HKL

HKL tehostaa koronatoimia ja varautuu ruuhkatilanteiden ohjaukseen

Jaa

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom rajoittaa 27.3.–25.4.2021 Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella liikennevälineiden suurinta sallittua matkustajamäärää puoleen koronaepidemian leviämisen estämiseksi. Tämän hetken matkustajamäärillä vaikutukset joukkoliikenteen matkustajiin ovat maltillisia, sillä raitiovaunujen ja metrojunien kuormitukset ovat pääosin huomattavasti sallittua alhaisemmat.

Koronatilanteen heikennyttyä HKL on jo tehostanut ja tehostamassa osaa jo tähän asti tehdyistä toimista metroissa, raitiovaunuissa ja metroasemilla, jotta viruksen leviämistä saataisiin ehkäistyä.

Metroasemilla jo olevien käsidesiannostelijoiden lisäksi käsidesiannostelijat tullaan asentamaan kaikkiin raitiovaunuihin. Lisäksi HKL tulee lisäämään kaluston eli raitiovaunujen ja metrojunien kosketuspintojen pyyhintää entisestään. Artic-raitiovaunujen sisäilmakierto on poistettu käytöstä ilmanvaihdon tehostamiseksi.

Matkustajamäärät ovat laskeneet korona-aikana merkittävästi. Matkustajamäärät ovat vilkkaimpanakin aikana vain noin parikymmentä prosenttia maksimikapasiteetistä eli alle puolet normaalista matkustajamäärästä. Matkustajamäärärajoitus ei siten liikenteen sujuessa aikataulun mukaisesti vaikuta merkittävästi matkustajien liikkumiseen. HSL julkaisee jatkossa arviot joukkoliikenteen täyttöasteesta arkipäivisin.

Ensisijainen rajoitustoimi matkustusväljyyden takaamiseksi on matkustajille eri kanavissa välitettävä HSL:n koronaviestintä ja ohjeistus, jossa muun muassa muistutetaan turvavälien pitämisestä. HKL varautuu mahdollisten häiriötilanteiden aiheuttamaan ruuhkautumiseen. HKL ja HSL valmistelevat yhteistyössä matkustajaviestintää, esimerkiksi kuulutuksia metroasematiloihin sekä kuljettajille. Esimerkiksi raitiovaunuissa kuljettajat voivat vaunun täyttymistä havaitessaan tehdä matkustajia ohjaavan kuulutuksen.

Metroasemilla seurataan matkustajamäärädataa systemaattisesti ja tarvittaessa ohjataan matkustajia valvomokuulutuksin. Lisäksi ruuhkatilanteessa järjestyksenvalvojat osallistuvat matkustajien ohjaamiseen asemilla mahdollisuuksien mukaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

HKL, toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski, p. 040 520 6710

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HKL
HKL
PL 53250
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1071http://www.hkl.fi

HKL vastaa raitiovaunujen ja metrojen liikennöinnistä, kaupunkipyöristä sekä joukkoliikenneinfran eli ratojen, asemien ja varikoiden hoidosta ja kehittämisestä. HKL – kaupungin paras liike.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HKL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme