Vaasan kaupunki - Vasa stad

Hobbyverksamheten för vuxna på paus, i träningarna för barn och unga får högst sex personer delta

Dela

Avbrottet i hobbyverksamhet i grupp för personer över 20 år fortgår till och med 31.3 i de idrottslokaler som Vasa stad administrerar. Vid träningarna för barn och unga får från och med 1.3 högst sex personer vara i samma rum samtidigt.

Besluten grundar sig på Österbottens coronasamordningsgrupps starka rekommendationer från 23.2 och 25.2.

- All hobbyverksamhet i grupp inomhus för vuxna har sedan 29.1 legat nere i de idrottslokaler som Vasa stad administrerar, och nu fortgår avbrottet alltså till och med 31.3, säger chefen för idrottsverksamheten Mika Lehtonen.

De idrottslokaler som Vasa stad administrerar är idrottscentret, idrottshallen, Silverias motionsrum, skyddsrummet i Orrnäs, skolornas gymnastiksalar samt simhallen.

Hobbyverksamheten i grupp för barn och unga kan fortgå i stadens idrottslokaler, dock så att träningarna från och med 1.3 får ha högst sex deltagare. Också säkerhetsavstånd och att munskydd används i omklädningsrummen måste man fortsättningsvis sörja för.

Österbottens coronasamordningsgrupp preciserar senare sina riktlinjer för ett eventuellt avbrott i hobbyverksamheten för personer över 12 år.

Medborgarinstitutet Almas undervisning i grupp på paus eller distans, evenemangen i biblioteket och museet inställda

Medborgarinstitutet Almas hobbyverksamhet i grupp för vuxna håller antingen paus eller sker på distans till och med 31.3. Beslutet grundar sig på den regionala coronasamordningsgruppens rekommendation. Rekommendationen kan hävas tidigare, ifall sjukdomsläget tillåter det.  

Begränsningen gäller i området i Österbotten, dvs. i Laihela och Vasa. I fråga om Storkyro gäller motsvarande begränsning för närvarande inte.

I stadsbiblioteket i Vasa ställs alla fysiska evenemang in i mars. Sådana evenemang är bl.a. sagostunder, bokcirklar och författarbesök. En del av evenemangen ställs in helt och hållet, en del flyttar till nätet och en del ordnas senare under våren. Också vid Vasa stads museer har alla evenemang i mars ställts in.

Kontakter

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Språkutbudet vid rådgivningsstället Welcome Office har blivit ännu mer mångsidigt14.4.2021 09:26:01 EEST | Tiedote

Welcome Office är ett informations- och rådgivningsställe med låg tröskel i Vasa, där man får information om sådant som rör invandring, det finländska samhället, offentliga tjänster, språkkurser och rekrytering på finska, svenska och engelska. Nu har rådgivningens språkutbud blivit ännu mer mångsidigt genom Arbets- och näringsministeriets projektfinansiering med rådgivning även på arabiska, somaliska, persiska, dari och urdu.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum