Tiedekeskus Heureka

Heurekan kävijämäärä nousi vuonna 2022 odotettua korkeammaksi – myös vuosi 2023 alkanut vilkkaana uuden Leikin voima -näyttelyn siivittämänä

Jaa
Tiedekeskus Heurekassa vieraili vuoden 2022 aikana 268 592 kävijää. Määrä oli arvioitua suurempi ja nousi lähelle pitkäaikaista keskiarvoa, vaikka vielä alkuvuodesta pandemia aiheutti joitakin rajoituksia. Myös vuosi 2023 on käynnistynyt vilkkaasti ja enteilee koko loppuvuodelle hyviä kävijämääriä.

Kahden koronapandemiavuoden jälkeen yleisö on palannut kiitettävästi vapaa-ajankohteisiin ja tämä näkyy myös Heurekan kävijämäärissä. Vuonna 2022 Heurekan kävijämäärä nousi arvioitua korkeammaksi lähes 270 000:een, vaikka alkuvuonna koronapandemian takia jouduttiinkin vielä rajoittamaan yleisömääriä. Tiedekeskuksen kävijämäärä ohitti suosituimpien museoiden yleisömäärät.

Heurekassa kävijöiden määrä nousi lähelle pitkän ajan keskiarvoa, joka on noin 275 000. Koronavuosina kävijämäärät jäivät huomattavasti pienemmiksi: vuonna 2020 määrä oli 165 500 ja vuonna 2021 alle 115 000.

- Kävijäkyselyistämme käy ilmi, että yleisön odotukset ovat muuttuneet. Pandemian koettelemat ihmiset ovat hakeneet Heurekasta – ja epäilemättä muualtakin – elämyksiä ja rentoutumista enemmän kuin koskaan aiemmin. On ilo huomata yleisöpalautteesta ja -haastatteluista, että olemme vastanneet muuttuneisiin odotuksiin kiitettävästi, toteaa Heurekan toimitusjohtaja Mikko Myllykoski.

Hyvien kävijämäärien lisäksi Heurekassa on iloittu siitä, että se ylsi Taloustutkimuksen vuosittaisessa Vapaa-ajankeskusten imagot 2022 -tutkimuksessa ykkössijalle niin vastaajien antamissa yleisarvosanoissa, kaikista mielikuvatekijöistä annetuissa kokonaisarvioissa kuin suosittelutodennäköisyydessäkin. Tutkimuksessa oli mukana kaikkiaan 31 kotimaista vapaa-ajankeskusta. Heureka on ollut tutkimuksessa aiempinakin vuosina kärkisijoilla, mutta nyt ensimmäistä kertaa ykkösenä kaikilla edellä mainituilla mittareilla.

Uuden Leikin voima -näyttelyn alku ollut menestys

Kävijöitä on ollut tiedekeskuksessa yllättävän paljon myös alkuvuodesta 2023. Määrät enteilevät vilkasta vuotta kokonaisuudessaan.

Heurekassa avautui lauantaina 4.2. uusi Leikin voima -näyttely ja samalla avattiin myös planetaario pitkän ilmanvaihtoremontin aiheuttaman sulun jälkeen.Leikin voima -näyttely saavutti ensimmäisten yhdeksän päivän aikana (4.-12.2.) peräti 12 500 kävijää.

Leikin voima -näyttelyn pääsanoma on leikin ja leikkisyyden tärkeys meille kaikille iästä riippumatta: leikki on onnellisen elämän perusta. Leikki on universaalia, luonnollista ja välttämätöntä ihmisen kokonaisvaltaiselle kehittymiselle ja hyvinvoinnille. Leikin voima -näyttelyn tavoitteena on lisätä ymmärrystä leikin merkityksestä ja kannustaa kaikkia - niin lapsia kuin aikuisiakin - heittäytymään leikin maailmaan.

Leikin voima -näyttelyn lisäksi Heurekassa on esillä kuusi muuta näyttelykokonaisuutta. Pääsylipun hintaan sisältyvät näyttelyiden lisäksi planetaarioelokuvat, luovan ongelmanratkaisun Ideaverstas-alue sekä erilaiset päivittäin tarjolla olevat tiedeohjelmat laboratorioissa ja tiedeteatterissa – unohtamatta ikisuosikkia rottakoripalloa. 

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Mikko Myllykoski, puh. 040 9015 244, mikko.myllykoski@heureka.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tiedekeskus Heureka
Tiedekeskus Heureka
Tiedepuisto 1
01300 Vantaa

09 8579 288http://www.heureka.fi

Tiedekeskus Heureka Vantaan Tikkurilassa on monipuolinen elämyskokonaisuus, joka tarjoaa vuorovaikutteisia näyttelyitä, planetaarioelokuvia sekä tiedeohjelmia ja tapahtumia ympäri vuoden. Heureka jakaa oivaltamisen ilon lähes 300 000 kävijän kanssa vuosittain ja kuuluu Suomen suosituimpiin vapaa-ajankeskuksiin. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tiedekeskus Heureka

I ESERO Finlands tävling når CanSat-burksatelliter en höjd på en kilometer21.3.2023 09:57:03 EET | Tiedote

ESERO Finland och Vetenskapscentret Heureka håller tillsammans i trådarna för en CanSat-tävling. Tävlingen går ut på att de 14–19 år gamla deltagarna för första gången ska skicka upp burksatelliter med hjälp av en bärraket i miniatyr till en höjd på en kilometer. CanSat är en fullt fungerande miniatyrmodell av en satellit som är inrymd i en läskburk och som skickas i väg högt ovanför jorden för att samla in vetenskapliga observationsdata om olika fenomen i atmosfären. Tävlingen går av stapeln i Vasa 30.3–2.4.2023.

ESERO Finlandin järjestämässä kilpailussa lähetetään CanSat-tölkkisatelliitit kilometrin korkeuteen21.3.2023 09:42:42 EET | Tiedote

ESERO Finland ja Tiedekeskus Heureka järjestävät nuorille suunnatun CanSat-kilpailun, jossa lähetetään tölkkisatelliitteja pienoiskantoraketin kyydissä ensimmäistä kertaa kilometrin korkeuteen. CanSat on juomatölkkiin koottu täysin toimiva satelliitin pienoismalli, joka yläilmoissa kerää tutkimuksellista havaintotietoa ilmakehän ilmiöistä. Kilpailu järjestetään 30.3.–2.4.2023 Vaasassa.

101 oppimateriaalia yläkouluille15.3.2023 13:38:50 EET | Tiedote

Miten opettaa yläkoulussa haastavimpia matematiikan, kemian ja fysiikan sisältöjä? Tähän kysymykseen etsittiin vastauksia kansainvälisessä OTA (Online Teaching Advancement) -hankkeessa. Opettajilta eri puolilla Eurooppaa kysyttiin, mihin opetussisältöihin he kaipaisivat apua. Ratkaisuksi luotiin 101 verkossa tarjolla olevaa oppikokonaisuutta, jotka ovat nyt valmiit ja vapaasti käytettävissä niin kouluissa kuin kotonakin.

Heurekan Lasten lääketieteen päivässä 25.3. monipuolista ohjelmaa tulevaisuuden lääkäreille ja tutkijoille13.3.2023 10:13:06 EET | Tiedote

Tiedekeskus Heurekassa kaikki saavat olla lääkäreitä ja tutkijoita, kun suosittu Lasten lääketieteen päivä järjestetään jälleen lauantaina 25.3. klo 10–18. Luvassa on koko perheelle sopivaa teemasisältöä usealla eri toimintapisteellä. Tapahtumassa syvennytään rokottamiseen erilaisten työpajojen ja myös musiikkiesitysten kautta sekä hypätään neuronien matkaan ja tutustutaan lukunurkkauksessa teeman mukaiseen kirjallisuuteen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme