Korkein oikeus / Högsta domstolen

Hovrättsrådet Kaarlo Hakamies blir ledamot för viss tid i högsta domstolen

Dela

Republikens president har fredagen den 25 november 2022 utnämnt hovrättsrådet Kaarlo Hakamies att sköta en tjänst som ledamot i högsta domstolen (HD) i ett tjänsteförhållande för viss tid från den 1 januari 2023 till den 31 oktober 2027.

Hakamies har arbetat som hovrättsråd sedan 2019. Tidigare har han arbetat som tingsdomare, föredragande i högsta domstolen, specialsakkunnig vid justitieministeriet, åklagare och kriminalinspektör samt som forskare. Till utbildning är Hakamies juris doktor.

Behovet av att sköta tjänsten i ett tjänsteförhållande för viss tid beror på att justitierådet Asko Välimaa är tjänstledig fram till 31.10.2027.

Nyckelord

Kontakter

Kanslichef Wilhelm Norrman, tfn 02956 40110, wilhelm.norrman(at)oikeus.fi

Om

Korkein oikeus / Högsta domstolen
Korkein oikeus / Högsta domstolen
PL/PB 301
00171 Helsinki / Helsingfors

02956 40000http://www.korkeinoikeus.fi

Högsta domstolen utövar den högsta domsmakten i tviste- och brottmål samt övervakar rättsskipningen inom sitt behörighetsområde. Högsta domstolens viktigaste uppgift är att ge prejudikat.

Följ Korkein oikeus / Högsta domstolen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Korkein oikeus / Högsta domstolen

Ansökan om besvärstillstånd från en jurist som är medlem i Hell’s Angels Motorcycle Club avslogs21.12.2022 09:00:00 EET | Tiedote

Högsta domstolen (HD) beviljade inte besvärstillstånd i ett ärende där Helsingfors hovrätt och rättegångsbiträdesnämnden hade ansett att sökanden på grund av sitt medlemskap i Hell’s Angels Motorcycle Club var uppenbart olämplig för uppdraget som rättegångsombud eller rättegångsbiträde. Av denna orsak hade juristens tillstånd att sköta uppdraget återkallats.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum