Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Historian voimanainen Aurora Karamzin heräsi henkiin Twitterissä

Jaa

Auroran Twitter-tilillä seurataan Espoossa sijaitsevan Träskändan kartanon elämää, ja erityisesti 156 vuotta sitten toteutunutta keisari Aleksanteri II:n loisteliasta vierailua. Kuvat, tarinat ja historia johdattelevat seuraajia myös 13.-15.9.2019 järjestettävän Espoo Visual Festivalin valmisteluihin.

Aurora Karamzinin Twitter-tili
Aurora Karamzinin Twitter-tili

Träskändän puistossa vietettiin ensimmäisiä valojuhlia jo vuonna 1827 kartanon kuuluisimman omistajan Aurora Karamzinin 19-vuotissyntymäpäivien merkeissä. Puisto, silta sekä kukista tehty A-kirjain oli valaistu tämänkin päivän trendeihin sopivasti yhteensä yli 300 lampulla. Myöhemmin Aurora Karamzin valmisteli vuonna 1863 keisari Aleksanteri II:n vierailun ajaksi illan päättävän loistavan juhlavalaistuksen puistoon sekä Espoosta Helsinkiin johtavan ajotien varrelle.

Aurora Karamzin (1808-1902) oli aristokraatti ja hyväntekijä, Träskändan kartanon emäntä. Karamzin on yksi naisista, joka on jäänyt historiankirjoituksessa liian vähälle huomiolle. Hän oli merkittävä vaikuttaja, sosiaali- ja diakoniatyön käynnistäjä, joka edisti naisten mahdollisuuksia palkkatyöhön ja rahoitti kouluja, lasten päivähoitoa sekä orpokoteja. Hän perusti 1867 Helsingin Diakonissalaitoksen.

Espoo Visual Festival järjestetään perjantaista sunnuntaihin 13.-15.9.2019 klo 19-23. Tänä vuonna Träskändan puistossa ja kartanossa järjestettävä tapahtuma esittelee 12 ajankohtaista kotimaista ja kansainvälistä visuaalisen taiteen teosta ja taiteilijaa. Ensimmäisenä vuotena tapahtuman painopiste on valo-, ääni- ja mediataiteessa.

Auroran Twitter-tili elää 2 viikkoa. Hashtagin #aurorakaramzin kautta myös Twitter-käyttäjien toivotaan osallistuvan keskusteluun.

Kaupunkitapahtumat Espoo suunnitteli ja toteutti Auroran Twitter-ilmiön yhdessä viestintätoimisto Drumin kanssa.

Aurora Karamzinin tili on @aurorakaramzin https://twitter.com/AuroraKaramzin

Espoo Visual Festival: https://espoovisualfestival.fi/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Saara Vanhala
Tapahtumakoordinaattori
saara.vanhala@espoo.fi
p. 043 825 9147

Kuvat

Aurora Karamzinin Twitter-tili
Aurora Karamzinin Twitter-tili
Lataa
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta25.3.2020 19:52:42 EETTiedote

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti vuosiluokkien 7-9 oppilaspaikoista ja antoi lausuntonsa Viherkallion päiväkodin hankesuunnitelmasta. Lautakunta esitti kaupunginhallitukselle, että varhaiskasvatuksen asiakasmaksua ei peritä ajalla 18.3.2020 -13.4.2020 niiltä päiviltä, joina lapsi on ollut pois varhaiskasvatuksesta ja jolloin huoltaja on ajoissa ilmoittanut lapsen poissaolosta. Lautakunta kokoontui etäyhteyksien avulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme