HSL Helsingin seudun liikenne

HSL tekee syksyllä lippulajitutkimusta raideliikenteessä

Jaa

HSL tekee syksyllä lippulajitutkimusta metrossa, lähijunissa ja raitiovaunuissa. Tutkimuksen teko sujuu nopeasti, kun asiakkaan lippu on helposti saatavilla.

HSL tekee tänä syksynä lippulajitutkimusta 30.8. alkaen 3.12. asti. Tutkimusta tehdään metro-, lähijuna- ja raitiovaunuliikenteessä. Metrossa tutkimusta tehdään elo-syyskuussa, lähijunissa elo-lokakuussa ja raitiovaunuissa marras-joulukuussa.

HSL selvittää tutkimuksen avulla, mitä lippuja joukkoliikenteen asiakkaat käyttävät ja missä kunnissa he asuvat. Lisäksi lähijuna- ja raitiovaunuliikenteessä selvitetään asiakkaiden liityntäkulkutapoja eli sitä, miten he ovat saapuneet tutkittavalle liikennevälineelle ja miten he jatkavat siltä matkaansa.

HSL käyttää lippulajitutkimuksella kerättyjä tietoja joukkoliikenteen suunnitteluun ja kehittämiseen.

Tutkimuksen aineiston keräävät HSL:n matkalippujen tarkastajat tarkastustyönsä ohessa. Tarkastajat kulkevat linjoja päästä päähän matkustajia haastatellen. Aineiston keruu sujuu nopeasti, kun asiakkaalla on matkalippu helposti saatavilla. HSL toivoo, että tutkimuksesta ei aiheudu asiakkaille ylimääräistä vaivaa.

Koska asiakkaiden turvallisuus on HSL:lle ensiarvoisen tärkää, HSL tekee tutkimuksen viranomaisten antamia koronaohjeita noudattaen. Niin kauan kun muita ohjeita ei tule, matkalippujen tarkastajat käyttävät maskeja. Myös asiakkaita koskeva joukkoliikenteen maskipakko on toistaiseksi voimassa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ryhmäpäällikkö Marko Vihervuori, HSL, puh. 09 4766 4382

Tarkastusesimies Sanna Hirvi, HSL, puh. 09 4766 4179

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme