Vaasan kaupunki - Vasa stad

Högst 20 personer får vistas i samma rum i idrottshallar och -salar

Dela

I de idrottslokaler som förvaltas av Vasa stad får högst 20 personer vistas samtidigt i ett och samma rum. Bestämmelsen bygger på rekommendationen som Österbottens coronasamordningsgrupp publicerade 4.11.

Föreningarnas motions- och idrottsträningar i idrottslokalerna räknas som privata tillställningar, eftersom de inte är öppna för allmänheten och eftersom de saknar publik. Nu rekommenderas det att högst 20 personer deltar i privata tillställningar, i stället för tidigare 10.

De motionslokaler som Vasa stads idrottsservice förvaltar är idrottscentret, idrottshallen, Silverias motionsrum, Orrnäs skyddsrum och skolornas gymnastiksalar till den delen som gäller kvällsanvändning.

– Om till exempel en gymnastiksal delas av med en mellanvägg kan högst 20 personer träna i vardera delen. Grupperna får dock inte mötas i något skede, till exempel när de kommer in i eller lämnar salen, eller vistas samtidigt i omklädningsrummen, säger idrottschefen Mika Lehtonen.

Den nya rekommendationen gäller fram till 13.11.2020. Beslutet bygger på den aktuella lägesbilden gällande risken för coronasmitta. Coronasamordningsgruppen granskar beslutet följande gång tisdag 10.11.2020.

Läs Vasa sjukvårdsdistrikts meddelande om frågan.

Österbottens coronasamordningsgrupps rekommendationer om idrotts-, fritids- och kulturverksamheten i regionen.

Kontakter

Mika Lehtonen, Idrottschef, mika.lehtonen@vaasa.fi, tel. 040 718 7034

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum