Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Honkasuolla kaadetaan puita uuden kadun alta

Jaa

Honkasuolla kaadetaan puita alueelle rakennettavan Honkasuontien alta. Työt alkavat marraskuun ensimmäisellä viikolla. Kadun varsinaiset rakennustyöt alkavat ensi vuonna, mutta puut kaadetaan loppuvuoden aikana, jotta raivaustyö ei häiritse lintujen ja muiden eläinten pesimärauhaa.

Kadun linjaus kulkee liito-oravan ydinalueen vieritse ja osittain sen kautta. Aluetta raivattaessa ei kaadeta liito-oravan pesäpuita eikä puita, joiden juurelta on löydetty papanoita. Näin raivaus ei heikennä liito-oravan elinoloja. Alueella on tehty liito-oravakartoitus tänä vuonna, ja töille on saatu Uudenmaan ELY-keskuksen hyväksyntä. Suunnitelmissa on huomioitu myös lahokaviosammaleen esiintymät Honkasuolla.

Honkasuontie rakennetaan Perhosenkierron ja Rajatorpantien välille ja se palvelee Honkasuon uutta asuinaluetta. Luoteis-Helsingissä sijaitsevalle Honkasuolle nousee 2020-luvun puoliväliin mennessä noin kahden tuhannen asukkaan asuinalue. Alueella painotetaan ekologisesti kestävää ja ilmastoviisasta rakentamista. Kaikki Honkasuon talot rakennetaan puusta.

Honkasuontien katusuunnitelma on nähtävillä 23.10–5.11.2019 kaupunkiympäristön asiakaspalvelussa Sörnäistenkatu 1:ssä sekä kaupungin verkkosivuilla osoitteessa hel.fi/suunnitelmat (kohdassa Katu- ja puistosuunnitelmat). Honkasuontien ympäristön asemakaava on tullut voimaan vuonna 2015.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ismo Rantanen
projektipäällikkö
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 310 38570
ismo.rantanen@hel.fi

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kaivopuiston rannan kesäkokeilu päättyy elokuun puolivälissä12.8.2020 16:10:26 EESTTiedote

Etelä-Helsingin Merisatamanrannan ja Ehrenströmintien liikenteen väliaikaisjärjestelyt lopetetaan 14.8.2020. Kesäkokeilun myötä kävelijät ja pyöräilijät saivat enemmän tilaa sujuvaan liikkumiseen. Alueen yritykset ovat kuitenkin antaneet kokeilusta enemmän kritiikkiä kuin kiitosta sekä havainnointien mukaan liikkujat ovat kulkeneet kokeilualueella vakituisten liikennejärjestelyiden mukaisesti.

Kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 11.8.202011.8.2020 18:30:41 EESTTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta kokoontui tiistaina 11.8.2020. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Kaupunkiympäristölautakunnan seuraava kokous on tiistaina 18.8.2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme