Vaasan kaupunki - Vasa stad

Hietasaarenkadulle lähes miljoona euroa valtionavustusta kävelyn ja pyöräilyn edistämiseen

Jaa
Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt Vaasan kaupungille 884 748 euroa valtionavustusta kävelyn ja pyöräilyn edistämishankkeelle. Hankkeessa suunnitellaan ja toteutetaan Hietasaarenkadulle korkean laatustandardin ja valtakunnallisten suunnitteluohjeiden mukaiset paremmat olosuhteet ympärivuotiselle kävelylle ja pyöräilylle.
Kuva: Kasper Dalkarl
Kuva: Kasper Dalkarl

Avustusta saaneeseen hankkeeseen kuuluvat kulkusuunnat erotteleva pyörätie ja erillinen jalkakäytävä. Katuosuus yhdistää tulevan Wasa Station -monitoimikorttelin ja Sisäsataman yhtenäisellä laatukäytävällä ja on kokonaisuudessaan 1,2 kilometriä pitkä. Laatukäytävää on tarkoitus jatkaa myöhemmin Konepajakatua pitkin kohti Kivihakaa. Ehkä jonain päivänä voi tulla ajankohtaiseksi myös uuden sillan toteutus Hietasaareen laatukäytävän jatkoksi.

– Olemme erittäin iloisia Traficomin myönteisestä päätöksestä ja haluamme kiittää valtiota lämpimästi tuesta Vaasan kävelyn ja pyöräilyn edistämiseksi. Kyseisellä osuudella tuli liikennelaskentojen myötä pienoisena yllätyksenä kävelijöiden ja pyöräilijöiden suuri määrä, joka osoittaa myöskin hankkeen tärkeyden, kiittää Vaasan kaupungin projekti-insinööri Samuli Huusko.

Hanke parantaa kävelyn ja pyöräilyn turvallisuutta

Hankkeen saaman avustuksen myötä voidaan parantaa tuntuvasti niin pyöräilyn kuin kävelyn olosuhteita Vaasan keskustassa. Kulkumuotojen erottelu lisää huomattavasti turvallisuutta sekä sujuvoittaa liikennettä. Hietasaarenkadun laatukäytävä on osa kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmassa hyväksyttyä tavoiteverkkoa. Sen on päätetty olevan osa pyöräilyn pääverkkoa myös Vaasan keskustan osayleiskaavassa.

Kävelyn ja pyöräilyn laatukäytävä rakennetaan korotettuna ajoradan viereen. Pyörätie jatkuu esteettömästi suoraan risteysalueiden yli. Suunnitteluohjeita on todennäköisesti paikoittain sovellettava alueilla, joissa on tilan kannalta mahdotonta rakentaa niiden mukaisesti. Pysäköintipaikat säilyvä keskustassa pääosin nykyisellään. Rannan päässä joudutaan pysäköintijärjestelyitä muuttamaan, mutta sielläkin pyritään säilyttämään mahdollisimman paljon kadunvarsipysäköintiä tai löytämään sille korvaavia paikkoja.

Traficom myönsi avustusta hankkeille, jotka parantavat kävelyn ja pyöräilyn houkuttelevuutta, sujuvuutta ja turvallisuutta katuverkoilla ja vähentävät liikenteen päästöjä. Kaiken kaikkiaan avustusta myönnettiin 15,4 miljoonalla eurolla 61 hankkeelle ympäri Suomea. Hakemuksia jätettiin 101 kappaletta ja Vaasan hankkeen saama avustussumma oli kolmanneksi suurin.

Lue lisää: Vaasa tavoittelee 50 kilometrin baanaverkostoa

Yhteyshenkilöt

Samuli Huusko, projekti-insinööri, Vaasan kaupunki
p. +358403545778, samuli.huusko@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Kasper Dalkarl
Kuva: Kasper Dalkarl
Lataa
Pohjakartta Vaasaan suunnitelluista kävely- ja pyöräilybaanoista.
Pohjakartta Vaasaan suunnitelluista kävely- ja pyöräilybaanoista.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme