Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Hietalahdenrannan suunnittelu etenee – ideasuunnitelmat kommentoitavana 18.4. asti

Jaa

Hietalahden torin ja -altaan ympäristöön on myönnetty kehittämisvaraus, jossa kaupunki varaa alueen suunniteltavaksi HGR Property Partners Oy:lle vuoden 2022 loppuun asti. Varauksensaaja on teettänyt yhdessä kaupungin ohjauksessa alueesta kolme eri ideasuunnitelmaa, joita voi nyt kommentoida Kerro kantasi –palvelussa 18. huhtikuuta asti.

Hietalahdenrannan ideasuunnitelma / Suunnitteluryhmä: Schauman & Nordgren Arkkitehdit, MASU Planning ja WSP
Hietalahdenrannan ideasuunnitelma / Suunnitteluryhmä: Schauman & Nordgren Arkkitehdit, MASU Planning ja WSP

Ideasuunnitelmien lähtökohtana on luoda Hietalahdenrantaan korkean profiilin yrityskeskittymä kivijalkapalveluineen sekä kehittää alueen julkisia ulkotiloja – Hietalahdentoria, Hietalahden altaan ympäristöä ja merenrantaa – laadukkaana kävely-ympäristönä monipuolisine toimintoineen.

Tilatuissa kolmessa ideasuunnitelmassa uudisrakentamisen määrä on kaikissa ehdotuksissa lähes sama, noin 35 000 kerrosneliömetriä, josta varauksensaajalle osoitettaisiin noin puolet. Tavoitteena on jatkaa kantakaupungin korttelirakennetta ja noudattaa alueen tyypillisiä kerroskorkeuksia.

Hietalahdenrannan autokaistat on ehdotuksissa, yhtä lukuun ottamatta, esitetty siirrettävän Hietalahden altaan meren puolelle. Rantaan osoitetaan myös jatkuva pyöräily- ja kävelyreitti. Hietalahden torin alle on suunnitteilla pysäköintilaitos.

Ideasuunnitelmien laatijoina on kolme suunnitteluryhmää:

  • JKMM Arkkitehdit, Nomaji maisema-arkkitehdit ja WSP,
  • Schauman & Nordgren Arkkitehdit, MASU Planning ja WSP,
  • Lahdelma & Mahlamäki Arkkitehdit, VSU maisema-arkkitehdit ja WSP.

Kaupunkilaisilta pyydetään kommentteja suunnitelmien jatkokehittämistä varten

Ideasuunnitelmiin voi tutustua Kerro kantasi –palvelussa katsomalla alkuun kaavoittajan laatiman lyhyen esittelyvideon eri suunnitelmista. Kaupunkilaisilta toivotaan palautetta – mikä eri vaihtoehdoissa on hyvää ja mikä puolestaan huonoa sekä mitä jatkosuunnittelussa tulisi ottaa huomioon? Kommentteja voi antaa 18. huhtikuuta asti.

Palautteesta kootaan yhteenveto, jota käytetään apuna suunnitelmavaihtoehtojen arvioinnissa ja jatkokehittämisessä. Suunnitelmien arvioinnin jälkeen käynnistetään asemakaavoitus yhden tai useamman vaihtoehdon pohjalta. Hankkeen toteuttamiskelpoisuutta ja kustannuksia arvioidaan asemakaavatyön aikana laadittavien selvitysten avulla. Kaupunki päättää kehittämisvarausvaiheen jälkeen mahdollisesta tontinvarauksesta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunkiympäristön toimiala:

Sinikka Lahti
arkkitehti
kantakaupungin asemakaavoitus
p. 09 310 37478
sinikka.lahti@hel.fi

Kuvat

Hietalahdenrannan ideasuunnitelma / Suunnitteluryhmä: Schauman & Nordgren Arkkitehdit, MASU Planning ja WSP
Hietalahdenrannan ideasuunnitelma / Suunnitteluryhmä: Schauman & Nordgren Arkkitehdit, MASU Planning ja WSP
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uuden oppaan avulla kohti kestävämpää lähivirkistysmatkailua Helsingin saaristossa9.4.2021 09:46:36 EEST | Tiedote

Ihmiset ovat kuluneen vuoden aikana löytäneet lähiluonnon ja lähiluontomatkailun yhä tiiviimmäksi osaksi arkeansa. Lisääntyvät kävijämäärät luontokohteissa edellyttävät yhä vastuullisempaa otetta ja kestävää virkistyskäyttöä tukevaa toimintaa niin kehittäjiltä kuin kävijöiltäkin. Uusi opas ja siihen liittyvä työkalu antavat käytännön keinoja kaupunkien lähellä sijaitsevien saarten kehittämiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme