HiusAkatemia

HiusAkatemian Annikki Hagros-Koski: Aivokasvain ei ollut markkinointitemppu

Jaa

Kun nainen menettää kahdesti hiuksensa ja toisella kertaa aivokasvaimen takia, hän todella tietää miltä tuntuu saada ne takaisin. Iloa ei vähennä lainkaan se, että on hiusalan asiantuntija. Eikä se, että tietää miten hiukset saa takaisin. Prosessi on systemaattinen, aivan kuten muillakin.

Annikki Hagros-Koski
Annikki Hagros-Koski

Hiukset tippuivat päästä ja kalju kiilsi. Runsaasta hiuspehkosta ei ollut enää tietoakaan. Eräässä liikekumppanien tapaamistilaisuudessa, jossa jokainen esittelee vuorollaan omaa liiketoimintaansa, räväkkään tyyliinsä Annikki Hagros-Koski tempaisi lakin päästään viidenkymmen ihmisen edessä. Hän ilmoitti, että nyt joudun todistamaan omakohtaisesti miten hiukset saadaan takaisin päähän. 

Todellinen kokemusasiantuntija

Tämä oli toinen kerta kun Hagros-Koski joutui kärsimään kaljuudesta. Ensimmäinen kerta tapahtui nuoruudessa yli 40 vuotta sitten. Nuorelle naiselle kaljuuntuminen oli karvas pala, mutta hän ei tyytynyt kohtaloonsa. 

Pitkällisen opiskelun ja tutkimuksen tuloksena löytyi syyt hiustenlähtöön ja myös ratkaisu siihen. Runsas tietomäärä synnytti HiusAkatemian, yrityksen, joka on keskittynyt hiuslähdön ongelmiin.

Toinen kerta, kun Hagros-Koski joutui luopumaan hiuksistaan oli aivokasvain. Sekään ei ollut "peace of cake". Kyseessä oli elämä ja kuolema.
– Ensin hävisi hajuaisti ja sitten seurasi unettomuus, joista kärsin puolitoistavuotta. Se oli aivan kaamea, sillä jatkuva väsymyksen tila rokotti työntekoa. Eikä siinä vielä kaikki, seuraavaksi tuli näköhäiriöt, muistelee Hagros-Koski. 

Hän ei saanut kahdelta lääkäriltä apua, vaan kesti aikaa ennen kuin hänen oireensa otettiin todesta ja rouva pääsi magneettikuvauksiin. Sieltä hänet määrättiin pikavauhtia leikkaukseen Töölön sairaalaan.

Aivokasvainleikkaus ja hiusten kasvatus

Hagros-Kosken aivokasvain leikattiin 17.9.2018. Leikkaus sujui hyvin kuten myös toipuminen, sillä Hagros-Koski oli vakuuttunut, että hän sai ensiluokkaista hoitoa ja hänet leikannut lääkäri kirurgi Mika Niemelä on huippuosaaja.

– Tiedustelin mitä minulle olisi tapahtunut, jos en olisi päässyt hoitoon. Sain kuulla, että näköni olisi hävinnyt vuoden sisällä ja olisin kuollut maksimissaan neljässä vuodessa.

Itse asiassa suurimmat koettelemukset ovat olleet ennen ja jälkeen leikkauksen. Siis oireet ennen leikkausta ja leikkauksen jälkeinen makuaistin menetys sekä hiuksettomuus.

Vahva kortisonin napsiminen ennen leikkausta vei hiukset päästä pikavauhtia, elimistön stressi ja hiuspohjassa pesinyt tulehdus avittivat asiaa. 

– Tiedän miten hiukset saadaan takaisin päähän. Uusia hiuksia kasvaa 50-100 vuorokaudessa. Prosessi runsashiukseksi vie aikaa 2-3 vuotta, riippuen hiusten kasvusyklistä.
– Makuaistin menetykseen suhtaudun positiivisesti. Olen laihtunut, kun ruoka ei maistu entiseen malliin. On kevyempi ja energisempi olo. 

Entistä ammattitaitoisempi

Annikki Hagros-Koski on sitkeä sissi, sen tietävät hänen alaisensa ja lähipiirinsä. Nyt 75-vuotiaana hän uhkuu työintoa enemmän kuin aikoihin. Ennen aivokasvainleikkausta, kun oireet olivat pahimmoillaan ja leikkauksen jälkeen, jolloin lepo vei leijonan osan ajasta. Silloin vain hiustutkimus jaksoi kiinnostaa. 

Nyt Hagros-Kosken hiukset ovat sellaisessa kunnossa, että hän kehtaa omien sanojensa mukaan kulkea ilman hattua ihmisten ilmoilla. Näkyvä merkki leikkauksesta on vako kynsissä.

Hän jos kuka tietää, että keho on kokonaisuus. 
– Ei voi liiaksi korostaa ravintoasioita ja stressin merkitystä terveyteen.

– Hiukset reagoivat elimistön stressiin, se on tullut todettua taas kerran. Onneksi hiukset voi saada takaisin. Olen käynyt kertauskurssin hiustenlähtöasioissa. Olen ammattitaitoisempi kuin koskaan aikaisemmin, sanoo Hagros-Koski.

Hän todellakin osaa kääntää vastoinkäymiset voitoksi.

Annikin blog

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

HiusAkatemia
Annikki Hagros-Koski
toimitusjohtaja, hiustutkija, Luk
Mannerheimintie 6 A 6.krs
00100 Helsinki

annikki.hagroskoski@hiusakatemia.fi
0400 615 465

Kuvat

Annikki Hagros-Koski
Annikki Hagros-Koski
Lataa
Annikki ja tikit
Annikki ja tikit
Lataa
joulukuu 2018
joulukuu 2018
Lataa
helmikuu 2019
helmikuu 2019
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HiusAkatemia
HiusAkatemia
Mannerheimintie 6A
00100 Helsinki

0400 615 465http://www.hiusakatemia.fi

HiusAkatemia on hiustenlähdön ja hiuspohjaongelmien asiantuntija. Olemme tutkineet hiustenlähdön syitä lääketieteellisellä mikroskoopilla vuodesta 1985.
Meiltä saat parturi- ja kampaamopalveluita, kosmetologi- ja hierontapalveluita ja ravintoneuvontaa. Lisäksi tarjoamme funktionaalisen lääketieteen vastaanoton. Meillä on monipuolinen tarjonta sinun hyvinvoinnillesi aivan Helsingin ydinkeskustassa! 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HiusAkatemia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme