Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Houkutus - Lukuviikon iso kirjallisuustapahtuma Espoon kirjastoissa heti pääsiäisen jälkeen

Jaa

Houkutus tuo runsaan kattauksen kirjailijavieraita Espoon kirjastoihin. Painotus on lasten- ja nuortenkirjallisuudessa mutta tapaamme myös Marko Annalan ja Juha Hurmeen.

Houkutus-Lockelser -lasten ja nuortenkirjallisuusfestivaalin tunnuskuva. Kuvittaja: Emmi Jormalainen
Houkutus-Lockelser -lasten ja nuortenkirjallisuusfestivaalin tunnuskuva. Kuvittaja: Emmi Jormalainen

Lukuviikko on Lukukeskuksen vuosittain järjestämä valtakunnallinen tapahtuma, jonka aikana kirjastot ja koulut ympäri Suomen juhlivat lukemista mm. erilaisilla tempauksilla, tapahtumilla ja kirjailijavierailuilla. 

Espoossa vietetään Lukuviikkoa useiden kirjailijavierailuiden merkeissä. Lapsille ja nuorille on tarjolla kutsuvierastilaisuuksia kaikilla alueilla. Siri Kolu vierailee Entressen kirjastossa 24.4. ja esiintyy ensin kutsuvierasryhmille aamupäivällä ja klo 18 avoimessa tilaisuudessa. Espoonlahden alueella vierailee Nöykkiön kirjastossa Tuula Kallioniemi kutsuvierastilaisuudessa alakoululaisille. Ison Omenan kirjastossa vietetään Puluboi-päivää 26.4. kirjailija Veera Salmen kanssa. Kirjailija Magdalena Hai vierailee Sellon ja Haukilahden kirjastoissa 24.4. Katri Tapola vierailee Sellon kirjastossa 24.4.

Författaren och illustratören Linda Bondestam träffar under veckan lågstadieelever både på Sökö och Hagalunds bibliotek. På Entressebiblioteket får högstadieelever träffa författaren Sanna Tahvanainen.

Myös nuorille on tarjolla kutsuvierastilaisuuksia. Jyri Paretskoi vierailee  Entressen ja Nöykkiön kirjastoissa. Isossa Omenassa vieraana on Siiri Enoranta, Sellossa Magdalena Hai.

Lukuviikolla on myös kaikille avoimia tilaisuuksia seuraavasti:

23.4. klo 18 Marko Annala Soukan kirjastossa

23.4. klo 19 Aleksis Salusjärvi ja Mikko Sarjanen Ison Omenan kirjastossa

24.4. klo 18 Siri Kolu Entressen kirjastossa

24.4. klo 16-17 Hurså, Hurme? - Hurmetta haastaen. Lukiolaiset haastattelevat kirjailija ja ohjaaja Juha Hurmetta. Kaksikielinen tilaisuus Ison Omenan kirjastossa.

24.4. klo 18 Kaisa Happonen ja klo 19 Antti Halme Tapiolan kirjastossa. Kaisa Happonen puhuu lukemisen tärkeydestä ja lukuinnon herättämisestä ja Antti Halme työstään nuortenkirjailijana.

24.4. klo 18 Riina ja Sami Kaarla Laaksolahden kirjastossa

Somalikulttuurimessuja, joiden yhtenä aiheena on kirjallisuus, vietetään Entressen kirjastossa 25.-26.4.

Tervetuloa Lukuviikon tapahtumiin!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kirjastopalvelupäällikkö
Eeva Jäppinen
Espoon kaupunginkirjasto
Puh. 043 825 4717
eeva.jappinen@espoo.fi

Kuvat

Houkutus-Lockelser -lasten ja nuortenkirjallisuusfestivaalin tunnuskuva. Kuvittaja: Emmi Jormalainen
Houkutus-Lockelser -lasten ja nuortenkirjallisuusfestivaalin tunnuskuva. Kuvittaja: Emmi Jormalainen
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Marjut Saloniemi

Viestintäasiantuntija

Espoon kaupunginkirjasto

PL 3611

02070 ESPOON KAUPUNKI

puh. 050 3036937

marjut.saloniemi@espoo.fi

www.helmet.fi

www.kulttuuriespoo.fi

www.espoo.fi/kirjastoTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Konsernijaoston päätöksiä 20.5.201920.5.2019 09:50:55 EESTTiedote

Konsernijaosto merkitsi tiedoksi tammi - maaliskuun 2019 konserniraportin. Merkittävimpien tytäryhtiöiden liikevaihto kasvoi edellisestä vuodesta kaikilla muilla paitsi Omnialla, jolla se pysyi samalla tasolla. Espoon Asuntojen tuloksen ennustetaan olevan talousarviota parempi. Länsimetrolla ja Espoon Sairaalalla tuloksen ennustetaan olevan talousarvion mukainen ja Cateringilla sekä Omnialla hieman talousarviota heikompi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme