HSL Helsingin seudun liikenne

HSL hioo suunnitelmaansa Tapiola-Leppävaara -alueen uusista bussilinjoista

Jaa

HSL jatkaa Tapiola-Leppävaara -alueen linjastosuunnitelman työstämistä saamansa asiakasapalautteen perusteella. Eniten kommentteja on tullut Pohjois-Tapiolaan suunnitteluista reittimuutoksista.

HSL on käynyt läpi asiakaspalautetta, jota se on saanut Tapiola - Leppävaara -alueen bussilinjastosuunnitelmasta ja tehnyt suunnitelmaan kommenttien perusteella joitain muutoksia.

Muutoksia on tullut bussilinjoihin 52, 105, 111, 202, 203, 212, 213N ja 520. HSL:n tämänhetkisten suunnitelmien mukaan linjat kulkisivat seuraavasti:

• Linjan 111 reitti säilyy nykyisellään Matinkylän ja Teekkarikylän välillä, joten linja tarjoaisi yhteydet Pohjois-Tapiolaan myös jatkossa. Linja kulkee myös Westendissä nykyisellä reitillään Westendintiellä.

• Linjan 105 reitti Westendissä siirrtyy suunnitelmassa kulkemaan Westendinkadun kautta.

• Linjan 52 päätepysäkin HSL suunnittelee säilyttävänsä Otaniemen puolella. Linjaa ei ole kustannussyistä mahdollista säilyttää Kalevalantiellä linjan 111 rinnalla.

• HSL varautuu liikennöimään runkolinjaa 520 Sotilastorpantien sijaan Painiityntien kautta, mikä aiheuttaa muutostarpeita linjoille 202 ja 203.

• HSL suunnittelee harventavansa linjan 203 vuoroväliä. Linja 202 kulkee uuden suunnitelman mukaan Linnuntien sijasta Vallikadun kautta. HSL haluaa reittimuutoksella varmistaa riittävän bussiliikenteen tarjonnan kerrostalovaltaisen Vallikadun varrella.

• Bussilinjat 212 ja 213 kulkevat suunnitelman uuden version mukaan Säterintien kautta uudelle Impilahden sillalle. Reittimuutoksen ansioista HSL voisi tarjota eteläisen Perkkaan alueelta arkisin vaihdottoman yhteyden Kamppiin.

Suunnitelmasta voi edelleen kertoa mielipiteensä

HSL sai Tapiola-Leppävaara -alueen ensimmäisestä linjastoluonnoksesta yli 2 300 palautetta.

Asiakkaat antoivat kiitosta suunnitellusta uudesta nopeasta bussiyhteydestä 523 Leppävaaran ja Tapiolan välille. Haukilahden ja Westendin alueille kaavailtu linjan 105 viikonloppuliikenne miellytti vastaajia, samoin nykyistä paremmat yhteydet Pohjois-Tapiolasta Länsi-Helsingin suuntaan.

Myös uusi bussiyhteys Brediksen kauppakeskittymään vastaisi asiakkaiden toiveisiin.

HSL kiittää vastaajia. Muokattua linjastosuunnitelmaa voi edelleen kommentoida linjastosuunnitelman blogissa. 

Palautetta voi antaa myös soittamalla HSL.n asiakaspalvelun numeroon 09 4766 4000.

Tavoiteaikataulu on se, että HSL:n hallitus päättää uusista linjoista ensi vuoden keväällä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Joukkoliikennesuunnittelija Mari Linna, HSL, puh. 040 640 0481

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Helsingin seutu tähtää Euroopan kestävimmin kasvavaksi metropoliksi30.11.2021 12:01:31 EET | Tiedote

Helsingin seutu kasvaa, ja kasvu halutaan toteuttaa asukkaiden hyvinvointi, ympäristön kantokyky sekä seudun kilpailukyky huomioiden. Maankäytön, asumisen ja liikenteen strategisen MAL 2023 -suunnitelman tavoitteena on rakentaa hiilineutraali, menestyvä ja hyvinvoiva metropolialue. HSL:n hallitus hyväksyi tiistaina omalta osaltaan vision ja tavoitteet Helsingin seudun MAL 2023 -suunnittelulle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme