Espoon kaupunki - Esbo stad

Hoitajien lakko vaikuttaa suuresti Espoon palveluihin

Jaa

Hoitajajärjestöjen lakko alkaa 1.4.2022 klo 06.00. Lakko koskee Tehyn ja Superin jäseniä HUS:ssa. Espoon kaupungin työntekijät eivät kuulu lakon piiriin, mutta lakolla on suuria välillisiä vaikutuksia muun muassa Espoon terveysasemien, Espoon sairaalan ja vanhusten palvelujen toimintaan.

Lakko sulkee suurimman osan HUSin näytteenotto- ja kuvantamispisteistä. Sairaaloiden yhteispäivystyksissä hoidetaan vain erittäin kiireellistä hoitoa vaativia potilaita. HUSissa ei pääsääntöisesti tehdä kiireetöntä hoitoa lakon aikana. Tämä voi näkyä lisääntyneenä kysyntänä ja ruuhkina Espoon terveysasemilla. Pyydämme hakeutumaan päivystykseen vain erittäin kiireellistä hoitoa vaativissa asioissa.

Päivystysapu 116117:n takaisinsoittopalvelu ei toimi. HUS ohjeistaa hätätilanteessa hakeutumaan suoraan päivystykseen. Espoon puhelinnumerot palvelevat normaalien aukioloaikojen mukaisesti, mutta takaisinsoittoa voi joutua odottamaan jopa useita päiviä.

Varaudumme päivystyspotilaiden määrän lisääntymiseen, jolloin Espoon terveysasemat ja Espoon sairaala pystyvät tarjoamaan kiireetöntä hoitoa vain hyvin rajallisesti. Espoon sairaalassa tulee esiintymään häiriöitä laboratorio- ja kuvantamistutkimusten saatavuudessa sekä viiveitä apuvälinepalveluissa.

Suurin osa näytteenotto-, röntgen- ja kuvantamispisteistä joudutaan sulkemaan

Espoon laboratorio-, röntgen- ja kuvantamispalveluista vastaa HUS Diagnostiikkakeskus, jonka toimipisteistä monet ovat lakon ajan suljettu. Toimipisteiden sulku tarkoittaa, että Espoo ei pysty lähettämään potilaita esim. verikokeeseen tai röntgeniin.

Laboratorio-, röntgen- ja kuvantamispalveluista lakon ulkopuolelle jäävät kiireelliset palvelut sekä muut näihin verrattavat, potilaiden hengen turvaamiseksi tai pysyvän vakavan vammautumisen estämiseksi tarvittavat tutkimukset. Tällä hetkellä HUS Diagnostiikkakeskus kuitenkin arvioi, etteivät he pysty välttämättä turvaamaan edes kaikkia kiireellisiä näytteenottoja, tutkimuksia tai päivystystutkimuksia.

HUS peruu aikoja - pitkäaikaissairauksien kontrollikäynnit toteutetaan ilman laboratoriokäyntiä

Asiakkaiden näytteenotto- ja kuvantamisaikoja on peruutettu. Kohdunkaulansyöpäseulonnat siirtyvät lakon jälkeiseen aikaan ilman erillistä viestiä asiakkaalle.

Varatut pitkäaikaissairauksien kontrollikäynnit terveysasemilla toteutetaan ilman laboratoriokäyntiä. Näytteet otetaan myöhemmin.

Olemme pahoillamme lakon aiheuttamista haitasta ja ylimääräisestä vaivasta asiakkaillemme.

Lue tarkemmin lakon vaikutuksista HUSin toimintaan ja auki olevista toimipisteitä osoitteesta www.hus.fi/lakko

HUSin tiedote: HUSin laboratorio-, röntgen- ja kuvantamispalveluiden osalta palvelujen saatavuus on heikkoa hoitajalakon vuoksi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme