HOK-Elanto

HOK-Elannon vaaleissa yli 1 200 ehdokasta

Jaa

26.3.-6.4.2020 järjestettävien HOK-Elannon edustajiston vaalien ehdokasasettelu on päättynyt. Määräaikaan mennessä vaaleihin ilmoittautui 26 ehdokaslistaa, joissa oli yhteensä 1 237 ehdokasta. Edellisissä, vuoden 2016 vaaleissa mukana oli 23 listaa ja 1005 ehdokasta.

HOK-Elannon edustajiston vaaleissa valitaan Suomen laajimmin omistetun yrityksen ylin päättävä elin. Edustajisto vahvistaa osuuskunnan tilinpäätöksen, päättää mahdollisen ylijäämän käytöstä ja valitsee hallintoneuvoston jäsenet ja tilintarkastajat sekä tekee aloitteita esimerkiksi osuuskaupan palveluiden kehittämisestä. 60-jäsenisen edustajiston toimikausi on neljä vuotta.   

Osuuskauppa kiinnostaa 
Vaaleissa on noin 630 000 äänioikeutettua, eli vuoden 2019 loppuun mennessä HOK-Elannon jäseneksi liittynyttä ja 15 vuotta täyttänyttä henkilöä. 
 Näyttää siltä, että omistajia kiinnostaa päästä vaikuttamaan oman kaupan kehittämiseen. Toivottavasti äänestäjätkin ovat aktiivisia maalis-huhtikuun vaihteen vaaleissa, jotta edustajisto vastaisi mahdollisimman hyvin koko laajaa, monipuolista omistajakuntaamme, HOK-Elannon toimitusjohtaja Veli-Matti Liimatainen haastaa.   

Ehdokasasettelun päättymispäivään 7. helmikuuta mennessä jätetyt ehdokaslistat ja niiden ehdokasmäärät aakkosjärjestyksessä: 

Asiakas-Kuluttajat 15
Asiakasomistajan Asialla 57
Eläinoikeuspuolue 3
Harmonia 3
Kokoomus - Helsinki 88
Kokoomus - Uusimaa 108
Kommunistinen Työväenpuolue Helsinki-Uusimaa 12
Kommunistit ja demokraatit 77
Kristillisdemokraatit - lähipalveluja kotimaisin tuottein 96
Liberaalipuolue - pelikoneet pois Prismoista 5
Me yksineläjät 2
Perheiden puolesta 2
Siniset - suomalaisen lähiruoan puolesta 18
Sosialidemokraatit - Espoo 33
Sosialidemokraatit - Helsinki 120
Sosialidemokraatit - muu Uusimaa 46
Sosialidemokraatit - Vantaa 56
Suomen Keskusta 71
Svenska folkpartiet - Suomen ruotsalainen kansanpuolue 41
TOP2020 - tulevaisuuden osuuskaupan puolesta 2020 19
Uudenmaan ja Helsingin Perussuomalaiset 90
Uudenmaan Sitoutumattomat ry -De Obundna i Nyland rf 20
Vasemmistoliitto - Helsinki 93
Vasemmistoliitto - Uusimaa 49
Vihreät - Helsinki 77
Vihreät - Uusimaa 36
  1 237

Listojen asiamiehillä on nyt aikaa täsmentää joidenkin ehdokkaiden tietoja sekä solmia mahdollisia vaaliliittoja. S-vaalilautakunta vahvistaa ehdokaslistojen nimet, arpoo listojen järjestyksen ja ehdokasnumerotEhdokkaiden nimet julkaistaan tarkistusten ja ehdokasnumeroinnin jälkeen 21.2.2020 osoitteessa osuuskauppavaalit.fi/hok-elanto. 

Kaksi tapaa äänestää  

Äänioikeutetuille postitetaan äänestysaineisto kotiin vaaliajan alkamiseen mennessä. Netissä äänestävä rekisteröityy äänestysjärjestelmään henkilökohtaisilla pankkitunnuksillaan tai mobiilivarmenteellaAnnettua ääntä ei voida yhdistää äänestäjään. 

Postiäänen palautuskuori on postitettava viimeistään 6.4.2020 Jos äänestäjä lähettää äänestyslipun postitse ja äänestää myös sähköisesti, sähköisesti annettu ääni jää voimaan.  

Nettiäänestysmahdollisuus on HOK-Elannon vaaleissa tarjolla nyt neljättä kertaa. 

Yhteyshenkilöt

talousjohtaja Laura Oja, p. 010 76 60300
viestintäpäällikkö Katri Karsi, p. 010 76 60591

Tietoja julkaisijasta

HOK-Elanto
HOK-Elanto
Kaupintie 14, PL 53
00441 Helsinki

010 76 600http://www.hok-elanto.fi

HOK-Elanto, Stadin oma lafka, on S-ryhmän suurin alueosuuskauppa, jonka omistavat sen yli 630 000 asiakasomistajataloutta. Vuosittainen liikevaihtomme on yli 2 miljardia euroa, ja yritys työllistää noin 6 000 henkilöä.

Toimintaa ohjaavia perusarvoja ovat asiakasomistajan etu, osaava henkilökunta, kyky muuttua, vastuullisuus ja tuloksellisuus.

HOK-Elanto tuottaa etuja ja palveluja pääkaupunkiseudun ja lähialueiden asukkaille. Toimialueemme kattaa Espoon, Helsingin, Hyvinkään, Järvenpään, Keravan, Mäntsälän, Nurmijärven, Tuusulan ja Vantaan. Marketteja, tavarataloja, ravintoloita, liikennemyymälöitä ja muita toimipaikkoja alueellamme on yli 320. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HOK-Elanto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme