Jyväskylän yliopisto

Historiatietoisuus yrityksen voimavaraksi

Jaa

Mikä on yrityksesi tarina? Miten historiaa voi hyödyntää yrityksen johtamisessa tai vaikkapa brändin rakentamisessa? Miten historiatietoisuutta voi hyödyntää yrityksen tulevaisuuden suunnittelussa?

Professori Jari Ojala.
Professori Jari Ojala.

Näihin kysymyksiin haetaan vastauksia Jyväskylän yliopiston historian ja etnologian laitoksella käynnistyneessä ”Menestystä menneisyydestä” –hankkeessa. Tavoitteena on selvittää tapoja, joiden avulla yritykset voisivat tuntea ja hyödyntää omaa historiaansa aiempaa monipuolisemmin.

”Jokainen yritys joutuu käsittelemään historiaansa. Historia ei ole ainoastaan tapa kertoa, kuka olemme, mistä tulemme, mitä teemme ja mihin olemme menossa – sitä voidaan käyttää strategisena työkaluna. Haemmekin nyt yrityksiä mukaan hankkeeseemme, jossa kehitämme yhdessä yritysten kanssa konkreettisia välineitä, joita voi hyödyntää jokapäiväisessä liiketoiminnassa. Nämä välineet voivat auttaa esimerkiksi markkinoinnissa, brändin rakentamisessa ja strategisessa johtamisessa,” kertoo hankkeen johtaja, professori Jari Ojala Jyväskylän yliopistolta.

Hankkeen tutkimusryhmään kuuluvat tutkijat FT Mikko Hiljanen ja KT Matti Rautiainen, OKL sekä FT Jarmo Seppälä ja FM Pirjo Vuorenpää sekä tutkimusavustaja FM Jarmo Taskinen, HELA.

Yhteistyötahoja hankkeessa ovat Perheyritysten liitto ry, Aiwo Oy, Kirjakaari Oy ja Memorandum Unlimited Oy.

Hankkeen päärahoittaja on Business Finland, jonka ”Experience Commerce Finland” –ohjelman tavoitteiden mukaisesti hanke vahvistaa kansallisen ja kansainvälisen verkoston syntymistä ja luo edellytyksiä liike-elämää hyödyttävään tutkimus- ja kehittämistoimintaan.

Ilmoittaudu mukaan hankkeeseen:
firmsstory@jyu.fi

Lisätietoa:

Jari Ojala
professori, Jyväskylän yliopisto, Historian ja etnologian laitos
p. +358 40 024 7387
jari.ojala@jyu.fi 

jyu.fi/firmstory 

Avainsanat

Kuvat

Professori Jari Ojala.
Professori Jari Ojala.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme