Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Hietaniemenkadun peruskorjaus alkaa 15. helmikuuta puiden kaadolla

Jaa

Hietaniemenkatu korjataan Mechelininkadun ja Hiekkarannantien väliseltä osuudelta. Työt käynnistyvät maanantaina 15. helmikuuta, jolloin aletaan kaataa Hietaniemenkadun pohjoispuolen huonokuntoisia koivuja.

Hietaniemenkadun urakka alkaa huonokuntoisten koivujen kaatamisella. Kuva: Helsingin kaupunki / Daniel Helander
Hietaniemenkadun urakka alkaa huonokuntoisten koivujen kaatamisella. Kuva: Helsingin kaupunki / Daniel Helander

Katuremontissa uudistetaan pohjoispuolen jalkakäytävän klinkkerilaatoitus, välikaistan noppakivetys ja koivuistutukset. Eteläpuolen jalkakäytävä ja pyörätie sekä puuistutukset on uusittu aiemmin.

Samassa yhteydessä uusitaan hulevesilinja ja tehdään putkituksia teleoperaattoreille. Myös katuvalaistusta uusitaan.

Remontin myötä pyöräilyn järjestelyt muuttuvat hieman. Hietaniemenkadun eteläisellä reunalla on nykyisin yhdistetty jalkakäytävä ja pyörätie ja pohjoispuolella jalkakäytävä. Korjauksen myötä pohjoispuolen pyöräreitti siirtyy ajoradalle. Mechelininkadun risteysalueella pyörille tulee omat kaistansa.

Myös bussipysäkkien sijainteja parannetaan. Nykytilanteessa yksi pysäkki on risteysalueella.

Korjauksen jälkeen katu on entistä vehreämpi, sillä koivujen määrää kasvatetaan, ja kadun itäpään kulmaukseen tulee uudet pensas- ja perennaistutukset.

Urakka kestää ensi vuoden kevääseen

Urakan maanrakennustyöt edellyttävät louhintaa. Työtä tehdään pääosin arkisin kello 7-18 välillä, jotta työmaalta kantautuvat äänet häiritsisivät mahdollisimman vähän. Kadun läheisyydessä sijaitsevan Hietaniemen hautausmaan tilaisuudet huomioidaan töiden suunnittelussa. 

Liikenteeseen tulee poikkeusjärjestelyjä, joista kerrotaan urakan aikana. Kadun pysäköintipaikoista on vähintään puolet koko ajan käytössä.  

Remontin arvioidaan valmistuvan toukokuussa 2022.

Alueella tulossa muitakin katu- ja puistotöitä

Myöhemmin keväällä alkaa myös Hiekkarannantien kunnostus, jonka yhteydessä uudistetaan osa Vanhaa venäläistä hautausmaata. Hiekkarannantietä nostetaan ja sille rakennetaan jalkakäytävät molemmin puolin. Lisäksi uusitaan valaistus, ja Hiekkarannantien ja Hietaniemenkadun risteyksessä oleva kääntöpaikka muutetaan puistoksi. Kaikki kadunalainen kunnallistekniikka uusitaan.

Hiekkarannantien ajorata tulee 80 metrin matkalta Vanhan venäläisen hautausmaan puiston sisään, ja se maisemoidaan osaksi puistoa. Näin maisemallisesti arvokkaita mäntyjä ei tarvitse kaataa. Puiston Hietaniemenkadun puoleiselle kaistaleelle istutetaan uusia mäntyjä ja kivituhkaraitit uusitaan. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anna Nyyssönen, projektinjohtaja
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 20569
anna.nyyssonen@hel.fi

Kuvat

Hietaniemenkadun urakka alkaa huonokuntoisten koivujen kaatamisella. Kuva: Helsingin kaupunki / Daniel Helander
Hietaniemenkadun urakka alkaa huonokuntoisten koivujen kaatamisella. Kuva: Helsingin kaupunki / Daniel Helander
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 2.3.20212.3.2021 18:12:23 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 2.3.2021 Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Vähäpäästöisten autojen houkuttelevuuden lisäämiseksi Helsingissä tarvitaan monipuolisia kannustimia2.3.2021 16:06:04 EETTiedote

Helsinki selvitti, miten kaupunki voisi kannustaa asukkaita vähäpäästöisten ajoneuvojen hankintaan ja käyttöön. Liikenteen vähäpäästöisyys on tärkeä tavoite Helsingille, sillä liikenne aiheuttaa noin viidenneksen kaupungin hiilidioksidipäästöistä. Liikenteen päästöt heikentävät myös ilmanlaatua merkittävästi ja aiheuttavat meluhaittoja. Vähäpäästöisten ajoneuvojen osuuden kasvattaminen on yksi tärkeistä toimenpiteistä liikenteen päästötavoitteiden saavuttamisessa.

Helsingfors har anställt ett team av ingenjörer för att hjälpa bostadsaktiebolag med energirenoveringar – målet är 350 renoveringar per år1.3.2021 14:40:18 EETTiedote

I nästan alla höghus i Helsingfors kan energieffektiviteten förbättras på ett för bostadsägarna ekonomiskt lönsamt sätt. Det är dock inte alltid så lätt för husbolagen att identifiera nyttan med en energirenovering, och det kan verka besvärligt att göra en renovering. Helsingfors stad börjar erbjuda gratis experthjälp för privata husbolag, för att fler bostadsaktiebolag ska inspireras att börja planera en energirenovering.

Helsinki palkkasi insinööritiimin auttamaan taloyhtiöitä energiaremonteissa – tavoitteena 350 remonttia vuodessa1.3.2021 14:38:20 EETTiedote

Lähes kaikissa Helsingin asuinkerrostaloissa voidaan parantaa energiatehokkuutta niin, että se on asunnonomistajille taloudellisesti kannattavaa. Taloyhtiöiden ei kuitenkaan ole aina helppoa tunnistaa energiaremonttien hyötyjä, ja remontointi voi vaikuttaa hankalalta. Helsingin kaupunki ryhtyy tarjoamaan yksityisille taloyhtiöille ilmaista asiantuntija-apua, jotta yhä useampi taloyhtiö innostuisi aloittamaan energiaremontin suunnittelun.

Siltamäen ja Suutarilan kouluja, päiväkoteja ja muita kaupungin lähipalveluja uudistetaan – nyt suunnitellaan mitä korjataan ja mitä rakennetaan uusiksi1.3.2021 12:53:11 EETTiedote

Suutarilan peruspiirin eli Siltamäen ja Töyrynummen osa-alueiden koulujen, päiväkotien ja muiden kaupungin rakennuksien korjaus- ja uudisrakentamistarpeita on ryhdytty tarkastelemaan kokonaisuutena. Tilat on rakennettu pääosin 1980-luvulla, ja vaatisivat lähivuosina perusteellisen korjauksen. Lisäksi on tarve päivittää oppimisympäristöt vastaamaan nykyisiä opetus- ja varhaiskasvatussuunnitelmien vaatimuksia, joten nyt on oikea aika päättää mitä rakennuksia tullaan korjaamaan ja mitä rakentamaan uudelleen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme