HSL Helsingin seudun liikenne

HSL ja Traficom kutsuvat koko Suomen Kävelykilometrikisaan

Jaa

HSL sekä Liikenne- ja viestintävirasto Traficom kutsuvat kaikki suomalaiset kävelemään. Valtakunnallinen Kävelykilometrikisa käydään 1.5.–31.10. Kisa on kaikille avoin ja osallistua voi yksin tai porukalla. Joukkueilmoittautuminen avataan 15.4. Tänä vuonna yhteistyötä tehdään myös valtakunnallisen Kävelykipinä-tempauksen kanssa, jonka suojelijaksi on lupautunut Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

HSL:n ja Traficom järjestävät Kävelykilometrikisan, johon voi osallistua 1.5.–31.10. Joukkueet voivat ilmoittautua mukaan torstaista 15.4. alkaen osoitteessa kavelykilometrikisa.fi.

Kävelykisa on niin yksittäisille ihmisille kuin joukkueille suunnattu leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat ylös kävelykilometrejään tai -minuuttejaan. Joukkue voi olla mikä tahansa kahden tai useamman ihmisen muodostama porukka, vaikkapa sitten työpaikalta, urheiluseurasta, yhdistyksestä tai kaveripohjalta koottu.

Kisaan kannattaa lähteä matalalla kynnyksellä. Kenkää toisen eteen laittaessaan voi samalla miettiä arjen rutiinejaan, esimerkiksi lähikaupassa käyntiä kävellen auton sijasta.

”Kisan tarkoituksena on tuoda näkyväksi kävelyä, joka on terveellinen, edullinen ja ilmastoystävällinen tapa liikkua. Käveleminen on myös olennainen osa joukkoliikennematkoja. Jo nyt reilu viidesosa kaikista suomalaisten matkoista tehdään kävellen. Toivottavasti kisa innostaa osallistujia kävelemään entistä enemmän”, Traficomin kävelyn ja pyöräilyn erityisasiantuntija Virpi Ansio sanoo.

Kisassa on neljä sarjaa

Kävelykisassa on neljä sarjaa: yksilösarja, parisarja, piensarja ja suursarja. Sarjoihin ei ilmoittauduta erikseen, vaan sarjaan kuuluminen tapahtuu automaattisesti joukkueen koon mukaan.

Yksin kisaavat kuuluvat yksilösarjaan ja kahden ihmisen joukkueet parisarjaan. Joukkue, jossa on 3–24 osallistujaa, osallistuu piensarjaan. Joukkue, jossa on vähintään 25 osallistujaa, siirtyy automaattisesti suursarjaan. Myös yksin kisaavan pitää luoda oma yhden hengen joukkueensa.

Kisassa palkitaan kunkin sarjan parhaat. Yksilösarjassa voittaa se, joka on kävellyt enemmän kilometrejä tai minuutteja kuin muut kanssakilpailijat. Pari, pien- ja suursarjassa voittajajoukkue on puolestaan se, jolla on kisan päätyttyä eniten kävelykilometrejä tai -minuutteja osallistujaa kohden.

Pääpalkinnot ilmoitetaan kisan päätyttyä. Osallistujien kesken arvotaan myös pienempiä palkintoja.

Myös kunnat kisaavat kilometreistä

”Tänä vuonna haluamme haastaa kaikki Suomen kunnat kannustamaan omat kuntalaisensa mukaan Kävelykilometrikisaan ja kisaamaan siitä, minkä kunnan asukkaat kerryttävät eniten kävelykilometrejä”, HSL:n erityisasiantuntija Tarja Jääskeläinen kertoo.

Kuntasarjaan ei ilmoittauduta erikseen, vaan osallistujan kirjaamat kilometrit alkavat automaattisesti kartuttaa hänen kotikuntansa kilometrisaldoa. Vertailutulokset saadaan jakamalla kunnan yhteenlasketut kilometrit kunnan asukasluvulla.

Kunta voi halutessaan myös luoda oman kisajoukkueensa, johon asukkaat voivat liittyä. Tällöin kunta kisailee kuntasarjan lisäksi joukkuesarjassa, jossa joukkueen kerryttämät kilometrit jaetaan joukkueen jäsenten määrällä, ei asukasluvulla.

Kävelykipinä-tempaus pidetään toukokuussa

Kävelykilometrikisa tekee yhteistyötä valtakunnallisen Kävelykipinä-tempauksen kanssa, jonka järjestävät Suomen Latu ja Tahko Pihkala -seura. Kampanjan tarkoituksena on haastaa kaikki suomalaiset kävelemään. Toukokuussa järjestetään erillisiä kävelytempauksia ympäri Suomen.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 80 vuotta Maaottelumarssista, johon 1,5 miljoonaa suomalaista aikanaan osallistui. Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut Kävelykipinä-kampanjan suojelijaksi.

Latuyhdistykset, urheiluseurat, kunnat, järjestöt ja liikeyritykset haastetaan järjestämään kävelytapahtumia ja keräämään kilometrejä 4.-25. toukokuuta kaikkialla Suomessa. Mukaan kutsutaan niin nuoret kuin vanhat, niin kuntoilijat kuin sohvaperunatkin.

Kävelykipinä-tempaukseen osallistuvat löytävät omat ohjeensa Kävelykilometrikisaan liittymisestä tempauksen nettisivuilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

HSL, erityisasiantuntija Tarja Jääskeläinen, puh. 050 385 5043, tarja.jaaskelainen@hsl.fi

Traficom, erityisasiantuntija Virpi Ansio, puh. 029 534 6826, virpi.ansio@traficom.fi

Kävelykipinä 2021, puheenjohtaja Tuomo Jantunen, 040 041 7272, tuomo@jantunen.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n hallituksen päätöksiä 4.5.20214.5.2021 15:05:30 EEST | Tiedote

Joukkoliikenteen suunnitteluun liittyvien tehtävien puitejärjestelyhankinta Hallitus päätti suunnittelutehtävien toimittajista kolmeen osaan jaetussa suunnittelukilpailussa. Kokonaistaloudellisen tarjousvertailun perusteella valitut toimittajat ovat: osa 1) Suunnittelutehtävät: Ramboll Finland Oy, Sitowise Oy, Sweco Infra and Rail Oy ja WSP Finland Oy, osa 2) Infrastruktuuri: Ramboll Finland Oy, Sitowise Oy, Sweco Infra and Rail Oy ja WSP Finland Oy ja osa 3) Vaikuttavuustarkastelut: Flou Oy, Ramboll Finland Oy, Sitowise Oy, Sweco Infra and Rail Oy ja WSP Finland Oy. Puitesopimukset ovat voimassa enintään 5 vuotta ja kokonaiskustannukset ovat noin 1,8 miljoonaa euroa (ilman alv.). Linkki pöytäkirjaan Syysliikenteen säästöt bussiliikenteessä Hallitus päätti hyväksyä bussiliikenteen säästöperiaatteet talviliikennekaudelle 2021-2022. Säästöt kohdentuvat laaja-alaisesti koko HSL-alueen liikenteeseen. Säästöjä syntyy muun muassa nopeutuneista ajoajoista, ruuhka-ajan tarjonnan supistamisesta

HSL:n hallituksen päätöksiä 13.4.202113.4.2021 14:46:38 EEST | Tiedote

Esitys kunnille joukkoliikenteen pienkohteiden rakentamisesta vuodelle 2022 Hallitus päätti ehdottaa HSL:n jäsenkunnille ja Uudenmaan ELY-keskukselle rakennettavia joukkoliikenteen pienkohteita, joita varten ne varaavat määrärahoja vuodelle 2022. Mukana on muun muassa runkobussilinjojen infran parannuksia ja sähköbussien latausasemia. Linkki kokousasiaan Asiakkaiden suositteluhalukkuus joukkoliikenteessä maaliskuussa 2021 Hallitus päätti merkitä tiedoksi asiakkaiden suositteluhalukkuuskyselyn, eli NPS-kyselyn, tulokset maaliskuulta 2021. HSL:n NPS-luku oli 24, mikä vastaa hyvää tulosta. Vastaajista 45 prosenttia suosittelisi HSL:n palveluita – suosittelijoiden osuus on HSL:n mittaushistorian korkein. NPS-luku nousi joulukuun 2020 tuloksesta, jolloin luku oli 20. Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella. Linkki kokousasiaan

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme