Hesburger

Hesburgerin toimenpiteet työhyvinvoinnin parantamiseksi

Jaa

Elokuun lopussa julkisessa keskustelussa nousi esiin Hesburgerin entisten ja nykyisten työntekijöiden negatiivisia kokemuksia Hesburger-työstä. Hesburger on selvittänyt ongelmiin johtaneita syitä ja ryhtyy niiden pohjalta toimenpiteisiin.

Hesburgerin operatiivinen johtaja Vesa Viitanen avaa selvitystyön tuloksia.

­– Olemme saaneet paljon suoria palautteita työntekijöiltämme, jututtaneet kenttä- ja ravintolapäälliköitä ja saaneet myös elokuun aikana ulkopuolisen toimijan toimesta tehdyn henkilöstökyselyn tulokset. Kriittisten palautteiden sisältö on järjestäen hyvin samansuuntaista: avoin vuoropuhelu johdon ja henkilöstön välillä on ollut liian vähäistä.

– Merkille pantavaa on viimeisten parin vuoden aikana Hesburger-ravintoloiden toimintaympäristössä tapahtunut haastava muutos, johon pandemia aiheutti oman lisänsä: tilauksia tulee ravintolaan yhtä aikaa jopa kuuden eri tilauskanavan kautta. Vaikka miehityksen suhdetta asiakasmääriin ollaan tasaisesti kasvatettu jo useamman vuoden ajan ja kiireen helpottamiseksi tilauskanavia on ollut mahdollista rajata ravintolakohtaisesti, reagointi tähän muutokseen ei ole ollut riittävää, Viitanen toteaa.

– Asettamamme tavoitteet ovat johtaneet siihen, että ravintoloita on paikoin johdettu liian tuloshakuisesti ja työntekijöiden kuunteleminen on jäänyt taka-alalle. Nyt tähän tulee muutos.

Hesburgerin toimenpiteet

Selvitystyön pohjalta Hesburger ryhtyy seuraaviin toimenpiteisiin:

  • Hesburger ottaa käyttöön henkilöstölle tarkoitetun anonyymin palautekanavan tämän vuoden aikana.
  • Hesburger aloittaa tällä viikolla kartoituksen, jossa selvitetään yhdessä ravintolapäälliköiden kanssa mahdollisuuksia siirtää tehtäviä ravintoloista ketjun tukitoimintojen hoidettavaksi.
  • Ravintolapäälliköt saavat jatkossa entistä enemmän tukea esimiestyöhön ja heillä on paremmat mahdollisuudet vaikuttaa oman ravintolansa toimintaan, henkilöstön riittävyyteen ja hyvinvointiin sekä asiakaspalvelun laatuun.
  • Hesburger viestii henkilöstölleen selkeästi työaikojen joustamiseen liittyvistä käytännöistä: Kotiinlähtö ennen vuoron loppumista voi tapahtua joko työntekijän tai esimiehen aloitteesta ja vaatii kummankin suostumuksen. Vastaavasti työntekijää voidaan myös pyytää jäämään pidempään töihin, ja jo vakiintuneen käytännön mukaan Hesburger maksaa siitä työntekijälle ylimääräisen korvauksen.
  • Hesburger tarkentaa työajan kirjaamiseen liittyvää ohjeistusta ja lisää sen toteutumisen seurantaa.

Seuraava tilannekartoitus alkuvuonna

Yllä lueteltujen toimenpiteiden jalkauttaminen alkaa tällä viikolla. Hesburger seuraa toimenpiteiden vaikutuksia teettämällä ulkopuolisen toimijan suorittaman kyselytutkimuksen henkilöstölleen alkuvuonna 2022.

– Olemme pahoillamme johtamisessa tehdyistä virheistä ja tulemme korjaamaan epäkohdat. Iloiset ja hyvinvoivat työntekijät ovat perheyrityksemme tärkein voimavara ja meidän tehtävämme on pitää huolta heidän hyvinvoinnistaan. Uskomme, että voimme olla edelleen nuorille se ensimmäinen hyvä työpaikka, jossa työssäoppiminen voi alkaa, sanoo Hesburgerin toimitusjohtaja Kari Salmela.

– Tiedostamme, että suuret muutokset näin laajassa organisaatiossa eivät tapahdu sormia napsauttamalla. Työvoimapula on tällä hetkellä koko ravintola-alan ongelma, ja se aiheuttaa haasteita myös Hesburgerin rekrytointiin. Tulemme edelleen panostamaan rekrytointiin, jotta ravintoloissamme olisi riittävästi henkilökuntaa, Salmela jatkaa.

– Vaikka haasteita riittää ja maailma muuttuu vauhdilla, kohtaamamme ongelmat eivät ole ylitsepääsemättömiä. Tärkein tekijä muutoksen tiellä on henkilöstömme hyvinvoinnista huolehtiminen ja avoimen vuoropuhelun ylläpitäminen organisaatiomme sisällä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hesburger
Hesburger
Linnankatu 34
20100 TURKU

+358 (0)2 4808 9000http://www.hesburger.fi/

Burger-In Oy on suomalainen perheyritys ja Hesburger sen rekisteröity liikemerkki. Hesburger-ravintoloita löytyy jo yhdeksästä maasta: Suomesta, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Venäjältä, Saksasta, Ukrainasta, Bulgariasta ja Valko-Venäjältä. Ketjun palveluksessa työskentelee noin 8 000 henkilöä. Vuoden 2020 verollinen myynti Suomessa oli 217 miljoonaa euroa ja ulkomailla 107 miljoonaa euroa. 

www.hesburger.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hesburger

Hesburger sulkee omien ravintoloiden ovet suunnitellusti huhtikuussa28.4.2022 14:05:11 EEST | Tiedote

Vuoden 2021 alussa Hesburgerilla on ollut 39 ravintolaa Venäjällä ja neljä ravintolaa Valko-Venäjällä. Maaliskuun alussa Hesburger ilmoitti lopettavansa toimintansa Venäjällä ja Valko-Venäjällä. Tästä syystä Hesburger-sovelluksesta on poistettu Venäjän ja Valko-Venäjän ravintoloiden tiedot. Google ei ole Hesburgerin virallinen kanava. ”Olemme ilmoittaneet ravintoloiden sulkemisesta Googlelle. Toivomme, että myös Googlen ravintoloiden tiedot päivitetään ajanmukaiseksi mahdollisimman nopeasti”, Hesburgerin toimitusjohtaja Kari Salmela kommentoi. Hesburgerin kaikkien omien ravintoloiden ovet sulkeutuvat Venäjällä huhtikuun loppuun mennessä aikaisemmin ilmoitetun aikataulun mukaan. Valtaosa Hesburgerin omista ravintoloista on jo suljettu. Hesburgerilla on Venäjällä puolet omia ravintoloita ja puolet itsenäisten yrittäjien ravintoloita. Vuokrasopimukset puretaan Hesburgerin omista liikepaikoista. Paikallisille itsenäisille yrittäjille on lähtenyt aikaisemmin purkuilmoitus, jossa heille on i

Hesburger sulkee omien ravintoloidensa ovet Venäjällä huhtikuussa11.4.2022 15:20:06 EEST | Tiedote

Hesburger on ilmoittanut lopettavansa toimintansa Venäjällä maaliskuun alussa. Hesburgerin kaikkien omien ravintoloiden ovet sulkeutuvat Venäjällä huhtikuun puolivälin ja huhtikuun viimeisen päivän välisenä aikana. Paikallisille yrittäjille on lähtenyt myös purkuilmoitus, jossa heille on ilmoitettu, että ravintoloiden ovet on suljettava välittömästi. Ravintoloiden sulkemisaikataulua ovat hidastaneet huoli henkilökunnan turvallisuudesta ja juridiset haasteet. Hesburger Ukrainan tilanne Hesburgerilla on myös seitsemän ravintolaa Ukrainassa. Kaikki ravintolat sijaitsevat Kiovassa. ”Tietojemme mukaan kaikki ukrainalaiset työntekijämme ovat elossa. Ravintoloita ei ole myöskään tuhoutunut taisteluissa. Emme avaa yhtään ravintolaa, ennen kuin se on täysin turvallista kaikille työntekijöille ja asiakkaille. Maksamme kaikille paikallisille työntekijöille edelleen täyttä palkkaa. Ajatuksemme ovat urheiden ukrainalaisten puolella ja toivomme sydämen pohjasta, että rauha saataisiin takaisin maahan

Hesburgerin toimitusjohtaja Kari Salmela: ”Teemme kaikkemme, että saamme ravintoloiden ovet suljettua mahdollisimman pian Venäjällä.”29.3.2022 11:53:59 EEST | Tiedote

”Hesburger sulkee ravintolansa Venäjällä ja Valko-Venäjällä. Olemme saaneet vasta ensimmäisen Hesburgerin suljettua. Alkuperäistä hitaampi aikataulu on johtunut siitä, että meidän on ollut huomioitava paikallisen henkilökunnan turvallisuus, jos suljemme ravintolat ilman neuvottelua. Olemme seuranneet myös huolestuneena keskustelua kansallistamisesta”, Hesburgerin toimitusjohtaja Kari Salmela kertoo.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme