Vaasan kaupunki - Vasa stad

Hotellrenovering medför tillfälliga trafikarrangemang på Hovrättsesplanaden

Dela

Gatuområdet vid Hovrättsesplanaden 18 inhägnas på grund av att hotellfastigheten byggs om. I området gäller exceptionella trafikarrangemang och förbipasserande ombeds iaktta särskild försiktighet i närheten av byggarbetsplatsen.

Under ombyggnaden förnyas bland annat hotellets parkeringskällare och fasad. De gatuområden som omger fastigheten behövs för materiallagring och lyftkranar. Gatuområden inhägnas på Hovrättsesplanaden samt på Storalånggatan och Handelsresandegränden.

Cykel- och gångtrafiken flyttas i mån av möjlighet över till gatans andra sida både på Hovrättsesplanaden och på Storalånggatan, och passage genom hotellfastigheten förhindras mellan Storalånggatan och Handelsresandegränden. På grund av byggarbetsplatsen finns det också något färre parkeringsplatser.

Arbetena inleds 16.1.2023 och de pågår preliminärt till 31.1.2024.  Vi hoppas att förbipasserande iakttar särskild försiktighet i närheten av byggarbetsplatsområdet.

Nyckelord

Kontakter

Trafikregleringchef
Jori Löfbacka
+358 40 3543494

Jaakko Lehtonen
Ansvarig arbetsledare, WestGroup Oy Ab
+358 50 3396469

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

I Vasa, Nordens energihuvudstad, är det lätt att vara lycklig. 

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum