Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Hitta din grej! Gott om aktiviteter i Helsingfors under höstlovet

Dela

I Helsingfors finns det mycket att göra under höstlovet. Helsingfors stads kultur- och fritidssektor satsar på barns och ungas fritid genom att erbjuda hobbymöjligheter och konstupplevelser också under skolornas semestertider. Program finns runt om i stan, allt från leksakssim i Östra centrums simhall till stadsmuseets spökvandringar kring Parkgatorna och i Tölö. Museer, kulturhus, bibliotek, ungdomsgårdar och idrottsplatser fungerar som evenemangsplatser för aktiviteterna. Utbudet finns samlat på de ungas nätsida munstadi.fi, där var och en kan hitta lämpliga höstlovsaktiviteter.

Ingen orsak att bli uttråkad under höstlovet! Det finns massor att göra i Helsingfors. Foto: Joonas Vallius
Ingen orsak att bli uttråkad under höstlovet! Det finns massor att göra i Helsingfors. Foto: Joonas Vallius

Stadsmuseets verkstäder har Signe Branders fotografier som tema, antingen i form av målarbilder, bildorientering eller skuggteater. De som är intresserade av dramauttryck kan prova på elementära teaterövningar på Annegården. Man kan titta på filmer, planera sin idealiska stad, pyssla pappersblommor eller studera meditativ teckning på Malms kulturhus. Race Horse Company's Chevalier - Käpphästcirkus är en oemotståndligt roligt cirkusföreställning för hela familjen på Stoa.

Höstlovet är läslov på biblioteken. Bibliotekens personal tipsar om oförglömliga resmål i böckernas värld och du kan läsa dig till världens ände. På centrumbiblioteket Ode visas filmer för skolelever. Där ordnas också Rap-verkstäder med Rauhatäti, Adikia och Maria Uskomaton. Förutom det finns det spel, pyssel och boktips att få på till exempel på biblioteken i Gamlas och Mosabacka. Ett spännande evenemang med krigarkatterna ”Warriors” och en Fifa-turnering ordnas på Nordsjö bibliotek. Där kan du också öva högläsning med Läshunden Keksi.

I Barnens trafikstad ordnas det en familjedag och i slutet av veckan firas den Nationella Sagodagen till exempel på Annegården och Gårdsbacka bibliotek. På Tiivistämö i Södervik är veckans tema bland annat dans. Missa inte heller den superpopulära rapartisten Kubes spelning på Gamlas ungdomsgård.

I Östra centrum simhall finns bland annat EasySport-vattenmotion och på Tölö sporthall ordnas en EasySport-höstlovsvecka. De ledda aktiviteternas språk är finska.

Program ordnas också på svenska. På tisdagen uppträder Robin Hund & Hans glada orkester på Nordhuset där man också kan se svenskspråkiga filmer på måndagen och torsdagen. På fredagen visas den animerade barnfilmenen Loranga, Masarin och Dartanjang baserad på Barbro Lindgrens bok i Östra centrums bibliotek. Ungdomsgårdarna Sandels och Rastis är öppna också under de svenska skolornas höstlov. De har öppen verksamhet på torsdagen och fredagen med avslappnat chillande tillsammans med kompisarna och ungdomsledarna.

De flesta evenemang har fritt inträde. Se hela höstlovsprogrammet 13.10 – 20.10.2019 med detaljer på adressen munstadi.fi

Nyckelord

Kontakter

Tilläggsinformation fås av:

kommunikationssakkunnig Jonna Pennanen / Helsingfors stad, kommunikation och marknadsföringstjänsten

Bilder

Ingen orsak att bli uttråkad under höstlovet! Det finns massor att göra i Helsingfors. Foto: Joonas Vallius
Ingen orsak att bli uttråkad under höstlovet! Det finns massor att göra i Helsingfors. Foto: Joonas Vallius
Ladda ned bild
Kampanjmaterial, Höstlovet i Helsingfors 2019.
Kampanjmaterial, Höstlovet i Helsingfors 2019.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsingfors är en spännande och tilltalande stad med ett rikt utbud av aktiviteter och möjligheter till deltagande. Årligen förser kultur- och fritidssektorn stadens invånare och turister med över 20 miljoner upplevelser – konst, evenemang, kurser, fritidsaktiviteter, lokaler, friluftsområden och idrottstjänster samt stöd för kulturlivet och medborgarverksamheten.

Kultur- och fritidssektorn består av fem servicehelheter: bibliotek, kultur, idrott, ungdom och förvaltning. Sektorns 1800 anställda upprätthåller och bidrar till helsingforsarnas möjligheter till ett gott liv och ett aktivt medborgarskap. I Helsingfors är det enkelt och lockande att ge sig ut. Varenda dag.

Följ Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Museo soittaa kotiin - Helsinki tarjoaa kulttuuripalveluja etänä kotihoidon asiakkaille11.10.2019 08:00:00 EESTTiedote

Helsingin kaupunki tarjoaa taide- ja kulttuurielämyksiä etänä kotihoidon asiakkaille tablettitietokoneiden välityksellä. Tavoitteena on edistää kotona asuvien iäkkäiden kulttuurisia oikeuksia ja osallisuutta kehittämällä uudenlaisia digitaalisia palveluita. Pilottialueena toimivan Laajasalon kotihoidon asiakkaille on tämän vuoden aikana tarjottu etänä mm. improvisaatioteatteria sekä retkiä kulttuurikohteisiin.

Museet ringer hem – Helsingfors erbjuder kulturtjänster på distans för hemvårdens klienter11.10.2019 07:59:00 EESTTiedote

Hemvårdens klienter i Helsingfors kan få konstupplevelser på distans via surflattor. Målet är att främja hemmaboende äldres kulturella rättigheter och delaktighet genom att utveckla nya digitala tjänster. Hemvårdens klienter på Degerö, som fungerar som pilotområde, har i år erbjudits bland annat improvisationsteater och utfärder till kulturella platser.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum