HOK-Elannon ja Tomi Björckin eksoottisesti maustetut raakamakkarahodarit ovat kesän grillihitti

HOK-Elannon ja sen ruokalähettilään, huippukokki Tomi Björckin kehittämät Herkku GRILLS by Tomi Björck -uutuustuotteet ovat saaneet inspiraationsa helppoudesta, herkullisuudesta ja hauskanpidosta. Pääkaupunkiseudulla kesän suurimmaksi grillihitiksi povataan mausteisilla raakamakkaroilla täytettyjä hodareita.
Suomalaisesta lihasta käsityönä valmistettuja Herkku GRILLS -raakamakkaroita on saatavilla kolmessa uutuusmaussa: Chili-jam (possu), Asian twist (possu) sekä Lammas kebab (lammas).
– Aromikkaan Chili-jam-raakamakkaran makuprofiilissa yhdistyvät makea vaahterasiirappi, paahdettu sipuli, chili sekä valkosipuli. Aasialaisesta makumaailmasta ammentavasta Asian twist -raakamakkarasta löytyy puolestaan chiliä ja eksoottista ryppylimetin lehteä, makujen arkkitehtinä yhdessä HOK-Elannon tuotekehittäjien kanssa toiminut Björck kertoo.
– HOK-Elannon tuoreen kyselytutkimuksen mukaan raakamakkarat löytävät tänä grillauskautena tiensä yhä useamman pääkaupunkiseudulla asuvan grilliin. Raakamakkarat toimivatkin grillimenussa erinomaisesti sellaisenaan tai niiden avulla voi tuoda uudenlaisia makuelämyksiä helposti valmistuviin hodareihin, Anne-Maria Mikkonen, HOK-Elannon Head of Design and Development, sanoo.
Hodariboksi paketoi herkullisuuden helpoksi
Tulisen makeita Chili-jam-raakamakkaroita myydään paitsi erikseen, myös osana uutta Herkku GRILLS Chili-jam hot dog -hodariboksia. Paketti sisältää makkaroiden lisäksi hodarisämpylät, Wasabi-seesami-coleslaw-kaalisalaatin ja sipulirouheen yhteensä kuuden hodarin valmistukseen.
– Hodariboksin avulla makurikkaan hodarin valmistaminen onnistuu kädenkäänteessä. Tarkkaan harkittu boksin sisältö mahdollistaa myös sen, ettei turhaa ruokahävikkiä pääse syntymään, Mikkonen kertoo.
Grillipöytään autenttisia makuja maailmalta
Uudet Herkku GRILLS –tuotteet tarjoavat raakamakkarahodareiden kaveriksi grillipöytään toinen toistaan maukkaampia lihoja, grillisalaatteja ja grillattavia lisukkeita. Esimerkiksi grillatun kanan ystävät löytävät HOK-Elannon ruokakauppojen Ruokatoreilta vaihtuvan valikoiman erilaisin rub-maustein ja kastikkein maustettuja kotimaisia kanatuotteita, jotka ovat valmiita grilliin sellaisenaan.
Kotimaista lihaa sisältävä, valmiiksi pakattu Herkku GRILLS -grillitrio siivittää ruokailijat makumatkalle Aasiaan: pakkaus sisältää Green curry -maustettua kanan sisäfileetä, Smoky Bangkok -maustettua porsaan kylkisiivua sekä Asian ginger -maustettuja naudan varraspaloja.
– Valmis lihalajitelma ja Ruokatorin kanabaarin vaihtuvat herkut ovat oivallisia valintoja grillaajille, jotka arvostavat ruoanlaitossa helppoutta ja haluavat tehdä vaikutuksen kesän grillivieraisiin, Björck vinkkaa.
Liharuokien kaveriksi grillipöytään on tarjolla runsain mitoin erilaisia uusia lisukkeita: valmiiksi kootut Harissavoi-maalaisperunat, Patatas Bravas, Chimichurrivoi-rosmariiniperunat, Chimichurrivoi-grillikasvikset ja Harissavoi-grillikasvikset voi joko grillata, pariloida tai paistaa. Grillikauden herkkuhetket viimeistelevät hodariboksistakin tuttu Wasabi-seesami-coleslaw sekä Sriracha-pekoni-perunasalaatti.
Herkku GRILLS by Tomi Björck -uutuustuotteita on saatavilla valikoiduista HOK-Elannon toimialueen Prisma-, S-market, Food Market Herkku- ja Alepa-myymälöistä. HOK-Elannon toimialueeseen kuuluvat Espoo, Helsinki, Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Tuusula ja Vantaa.
Tomi Björckin vinkit raakamakkaroiden valmistukseen grillissä:
- Kerralla suuria määriä grillatessa raakamakkaroita voi esikypsentää lävikössä vesihöyryssä 2–3 minuutin ajan, mikä puolittaa paistoajan grillissä.
- Kuumenna grilli ja grillaa makkaroita keskilämmöllä noin 10 minuuttia tai noin 5 minuuttia, jos esikypsensit makkarat.
- Kääntele makkaroita välillä, mutta vältä kuoren rikkomista, jotta rasva ei karkaa ja makkarasta tule kuiva. Kypsä makkara on rakenteeltaan napakka ja mehukas.
- Anna makkaran jäähtyä muutaman minuutin ajan ennen tarjoilua.
Ladattavat tuotekuvat:
https://drive.google.com/drive/folders/1PGQSxEFSFgjqcf_I1tIJJ-Tf3jnf3QQy
Yhteyshenkilöt
HOK-Elannon viestintäMediapuhelin
Puh:010 766 0590viestinta.hok-elanto@sok.fiKuvat

Tietoja julkaisijasta
S-ryhmän suurin osuuskauppa HOK-Elanto on yli 700 000 asiakasomistajan oma osuuskauppa, jonka liikevaihto vuonna 2024 oli yli 2,6 miljardia euroa. HOK-Elannossa työskentelee lähes 7 000 henkeä, ja osuuskaupan monipuolisia palveluita käyttää vuosittain yli 150 miljoonaa asiakasta Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Tuusulassa ja Vantaalla.
Kun kaikki Alepat, S-marketit, Prismat, Food Market Herkut, ravintolat, ABC-asemat ja latauspisteet, Sokokset ja Sokos Emotion -myymälät, Hautaus- ja lakipalvelupisteet sekä Omistajapalvelupisteet lasketaan yhteen, toimipaikkoja HOK-Elannolla on yli 400.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta HOK-Elanto
HOK-Elannon ravintola Stensvik – Kitchen & Rooftop avautuu Hybridiarena Hypessä29.4.2025 10:22:13 EEST | Tiedote
HOK-Elannon uusi ravintola Stensvik – Kitchen & Rooftop avaa ovensa Espoon Kivenlahdessa sijaitsevassa Hybridiarena Hypessä tiistaina 29. huhtikuuta. Korkealla seitsemännessä kerroksessa sijaitseva ravintola yhdistää skandinaavisen brasserie-keittiön, laadukkaat viinit sekä 600-paikkaisen kattoterassin.
Grillit koreaksi aasialaisilla mauilla – viime kesänä pääkaupunkiseudulla villinneet pinsat saavat sisaren23.4.2025 10:21:37 EEST | Tiedote
HOK-Elanto polkaisee kevään grillikauden käyntiin korealaisilla grillitacoilla. Aasialaiset ja etenkin korealaiset maut trendaavat nyt niin kansainvälisissä kuin suomalaisissakin keittiöissä, ja alkavan kesäkauden kunniaksi on aika pistää myös grillit koreaksi. Rapeita ja kuohkeita sorriso-leipiä sekä muita korealaisten grillitacojen aineksia on saatavilla kaikista HOK-Elannon Prismoista, valikoiduista S-marketeista, sekä Food Market Herkku -myymälästä 24.4.2025 alkaen.
Prisma Sellon remontti päätökseen – uudistettu myymälä tarjoaa ratkaisun arjen ruokapulmaan7.4.2025 08:59:36 EEST | Tiedote
Tammikuussa 2025 alkanut reilun kolmen kuukauden remonttiurakka on saatu päätökseen Espoon Prisma Sellossa, ja uudistuneen myymälän avajaisia juhlistetaan 10.4.2025 alkaen. Jatkossa Prisma Sellon asiakkaat pääsevät nauttimaan muun muassa suosituista siipi- ja kebabbuffeteista, entistä laajemmasta hedelmä- ja vihannesosastosta sekä uudistuneesta käyttötavaraosastosta – Prisman aina edullisella hintatasolla tietenkin.
Varma kevään merkki – keltaisten Alepa-pyörien pyörät pyörivät jo kymmenettä kautta27.3.2025 11:06:10 EET | Tiedote
Alepa-fillareiden kausi alkaa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla 1.4.2025. HOK-Elannon Alepa-ketju toimii tuttuun tapaan pyörien pääyhteistyökumppanina – tänä kesänä jo kymmenettä vuotta peräkkäin.
HOK-Elanto avaa kevään aikana kaksi uutta ravintolaa Espoon Kivenlahteen – ensimmäisenä ovensa avaa Lilla Sten 21.3.21.3.2025 08:00:00 EET | Tiedote
HOK-Elanto avaa kaksi uutta ravintolaa Espoon Kivenlahdessa sijaitsevaan Hybridiarena Hypeen. Ravintolat Lilla Sten – All Day Bistro & Cafe sekä Ravintola Stensvik – Kitchen & Rooftop tarjoavat monipuolisia makuelämyksiä niin urheilu-, viihde- ja elämyskeskuksen kävijöille kuin kaikille muillekin hyvä ruuan ystäville.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme