Hesburgerin toimenpiteet työhyvinvoinnin parantamiseksi

Hesburgerin operatiivinen johtaja Vesa Viitanen avaa selvitystyön tuloksia.
– Olemme saaneet paljon suoria palautteita työntekijöiltämme, jututtaneet kenttä- ja ravintolapäälliköitä ja saaneet myös elokuun aikana ulkopuolisen toimijan toimesta tehdyn henkilöstökyselyn tulokset. Kriittisten palautteiden sisältö on järjestäen hyvin samansuuntaista: avoin vuoropuhelu johdon ja henkilöstön välillä on ollut liian vähäistä.
– Merkille pantavaa on viimeisten parin vuoden aikana Hesburger-ravintoloiden toimintaympäristössä tapahtunut haastava muutos, johon pandemia aiheutti oman lisänsä: tilauksia tulee ravintolaan yhtä aikaa jopa kuuden eri tilauskanavan kautta. Vaikka miehityksen suhdetta asiakasmääriin ollaan tasaisesti kasvatettu jo useamman vuoden ajan ja kiireen helpottamiseksi tilauskanavia on ollut mahdollista rajata ravintolakohtaisesti, reagointi tähän muutokseen ei ole ollut riittävää, Viitanen toteaa.
– Asettamamme tavoitteet ovat johtaneet siihen, että ravintoloita on paikoin johdettu liian tuloshakuisesti ja työntekijöiden kuunteleminen on jäänyt taka-alalle. Nyt tähän tulee muutos.
Hesburgerin toimenpiteet
Selvitystyön pohjalta Hesburger ryhtyy seuraaviin toimenpiteisiin:
- Hesburger ottaa käyttöön henkilöstölle tarkoitetun anonyymin palautekanavan tämän vuoden aikana.
- Hesburger aloittaa tällä viikolla kartoituksen, jossa selvitetään yhdessä ravintolapäälliköiden kanssa mahdollisuuksia siirtää tehtäviä ravintoloista ketjun tukitoimintojen hoidettavaksi.
- Ravintolapäälliköt saavat jatkossa entistä enemmän tukea esimiestyöhön ja heillä on paremmat mahdollisuudet vaikuttaa oman ravintolansa toimintaan, henkilöstön riittävyyteen ja hyvinvointiin sekä asiakaspalvelun laatuun.
- Hesburger viestii henkilöstölleen selkeästi työaikojen joustamiseen liittyvistä käytännöistä: Kotiinlähtö ennen vuoron loppumista voi tapahtua joko työntekijän tai esimiehen aloitteesta ja vaatii kummankin suostumuksen. Vastaavasti työntekijää voidaan myös pyytää jäämään pidempään töihin, ja jo vakiintuneen käytännön mukaan Hesburger maksaa siitä työntekijälle ylimääräisen korvauksen.
- Hesburger tarkentaa työajan kirjaamiseen liittyvää ohjeistusta ja lisää sen toteutumisen seurantaa.
Seuraava tilannekartoitus alkuvuonna
Yllä lueteltujen toimenpiteiden jalkauttaminen alkaa tällä viikolla. Hesburger seuraa toimenpiteiden vaikutuksia teettämällä ulkopuolisen toimijan suorittaman kyselytutkimuksen henkilöstölleen alkuvuonna 2022.
– Olemme pahoillamme johtamisessa tehdyistä virheistä ja tulemme korjaamaan epäkohdat. Iloiset ja hyvinvoivat työntekijät ovat perheyrityksemme tärkein voimavara ja meidän tehtävämme on pitää huolta heidän hyvinvoinnistaan. Uskomme, että voimme olla edelleen nuorille se ensimmäinen hyvä työpaikka, jossa työssäoppiminen voi alkaa, sanoo Hesburgerin toimitusjohtaja Kari Salmela.
– Tiedostamme, että suuret muutokset näin laajassa organisaatiossa eivät tapahdu sormia napsauttamalla. Työvoimapula on tällä hetkellä koko ravintola-alan ongelma, ja se aiheuttaa haasteita myös Hesburgerin rekrytointiin. Tulemme edelleen panostamaan rekrytointiin, jotta ravintoloissamme olisi riittävästi henkilökuntaa, Salmela jatkaa.
– Vaikka haasteita riittää ja maailma muuttuu vauhdilla, kohtaamamme ongelmat eivät ole ylitsepääsemättömiä. Tärkein tekijä muutoksen tiellä on henkilöstömme hyvinvoinnista huolehtiminen ja avoimen vuoropuhelun ylläpitäminen organisaatiomme sisällä.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Heini SantosViestintäpäällikkö
Puh:+358 50 310 3054heini.santos@hesburger.fiKuvat
Tietoja julkaisijasta
Burger-In Oy on suomalainen perheyritys ja Hesburger sen rekisteröity liikemerkki. Hesburger-ravintoloita löytyy jo yhdeksästä maasta: Suomesta, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Venäjältä, Saksasta, Ukrainasta, Bulgariasta ja Valko-Venäjältä. Ketjun palveluksessa työskentelee noin 8 000 henkilöä. Vuoden 2020 verollinen myynti Suomessa oli 217 miljoonaa euroa ja ulkomailla 107 miljoonaa euroa.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Hesburger
Miltä työ maistuu? Hesburger tarkastelee lyhytdokumentin avulla työn murrosta6.2.2023 08:01:29 EET | Tiedote
Maailma muuttuu jatkuvasti ja elämäntapamme sen mukana. Tulevaisuudessa yritykset käyvät yhä kovempaa kilpailua työntekijöistä. Hesburger haluaa olla vastuullinen työnantaja tänään ja huomenna. Se tarkoittaa, että nykyisten työntekijöidemme hyvinvoinnin ylläpitämisen ja kehittämisen lisäksi, meidän on ymmärrettävä myös käynnissä olevaa työn murrosta.
Hesburger-ravintolat kasvattivat myyntiään 19 % edellisvuoteen verrattuna30.1.2023 08:55:32 EET | Tiedote
Hesburger-ravintoloiden myynti kasvoi seitsemässä toimintamaassa 19 % vuoteen 2021 verrattuna. Viime vuonna koko ketjun verollinen myynti oli 409 miljoonaa euroa, josta Suomen ravintoloiden osuus oli 264 miljoonaa euroa. Suomessa myynti kasvoi 13 %.
Vuoden Hesburger on Oulu Joutsensilta24.1.2023 09:59:07 EET | Tiedote
Oulu Joutsensilta palkittiin vuoden 2022 parhaana Hesburger-ravintolana Hesepäivillä Tampereella. Vuoden parhaimman ravintolan palkinnon vastaanotti Oulu Joutsensillan ravintolapäällikkö Santeri Lahdenperä.
Hesburger panostaa henkilöstön ammatilliseen kehittymiseen19.1.2023 10:28:35 EET | Tiedote
Ravintola-alan työvoimapula on heijastunut myös Hesburgerin toimintaan, mutta vaikutukset ovat olleet onneksi lyhytaikaisia. Korona-aikana ravintola-alalta on poistunut Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n arvioiden mukaan jopa 10 000 työntekijää. Hesburger on vastannut haasteeseen panostamalla työn sujuvuuteen ja henkilöstön osaamisen kehittämiseen.
Jatkossa Hesburgerin herkut kotiinkuljettaa vain Foodora - “Yhteistyö sujuvoittaa ravintoloiden henkilökunnan työntekoa”30.12.2022 12:38:34 EET | Tiedote
Pohjoismaiden suosituin ravintolaruoan kuljetuspalvelu Foodora aloittaa 1.1.2023 yksinoikeudella yhteistyön Suomen suurimman pikaruokaravintolaketjun Hesburgerin kanssa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme