Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Hoivatyössä jaksamiseen ja hoivatyön laatuun etsitään uusia ratkaisuja

Jaa

Hoivahenkilöstön hyvinvoinnin parantamiseen on tartuttu rivakasti Kainuussa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapin alueella Laatuhoiva-hankkeessa. Tavoitteena on onnellinen ja laadukas elämä koti- ja hoivapalveluissa, mihin pyritään työyhteisön voimavaroja tukemalla ja osaamista vahvistamalla.

-        Yhdessä kehittämällä voimme vastata alueen haastaviin tilanteisiin paremmin. Kaikkien tavoitteena on ikäihmisten laadukas ja onnellinen elämä ja hoivatyötä tekevien hoitajien jaksamisen tukeminen, kuvaa projektipäällikkö Pasi Tauriainen Diakista.

Laatuhoiva-hanke pureutuu ajankohtaisiin haasteisiinhyödyntäen ratkaisukeskeisyyttä, yhteiskehittämistä, verkostoitumista ja digitaalisuutta. Hankkeen tarkoituksena on tarjota uusia työtapoja, näkökulmia ja osaamisen kehittämistä tehostetun palveluasumisen ja kotiin vietävien palveluiden organisaatioissa.

-        Tukemalla työntekijöiden työkykyä ja työssä jaksamista voidaan myös parantaa työn laatua ja tuloksellisuutta ikääntyvien hoitotyössä. Hyvinvoiva palveluja tarvitseva tai ikääntynyt ihminen tarvitsee hyvinvoivan hoitajan, Tauriainen sanoo.

Työyhteisön parantamisesta hyötyvät kaikki

Konkreettisena esimerkkinä hoivatyössä jaksamisen tukemisessa hanke on käynnistämässä laajan koulutuskokonaisuuden, jonka teemat liittyvät ikääntyneen hoitotyön asiantuntijuuteen, johtamiseen ja esimiestyöhön, hyvinvoivaan työyhteisöön sekä yhteisöllisyyden ja osallisuuden kokonaisuuksiin.

-        Ensimmäiset webinaarit ovat käynnistymässä ja yhteistyöt rakentumassa. Ilahduttavan moni yritys on valmis panostamaan henkilöstönsä hyvinvointiin ja osaamiseen. Esimerkiksi voimavaravalmennus on uusi konsepti, jota hanke tarjoaa työyhteisöille, kertoo hankkeessa asiantuntijana toimiva Gitta Palomäki Kajaanin ammattikorkeakoulusta.

Muita koulutusten aiheita ovat esimerkiksi ikääntyneen turvallinen lääkehoito, muistisairaan kohtaaminen, fyysinen työkyky ja työstä palautuminen. Koulutuskokonaisuuksia on yhteensä kuusi erilaista ja niiden sisältöihin voi tutustua hankkeen kotisivuilla osoitteessa https://laatuahoivatyohon.fi.

Hankkeen vireään Facebook-yhteisöön voi liittyä osoitteessa www.facebook.com/laatuahoivatyohon ja seurata keskustelua somessa tunnisteella #laatuahoivatyohon.

Laatuhoiva – Osaamisen ja työhyvinvoinnin edistämisellä parempaan tulokseen hoivapalveluissa -hanketta hallinnoi Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak). Osatoteuttajina hankkeessa ovat Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAMK), Oulun ammattikorkeakoulu (OAMK) ja Oulun seudun koulutuskuntayhtymä (OSAO). Hanke saa rahoitusta Euroopan sosiaalirahastolta.

Hankkeen tavoitteena on sosiaali- ja terveysalan työntekijöiden työkyvyn ja työssä jaksamisen tukeminen ja sitä kautta työn laadun ja tuloksellisuuden kehittäminen ikääntyvien hoitotyössä. Hankkeen kohderyhmiä ovat Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin alueen hoiva-alan pien-, mikro- ja keskisuuret palveluntuottajat. Hankkeen kesto on 1.9.2020–31.8.2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö pasi.tauriainen@diak.fi tai 050 577 3372

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Kutsu: Opi käyttämään suomalaisten hyvinvoinnin jakaantumista havainnollistavaa karttapalvelua13.4.2021 09:15:16 EEST | Kutsu

Millaista tietoa eri alueiden hyvinvoinnin jakaantumisesta on saatavilla? Miten tietoa voi hyödyntää päätöksenteon tai esimerkiksi alueellisen median tiedontuotannon tukena? Diakonia-ammattikorkeakoulu kutsuu päättäjät, paikallistoimittajat, viranhaltijat, hanketoimijat, palveluiden kehittäjät, opettajat, opiskelijat ja kaikki hyvinvoinnin jakaantumisesta kiinnostuneet webinaariin tiistaina 20.4. klo 13–14.30 kuulemaan Huono-osaisuus Suomessa -karttapalvelusta, joka tuottaa tutkittua tietoa eri kuntien, seutukuntien ja maakuntien huono-osaisuudesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme