Aalto-yliopisto

Hevitutkijat, musiikkiteollisuuden edustajat ja artistit kohtaavat ensi kertaa Otaniemessä

Jaa
Modern Heavy Metal -konferenssissa pohditaan musiikin, artistien ja kulttuurin autenttisuutta ja kaupallista houkuttelevuutta.
Akatemiatutkija Toni-Matti Karjalainen. Kuva: Mikko Raskinen / Aalto-yliopisto
Akatemiatutkija Toni-Matti Karjalainen. Kuva: Mikko Raskinen / Aalto-yliopisto

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu isännöi 26.−28. kesäkuuta kansainvälistä metallimusiikin tutkimuskonferenssia – ensimmäistä kertaa uudessa rakennuksessaan Otaniemessä. Poikkitieteelliseen Modern Heavy Metal (MHM) 2019 -konferenssiin osallistuu kolmisenkymmentä puhujaa lähes 20 eri maasta. Suurin osa heistä on metallimusiikin tutkijoita, mutta joukossa on myös musiikkiteollisuuden edustajia ja artisteja.

MHM-konferenssi toteutetaan Kauppakorkeakoulussa jo viidettä kertaa. Tämän vuoden teema on Authenticity and commercial appeal eli ”Autenttisuus ja kaupallinen houkuttelevuus”.

Konferenssin perustaja ja järjestäjä, akatemiatutkija ja musiikkijohtamisen ja kulttuuriviennin dosentti Toni-Matti Karjalainen kertoo tämän vuoden esitysten tarjoavan monipuolisen ja monikulttuurisen läpileikkauksen metalli- ja populaarimusiikin tutkimukseen.

”Esitykset käsittelevät autenttisuuden ja kaupallisuuden aspekteja eri alojen tutkimuksen näkökulmasta ja tarjoavat näkökulmia eri maiden ja alueiden metallikulttuureihin, -yhtyeisiin ja -ilmiöihin. Konferenssin pääpuheenvuoroina kuullaan brittiläisen professorin Paul Carrin Sting-tutkimus ja joensuulaisen tohtorin Salli Anttosen diskurssianalyysi. Ne peilaavat autenttisuuden näkökulmia laajemmin populaarimusiikin piirissä.”

Dokumentteja, verkostoitumista ja Tuskaa

Akateemisten esitysten lisäksi luvassa on paljon monipuolista musiikkialan nykypäivää avaavaa ohjelmaa. Keskiviikko (26. kesäkuuta) huipentuu amerikkalaisen ohjaajan Bob Nalbandianin Band Vs Brand -dokumentin näytökseen. Torstain (27. kesäkuuta) päätösnumerona on puolestaan Battle BEAST -yhtyeen Eero Sipilän ja ARION-yhtyeen Lassi Vääräsen parihaastattelu. Music Finlandin kanssa järjestetyssä paneeli ja verkostoitumistilaisuudessa ääneen pääsevät Music Finlandin kansainväliset kutsuvieraat. Perjantain (28. kesäkuuta) päätöspaneelin osallistujina ovat puolestaan STAM1NA-yhtyeen kitaristi Pekka Olkkonen, HUMAVOID-yhtyeen kosketinsoittaja Suvimarja Halmetoja, brittiläisen INCENDIA MUSIC -yhtiön omistaja Lulu Davis ja ROCKFEST-tapahtuman tuottaja, agentti ja manageri Toni Törrönen.

Aiheiden puintia voi sujuvasti jatkaa Helsingin Suvilahdessa 28.−30. kesäkuuta järjestettävällä Tuska-festivaalilla, josta on vuosien myötä muodostunut yksi maailman suurista metallimusiikin tapahtumista. Tuska on myös MHM-konferenssin yhteistyökumppani.


www.modernheavymetal.net

#mhmconf2019 #aalto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Akatemiatutkija Toni-Matti Karjalainen
p. 050 357 4047
toni-matti.karjalainen@aalto.fi

Kuvat

Akatemiatutkija Toni-Matti Karjalainen. Kuva: Mikko Raskinen / Aalto-yliopisto
Akatemiatutkija Toni-Matti Karjalainen. Kuva: Mikko Raskinen / Aalto-yliopisto
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu noin 13 000 opiskelijaa ja yli 4 500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.

aalto.fi

facebook.com/aaltouniversity

twitter.com/aaltouniversity

youtube.com/aaltouniversity

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Aalto-yliopisto erottui edukseen kansallisissa ja kansainvälisissä arvioinneissa vuonna 202321.3.2024 13:41:01 EET | Tiedote

Aalto-yliopiston hallitus hyväksyi kokouksessaan 19.3.2024 hallituksen toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen vuodelta 2023. Vuonna 2023 Aalto-yliopisto erottui edukseen sekä kansallisissa että kansainvälisissä arvioinneissa ja yliopistovertailuissa. Keväällä yliopisto läpäisi Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) toteuttaman laatujärjestelmän auditoinnin ja sai arvion erinomainen kaikilta arviointialueilta. Aalto nousi Suomen ykköseksi kansainvälisen QS-rankingin kokonaisvertailussa ja oli koko maailmassa sijalla 109. Alakohtaisissa vertailuissa taide ja muotoilu oli sijalla 6 maailmassa. Times Higher Education arvioi Aalto-yliopiston maailman 53. kansainvälisimmäksi yliopistoksi ja maailman 40. parhaaksi nuoreksi (alle 50-vuotiaaksi) yliopistoksi. Suomen Akatemian vuosittaisessa Tieteen tila -arvioinnissa Aalto-yliopiston kaikki keskeiset tutkimusalat ylittävät julkaisutoimintansa vaikuttavuudessa top 10 -indikaattorilla arvioituna suomalaisten yliopistojen keskiarvon, ja

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye