Vaasan kaupunki - Vasa stad

Hiekanpoisto aloitetaan 30.3.

Jaa

Hiekanpoisto kaduilla, kävely- ja pyöräteillä aloitetaan maanantaina 30.3. Koko kaupunki on putsattu 4.5 mennessä.

Hiekanpoisto aloitetaan Vaskiluodosta, ja sitten siirrytään keskustan pääväylille. Keskustan alueella puhdistus tehdään öisin, jotta se häiritsisi mahdollisimman vähän liikennettä. Päivisin ajetaan laitakaupungin vähäliikenteisiä katuja ja kevyen liikenteen väyliä. 

Työkoneita näkyy jo viikolla 13 pyörä- ja kävelyteillä, sillä koneiden toimivuutta testataan silloin.

Hiekanpoistoon ryhdytään keväisin heti, kun ennusteiden perusteella voidaan olettaa, että liukkauden torjuntatoimenpiteitä ei tarvitse enää tehdä, ja kaikki jää on liikenneväylien reunoilta sulanut.

Pölisemistä estettävä kastelemalla

Pölisemistä hillitään kastelemalla ja suolaamalla. – Valitettavasti hiekanpoisto aiheuttaa silti aina jonkin verran pölyämistä. Toivomme myös autoilijoiden, ja erityisesti raskaan liikenteen, ottavan huomioon pölyämisen hiljentämällä ajonopeuksia, kunnossapitopäällikkö Timo Rajala sanoo.

Lisäksi on toivottavaa, että tiellä liikkujat käyttävät malttia havaitessaan siivouskaluston. Samaan aikaan voi samalla katuosuudella olla useita työkoneita liikkeellä. – Tiellä liikkujan suosittelen tällöin valitsemaan mahdollisuuksien mukaan vaihtoehtoisen kulkureitin tai pysäköintipaikan työn sujuvuuden takia, Rajala jatkaa.

Kiinteistöjen omistajien pitää muistaa poistaa hiekat oman kiinteistön kohdalla olevalta jalkakäytävältä. Pölyämisen välttämiseksi pinta on aina kasteltava ennen hiekan poistamista. Hiekkaa ei myöskään tule siirtää ajoradalle, vaan kiinteistön on kerättävä se pois ja huolehdittava sen jatkokäsittelystä.

– Puhaltimien käyttö hiekanpoistossa on kielletty ilmansuojelumääräyksissä, Rajala muistuttaa.

Yhteyshenkilöt

Timo Rajala, puh. 040 582 7700

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme