Schneider Electric

Honka Haiku on asumisen runoutta – arjen sointuvuus syntyy Wiser-älykotiratkaisujen avulla

Jaa
  • Honka Haiku on älykäs hirsitalo, jonka suunnittelun lähtökohtana on ollut hyvä elämä. Schneider Electricin Wiser-älykotituotteilla on toteutettu taloon asukkaan arkea parantavia yksityiskohtia.
  • Toimintojen takana on moderni langaton älykotijärjestelmä, jonka avulla muun muassa valaistus myötäilee asukkaan arkea Wiser by SE -sovellukseen valmiiksi ohjelmoiduilla toiminnoilla.
  • Honka Haikussa tyylikkäät Exxact-sähkökalusteet sulautuvat osaksi talon pintoja ja sisustusta.

Tiedote, 15.7.2022 – Ympäröivän luonnon ja asukkaidensa kanssa vuorovaikutuksessa elävä Honka Haiku on Naantalin Asuntomessuille rakennettu hirsitalokohde, jossa Schneider Electricin Wiser-ratkaisut tukevat talon harmonista rauhaa. Kun asukas palaa kotiin, saa hän käynnistettyä sisäpihan pulppuilevan suihkulähteen ja valittua omaa mielentilaansa myötäilevän valaistuksen yhdellä painikkeen painalluksella tai Wiser by SE -sovelluksen napautuksella. Todellinen zen-mestari ohjelmoi kotiinsa esimerkiksi päikkäritilan, joka himmentää valaistuksen parinkymmenen minuutin voimatorkkujen ajaksi.

– Taloihin halutaan nykyään eri käyttötilanteisiin sopivaa monitasoista valaistusta. Jos useiden valaisimien ohjaus toteutetaan seinässä olevien valokatkaisijoiden avulla, joutuu käyttäjä hyvin äkkiä arpomaan oikeita valokatkaisijoita kymmenen vaihtoehdon joukosta. Wiser-älykodissa valmiiksi ohjelmoidun valaistustilan saa valittua käyttöönsä vaivattomasti, kehuu Honka Haikun sisustussuunnittelija Maru Hautala.

Hautala valitsi japanilaisvaikutteiseen Honka Haikuun Schneider Electricin Exxact-sarjan sähkökalusteita, jotka sulautuvat osaksi talon hirsirakenteita. Suurimmassa osassa taloa on käytetty Exxactin pehmeän metallinsävyistä versiota, mutta onsen-tyylisessä spassa käytössä on antrasiitti-Exxact.

– En lähtenyt ehdoin tahdoin hakemaan kontrasteja, joten päädyin sähkökalusteissa pehmeisiin sävyihin. Suosittelen valitsemaan myös sähkökalusteiden värit tilan mukaan, sillä silloin ne ovat osa kokonaisuutta eivätkä pomppaa esiin pinnoista, neuvoo Hautala.

Älyratkaisuista kestävää ylellisyyttä ja huomaamatonta tyylikkyyttä

Honka Haiku on Honkarakenteen konseptitalo, jossa mielenrauha syntyy niin kallioista maastoa myötäilevästä hirsiarkkitehtuurista kuin älykodin turvallisuutta ja käytettävyyttä parantavista ratkaisuista.

– Honka Haiku elää vuorovaikutuksessa luonnon kanssa. Kattoon integroidut ohutkalvopaneelit keräävät aurinkoenergian huomaamattomasti talteen, ja Wiser-järjestelmä säätää sisätilojen valaistusta automaattisesti luonnonvalon määrän mukaan. Schneider Electricin älyratkaisut sopivat erittäin hyvin Honka Haikun eleettömään tyylikkyyteen, sillä missään näkyvillä ei ole sisustuksen harmoniaa häiritseviä johtoja, iloitsee Honkarakenteen markkinointijohtaja Sanna Huovinen.

Wiser-järjestelmällä haluttiin tuoda Honka Haikuun kestävää ylellisyyttä. Huovinen kertoo Wiserin parantavan asumismukavuutta ja säästävän energiaa, sillä talon oleskelutiloihin on muun muassa asennettu valaistuksen liiketunnistimia. Lisäksi talon märkätilojen betonilattiaan ja hirsirakenteisiin on upotettu kosteussensoreita, joiden avulla vesivahinko ei pääse yllättämään asukasta. Vaikka asukas ei olisi paikalla, voi hän silti tarkkailla ja ohjata taloa Wiser by SE -sovelluksen avulla.

Mistä älykodin rakentaminen kannattaa aloittaa?

Honka Haiku -kohteessa Schneider Electricin Wiser-järjestelmä on ollut mukana jo suunnittelupöydältä saakka. Vaikka äkkiseltään ei sitä uskoisikaan, kohteeseen on asennettu 80 Wiser-älykotituotetta. Langattomuuden ansiosta Wiser-älykalusteet voidaan ottaa käyttöön myös jo rakennetuissa tai pitkälle edenneissä kohteissa, sillä asennus on helppoa myös jälkikäteen. Järjestelmä ei myöskään pääsääntöisesti vaadi erillisiä sähkösuunnitelmia älyä varten.

Oman älykodin suunnittelu kannattaa aloittaa tutustumalla Wiser-tuotteisiin ja saatavilla oleviin toimintoihin, jotta niistä voi valita omaan elämäntilanteeseen sopivia ratkaisuja. Turvan tunnetta hakevalle mahdollisuus seurata kotia myös etänä on olennaisen tärkeää, kun taas elämisen mukavuuden maksimoiva asukas haluaa kodin valaistuksen ja laitteiden mukautuvan eri tilanteisiin yhdellä napin painalluksella.

Wiser-järjestelmä yhdistää älykkäät kalusteet ja langattomat sensorit vaivattomasti netin välityksellä myös paikalliseen säätilanteeseen. Lisäksi auringonlaskut ja -nousut voidaan huomioida eri vuodenaikoina ja samalla ohjata valaistusta tai verhoja automaattisesti.

Wiser-järjestelmää voi tarpeen tullen laajentaa esimerkiksi sensoreilla, kameroilla ja älypistorasioilla. Täydentävien tuotteiden hankkiminen on helppoa, sillä monet kauppaketjut ja verkkokaupat pitävät Wiseria valikoimissaan. Helpoin tapa saada toimiva älykoti on ottaa yhteyttä Schneider Electricin sivuilta löytyvään Wiser-sähköasentajaan, joka voi myös myydä tarvittavat sähkökalusteet asennuksineen.

Näin Wiser näkyy Honka Haikussa

Honka Haikun kattava Wiser-älykotijärjestelmä (80 laitetta) on arvoltaan n. 4 700 €. Se kattaa valaistuksen ohjauksen talon sisä- ja ulkopuolella (kytkimet ja säätimet), älykkäät pistorasiat, langattoman valvonnan oville, huoneiden lämpötilan ja kosteuden seurannan, palovaroittimet, valaistus- ja liiketunnistimet, vesivuotovahdit, kamerat, langattomat painikkeet tilanneohjaukseen sekä keskusyksikön. Osa toiminnoista (mm. suihkulähteen ohjaus) on toteutettu piilotetuilla Wiser-relekytkimillä ja -himmenninmoduuleilla.

Wiserin Exxact-sarjaan kuuluvat älykkäät sähkökalusteet on valittu Honka Haikuun tyylikkään antrasiitin ja metallin väreissä, mutta sarjan tuotteita on saatavilla myös klassisen valkoisena. Kalusteet täydennetään Exxact-sarjan kehyksillä, joita on saatavilla eri väri- ja materiaalivaihtoehtoina, muun muassa lasisena.

Wiser-älykotijärjestelmää käytetään maksuttomalla iOS- tai Android-matkapuhelinsovelluksella.

Lue lisää:

Wiser-älykotijärjestelmä: https://www.se.com/fi/fi/home/smart-home/local/wiser/homeowner.jsp

Wiser-älykotiratkaisutluovat uudenlaista asumismukavuutta. Automaattisilla toiminnoilla asumiseen luodaan lisää viihtyisyyttä, huolettomuutta ja turvallisuutta sekä energiansäästöä.

Honka Haiku: https://www.honka.fi/fi/talouutuudet-2022/

Honka Haiku on moderni hirsitalo, jonka yhteys luontoon on poikkeuksellisen voimakas. Jokainen puu tontilla on pyritty säilyttämään ja rakennus on sovitettu tontin ympäristöön herkkävireisesti. Älytalon aurinkosähköjärjestelmä sekä kulutuksen- ja kosteudenvalvonta tuovat mielenrauhaa ja auttavat säästämään energiaa.

Exxact-sähköasennuskalusteet: https://www.se.com/fi/fi/home/products/exxact.jsp

Exxact-sähköasennuskalusteiden laajasta valikoimasta löytyy seinäpistorasioita, kytkimiä, himmentimiä, liiketunnistimia ja ajastimia, jotka helpottavat koko perheen arkea. 

Lisätietoja ja painovalmiit kuvat:

Sara Orre, sara.orre@se.com, 044 550 4434

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Schneider Electric
Schneider ElectricTietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla.  Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

https://www.se.com/fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schneider Electric

Schneider Electricin toimintaehdotukset näyttävät Euroopalle suunnan kohti REPowerEU-tavoitteita5.8.2022 08:05:00 EEST | Tiedote

Älykkäät ja hajautetut energiaratkaisut ovat avainasemassa Eurooppaa koettelevan energiakriisin päihittämisessä. Schneider Electricin raportti ”REPowerEU: Empowering energy consumers for a more sustainable and resilient Europe” esittelee toimintasuunnitelman, jonka avulla Eurooppa digitalisoituu ja sähköistyy vuoteen 2027 mennessä. Tiedote, 5.8.2022 – Kestävän kehityksen edelläkävijäSchneider Electric on julkaissut white paper ‑raportin, joka pohjautuu Euroopan komission 18. toukokuuta 2022 julkaistuun REPowerEU-suunnitelmaan. Schneiderin REPowerEU: Empowering energy consumers for a more sustainable and resilient Europe ‑raportissa on kymmenen kohdan toimintasuunnitelma, jolla voidaan helpottaa Eurooppaa koettelevaa energiakriisiä. Toimintasuunnitelma auttaa toteuttamaan REPowerEU-tavoitteita niin pitkällä kuin lyhyelläkin aikavälillä. – Euroopan komission REPowerEU-suunnitelmassa on rohkeita ehdotuksia, joiden pohjalta voitaisiin monipuolistaa Euroopan kaasutoimitusten lähteitä, inves

Koti Neulasen Wiser-älyratkaisut muokkautuvat asumisen myötä22.7.2022 08:00:00 EEST | Tiedote

Naantalin Asuntomessujen Koti Neulaseen on toteutettu Schneider Electricin Wiser-älykotijärjestelmällä ohjattava valaistus, ja sisustuksessa on käytetty Exxact-sähkökalusteita. Koti Neulanen on toinen KIRAHubin ja Naantalin Asuntomessujen järjestämän Mitä digi voisi olla. -innovaatiokilpailun toimeksiantokohteista. Schneider Electric on kilpailun yhteistyökumppani. Tiedote, 22.7.2022 – Kauniisti saaristoiseen metsämaisemaan sulautuva Koti Neulanen on yksi Naantalin Asuntomessuilla nähtävistä kohteista, joissa on hyödynnetty Schneider Electricin älyratkaisuja. Nelihenkisen perheen tulevassa kodissa toteutettiin älyratkaisuja jo rakentamisvaiheessa. Kodissa on Wiser by SE -sovelluksen kautta säädettävä valaistus. – Olen hyvin kiinnostunut kodin älyteknologiasta, ja aiemmissa kodeissa olenkin itse viritellyt ja rakennellut erilaisia ratkaisuja. Alkuvaiheessa toteutimme Koti Neulaseen valojen ohjauksen langattomilla katkaisijoilla ja valitsimme myös himmentimet ja releet Wiser-sarjasta. Va

Ekologisia ratkaisuja mereltä ja metsästä – ELKO Plus Ocean Plastic täydentää Villa Lillan CLT-rakentamista20.7.2022 08:00:00 EEST | Tiedote

Schneider Electricin valikoimiin kuuluvat ELKO Plus Ocean Plastic -sähkökalusteet ovat ensimmäisiä kierrätysmuovista valmistettavia sähkökalusteita. Sarjan näkyvissä osissa on käytetty meriin hylättyjä kalaverkkoja. Villa Lillan neljä vapaa-ajan asuntoa ja saunarivitalo valmistetaan puisesta CLT-monikerroslevystä, jonka tiiviin rakenteen ansiosta muovin käyttöä rakentamisessa voidaan vähentää. Tiedote, 20.7.2022 – Naantalin Asuntomessujen Villa Lilla on neljän loma-asunnon kokonaisuus, jossa talojen rakenteet ja ulkoverhoilu on toteutettu CLT-levystä. Samasta materiaalista on toteutettu Villa Lillan saunarivitalo, joka on neljästä piensaunasta koostuva merenrantakohde. Ilmeeltään moderneihin ja tummasävyisiin vapaa-ajan asuntoihin ja saunarivitaloon on valittu ELKO Plus Ocean Plastic -sähkökalusteet. ELKO Plus Ocean Plastic -sähkökalusteet ovat ainutlaatuisia uusiotuotteita, joiden pintamateriaalit on valmistettu vanhoista kalastusverkoista tehdystä kierrätysmuovista. Ekologisuus on tä

Saumattoman sileää Pintaa – Villa Pintassa Exxact-sähkökalusteet ovat osa kodin hyvää flow’ta18.7.2022 10:43:12 EEST | Tiedote

Schneider Electricin Exxact-sarja valikoitui Villa Pintaan laajan tuotevalikoiman, kohtuullisen hinnan ja tyylikkään ulkonäön ansiosta. Exxact auttaa kodin pintojen viimeistelyssä, ja sarjan sähkökalusteiden erinomainen saatavuus helpottaa kodin ratkaisujen päivittämistä tulevaisuudessa. Tiedote, 18.7.2022 – Elämän heittäessä kierrepallojaan saattaa käydä niin, että kahden ihmisen rakennusprojektin joutuu viemään loppuun yhden ihmisen resursseilla. Naantalin Asuntomessujen Villa Pinta -kohteen rakennuttaja ja tuleva asukas Kati Jensen ei puolisosta erottuaan tinkinyt unelmakohteensa asuinneliöistä mutta on ollut hyvin tarkka rakentamisen materiaalivalinnoista. Schneider Electricin Exxact-sähköasennuskalusteet ovat osa sisustuksen budjettitietoista ja harkitun tyylikästä linjaa. – Sisäpinnoissa on käytetty paljon hartsipinnoitettua betonia ja kipsiä, sillä pinta-alaltaan isossa talossa materiaalivalinnoilla on erityistä merkitystä kokonaiskustannusten kannalta. Exxact-sarjan valitsin, k

Huipputunnustus Microsoftilta: Schneider Electric on vuoden 2022 energian ja kestävän kehityksen kärkikumppani1.7.2022 10:31:02 EEST | Tiedote

Schneider Electricin EcoStruxure™-ohjelmistoratkaisut erottuivat edukseen yli 3 900 ehdotuksen joukosta. Ehdotuksia saapui Microsoftille yli sadasta maasta. Energy & Sustainability 2022 Microsoft Partner of the Year -palkinnon voitto on uusi osoitus siitä, että Schneider Electricin ratkaisut ja palvelut auttavat asiakkaita saavuttamaan omat hiilineutraaliustavoitteensa. Tiedote, 1.7.2022 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric on voittanut Energy & Sustainability 2022 Microsoft Partner of the Year -palkinnon. Microsoft valitsi Schneider Electricin innovatiiviset EcoStruxure™-ohjelmistoratkaisut voittajaksi lukuisien kansainvälisten toimijoiden joukosta. Schneider Electric palkittiin edistyksellisistä asiakasratkaisuista ja -palveluista energian ja kestävän kehityksen alalla. Microsoftin Partner of the Year -palkinnoilla annetaan tunnustusta kumppaneille, jotka ovat kehittäneet ja ottaneet käyttöön poikkeuksellisen onnistuneita Microsoft-pohjaisia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme