasvattivat vuonna 2024 myyntiään 6,3 % vuoteen 2023 verrattuna. Suomessa myynti kasvoi 3,61 % ja ulkomailla 12 %. Koko ketjun verollinen myynti oli 488,6 miljoonaa euroa, josta Suomen ravintoloiden osuus oli 295 miljoonaa euroa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme