Vaasan kaupunki - Vasa stad

Himalajan palvelutalossa on todettu uusia koronatartuntoja 16.12.2021

Jaa

Ikäihmisten palveluasumisen yksikössä Himalajassa on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa henkilökunnassa 16.12.2021. Altistuneita asukkaita sekä työntekijöitä on nyt Alppi ja Aurora-pienyksiköissä alustavien selvityksien perusteella yli 20 henkilöä. Jäljitystyö jatkuu edelleen ja karanteeniin on asetettu 15 henkilöstöön kuuluvaa.

Altistuneet asukkaat hoidetaan heidän omissa huoneissaan nyt kaikissa pienkodeissa, ja he ovat tehostetussa oireseurannassa.

– Vierailuja Himalajaan emme nyt voi suositella. Mikäli jatkotartuntoja ei seurannassa todeta, Himalajan toiminta normalisoituu 25.12.2021 jolloin vierailutkin mahdollistuvat. Tilannetta arvioidaan kuitenkin jatkuvasti, koska jatkotartuntojen riski on nyt suurentunut. Himalajan lyhytaikaishoito on nyt osin myös keskeytetty, ja lyhytaikaishoidon palveluita yritetään järjestää Ruukinkartanossa tarpeen mukaan. Korvaavaa henkilöstöä on saatu kiitettävästi yksikköön muilta palvelu- ja tulosalueilta, ja tästä olemme palveluasumisen yksikössä erittäin kiitollisia, kertoo koti- ja laitoshoidon ylilääkäri Markus Råback.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ylilääkäri Markus Råback, p. 040 5695 943, markus.raback@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

I Gamla Hamnen har försvarsmaktens övningsmaterial hittats – vilken verkan det har på byggandet på småhusområdet reds ut20.1.2022 09:12:18 EET | Tiedote

I Gamla Hamnens område har hittats gammalt övningsmaterial från försvarsmakten, såsom rökgranater och övningsammunition. Gamla Hamnen har planlagts som småhusområde och syftet är att anläggandet av infrastruktur i området ska inledas i början av detta år. Vasa stad reder tillsammans med polisen och försvarsmakten ut vilka verkningar fynden har på byggtidtabellerna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme