Vaasan kaupunki - Vasa stad

Hilkka Olkinuora föreläser om människans inre hållbarhet

Dela

Pastorn, journalisten och författaren Hilkka Olkinuora håller en avgiftsfri föreläsning för allmänheten om inre hållbarhet på medborgarinstitutet Alma 28.9.

Föreläsningen hålls onsdag 28.9 kl. 18–20 i medborgarinstitutet Almas festsal (Rådhusgatan 31).

Olkinuora tar upp hur vi kan ta hand om vår ork då vi utöver att få vardagen att gå runt även borde orka fundera på många stora saker, t.ex. klimatkrisen, krig och pandemier. Vi kämpar och söker gränser för att kunna sammanjämka tidtabeller, mål och önskningar i arbets- och privatlivet.

Gränser behövs, med de är egentligen inte gjorda för att brytas, utan är ett skydd för mänsklig tillväxt. Olkinuora uppmuntrar oss att leva i ett mirakel. Ett bra liv är en balansgång mellan att vila och vara aktiv, att vara individ och en del av en gemenskap, att vara förkrossad och ha hopp, att vara vanlig och unik. Att gå med på ett vardagligt liv är ingen förlust, utan det är en vinst och en möjlighet.

Hilkka Olkinuora gjorde en lång karriär som ekonomijournalist på 1970- och 1980-talen och som huvudredaktör för Kauppalehti fram till att hon började studera teologi och vigdes till präst i mitten av 1990-talet. Olkinuora är en populär föreläsare och har skrivit flera böcker om bl.a. sorg, hopp och att klara av vardagen.

Föreläsningen är finskspråkig.

Kontakter

Biträdande rektor Marianne Waltermann, tfn 040 5512 156, marianne.waltermann@edu.vaasa.fi

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum