Tiedekeskus Heureka

Heurekan Lasten lääketieteen päivässä 25.3. monipuolista ohjelmaa tulevaisuuden lääkäreille ja tutkijoille

Jaa
Tiedekeskus Heurekassa kaikki saavat olla lääkäreitä ja tutkijoita, kun suosittu Lasten lääketieteen päivä järjestetään jälleen lauantaina 25.3. klo 10–18. Luvassa on koko perheelle sopivaa teemasisältöä usealla eri toimintapisteellä. Tapahtumassa syvennytään rokottamiseen erilaisten työpajojen ja myös musiikkiesitysten kautta sekä hypätään neuronien matkaan ja tutustutaan lukunurkkauksessa teeman mukaiseen kirjallisuuteen.
Lasten lääketieteen päivä Heurekassa lauantaina 25.3.2023 klo 10-18.
Lasten lääketieteen päivä Heurekassa lauantaina 25.3.2023 klo 10-18.

Laboratorio Solussa pidettävässä työpajassa opitaan, mitä neuronit ovat, mistä ne rakentuvat ja miten ne toimivat. Aiheeseen tutustutaan rakentamalla oma neuroni. Laboratorio Ytimessä puolestaan voi osallistua Lasten lääketieteen päivän klassikkotyöpajaan, appelsiinien rokottamiseen. Työpajassa saa kokeilla, miten pistetään oikeilla neuloilla mehua appelsiiniin.

THL:n ja Metropolian tuottamassa Nalleneuvolassa voi tarkistaa, onko nallen rokotukset kunnossa. Lapset voivat rokottaa pisteellä oman nallensa tai pehmolelunsa yhdessä Metropolian terveydenhoitajaopiskelijoiden kanssa. Rokottamisen jälkeen voi jatkaa halipisteeseen, jossa harjoitellaan turvallista rokotusasentoa yhdessä oman nallen tai aikuisen kanssa. Nallen levätessä rokotuksen jälkeen voi lapsi väritellä pöpöjä, ratkoa puuhatehtäviä ja tutustua annettuun rokotukseen. Toimintapisteeseen voi tulla minkä tahansa oman pehmolelun tai nuken kanssa. Jos oma nalle on jäänyt kotiin, niin pisteeltä voi myös lainata pehmolelun.

Heurekan auditoriossa voi osallistua rohkeudesta, ystävyydestä ja pelkojen voittamisesta kertovaan Nallen rokotuspäivä -konserttiin ja opetella uusia rokotusaiheisia lauluja. Musiikillista matkaa voi jatkaa Soivassa seikkailussa, jossa laulun ja leikin keinoin valmistetaan uusi mielikuvituksellinen rokote.

Tapahtumassa on myös mahdollista tutustua Anne Nikulan ja Meri Kankaanrannan tekemään Lasten rokotuskirjaan, jonka uudistettu painos julkaistaan tapahtuman yhteydessä. Kirjalla ja sen kuvituksella on merkittävä rooli myös THL:n ja Metropolian yhdessä tuottamissa tapahtumasisällöissä. Metropolian Ammattikorkeakoulun opiskelijat toteuttavat Nalleneuvolan, Nallen rokotuspäivä -konsertin sekä Soivan seikkailun.

Heurekan aulassa on Helmet-kirjastopiste ja -lukunurkkaus, jossa voi tutustua lapsille sopivaan lääketiede- ja terveysaiheiseen kirjallisuuteen. Pisteellä voi myös saada itselle oman kirjastokortin, jos mukana on kirjastossa kelpaava henkilöllisyystodistus. Paikalla oleva kirjaston henkilökunta kertoo Helmet-kirjastosta ja sen palveluista, sekä esittelee keväällä eri Vantaan kirjastoissa järjestettäviä tapahtumia lapsille, nuorille ja perheille.   

Tapahtumapäivän ohjelman lisäksi samalla pääsylipulla pääsee tutustumaan kaikkiin Heurekan näyttelyihin ja planetaarioelokuviin. Liput tapahtumaan ovat myynnissä erikoishintaan 15 €/lippu ennakkoon ostettuna verkkokaupasta, ja paikan päällä tapahtumapäivänä 17 €/lippu. Alle 5-vuotiaat pääsevät Heurekaan huoltajan seurassa maksutta. Tapahtumapäivään voi osallistua myös Museokortilla, Heureka Club -korteilla ja Heurekan vapaalipuilla. 

Lue lisää tapahtumasta ja sen ohjelmasta tapahtuman verkkosivuilta.

Lisätietoja tapahtumasta ja sen sisällöstä:
Tapahtumatuottaja Kirsi Järvinen, kirsi.jarvinen@heureka.fi, puh. 040 591 0918

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tapahtumatuottaja Kirsi Järvinen, kirsi.jarvinen@heureka.fi, puh. 040 591 0918

Kuvat

Lasten lääketieteen päivä Heurekassa lauantaina 25.3.2023 klo 10-18.
Lasten lääketieteen päivä Heurekassa lauantaina 25.3.2023 klo 10-18.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tiedekeskus Heureka
Tiedekeskus Heureka
Tiedepuisto 1
01300 Vantaa

09 8579 288http://www.heureka.fi

Tiedekeskus Heureka Vantaan Tikkurilassa on monipuolinen elämyskokonaisuus, joka tarjoaa vuorovaikutteisia näyttelyitä, planetaarioelokuvia sekä tiedeohjelmia ja tapahtumia ympäri vuoden. Heureka jakaa oivaltamisen ilon lähes 300 000 kävijän kanssa vuosittain ja kuuluu Suomen suosituimpiin vapaa-ajankeskuksiin. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tiedekeskus Heureka

I ESERO Finlands tävling når CanSat-burksatelliter en höjd på en kilometer21.3.2023 09:57:03 EET | Tiedote

ESERO Finland och Vetenskapscentret Heureka håller tillsammans i trådarna för en CanSat-tävling. Tävlingen går ut på att de 14–19 år gamla deltagarna för första gången ska skicka upp burksatelliter med hjälp av en bärraket i miniatyr till en höjd på en kilometer. CanSat är en fullt fungerande miniatyrmodell av en satellit som är inrymd i en läskburk och som skickas i väg högt ovanför jorden för att samla in vetenskapliga observationsdata om olika fenomen i atmosfären. Tävlingen går av stapeln i Vasa 30.3–2.4.2023.

ESERO Finlandin järjestämässä kilpailussa lähetetään CanSat-tölkkisatelliitit kilometrin korkeuteen21.3.2023 09:42:42 EET | Tiedote

ESERO Finland ja Tiedekeskus Heureka järjestävät nuorille suunnatun CanSat-kilpailun, jossa lähetetään tölkkisatelliitteja pienoiskantoraketin kyydissä ensimmäistä kertaa kilometrin korkeuteen. CanSat on juomatölkkiin koottu täysin toimiva satelliitin pienoismalli, joka yläilmoissa kerää tutkimuksellista havaintotietoa ilmakehän ilmiöistä. Kilpailu järjestetään 30.3.–2.4.2023 Vaasassa.

101 oppimateriaalia yläkouluille15.3.2023 13:38:50 EET | Tiedote

Miten opettaa yläkoulussa haastavimpia matematiikan, kemian ja fysiikan sisältöjä? Tähän kysymykseen etsittiin vastauksia kansainvälisessä OTA (Online Teaching Advancement) -hankkeessa. Opettajilta eri puolilla Eurooppaa kysyttiin, mihin opetussisältöihin he kaipaisivat apua. Ratkaisuksi luotiin 101 verkossa tarjolla olevaa oppikokonaisuutta, jotka ovat nyt valmiit ja vapaasti käytettävissä niin kouluissa kuin kotonakin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme