HSL Helsingin seudun liikenne

HSL tutkii tammi–toukokuussa joukkoliikenteen asiakastyytyväisyyttä ja kaluston laatua

Jaa

HSL kysyy asiakkaiden mielipidettä joukkoliikenteen palvelusta ja tekee havaintoja kaluston laadusta busseissa, raitiovaunuissa, metrossa ja lähijunissa 10.1.–13.5.

Asiakastyytyväisyystutkimus tammi–toukokuussa 2022

HSL selvittää asiakkaiden tyytyväisyyttä joukkoliikenteen palveluihin liikennevälineissä tehtävällä tutkimuksella. Vastaaminen auttaa HSL:ää tekemään palveluistaan entistä parempia.

Tutkimusta tehdään busseissa, raitiovaunuissa, metrossa ja lähijunissa 10.1.–13.5. Tutkimuksessa kysytään lähes 30 000 matkustajan mielipidettä. Kenttätyöt tekee Taloustutkimus Oy.

HSL käyttää tuloksia joukkoliikenteen kehittämisessä, henkilökunnan koulutuksessa sekä kilpailutetun liikenteen laatukannusteiden laskennassa. Kun tutkimuskausi päättyy, tulokset ovat saatavilla osoitteessa: https://hsl.louhin.com/asty/.

Matkustajien turvallisuus on tärkeää. HSL on tehnyt erityisjärjestelyjä minimoidakseen koronaviruksen leviämisen riskin. Kenttätutkijat käyttävät suojavarusteita, kirjoitusalustoja puhdistetaan ja vastaajille jaetaan kynät. HSL seuraa jatkuvasti viranomaisten ohjeita koronatilanteesta.


Kaluston laatututkimus tammi–toukokuussa 2022

HSL tutkii joukkoliikennekaluston laatua havainnointitutkimuksella. Kaluston laadunvalvonnan tehtävänä on taata siistit, turvalliset ja viihtyisät kulkuvälineet joukkoliikenteen asiakkaille HSL-alueella.

Kevätkaudella 2022 kaluston laatua havainnoidaan bussi-, raitio-, metro- ja lähijunaliikenteessä 10.1.–13.5. Tutkimuskauden aikana tarkastetaan noin 4 000 bussin ja vaunun kunto.

Taloustutkimus Oy tekee HSL:n toimeksiannosta joukkoliikennekaluston laatututkimuksen kenttätyöt.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ryhmäpäällikkö Marko Vihervuori, puh. 09 4766 4382, marko.vihervuori@hsl.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n suositteluindeksi ennätyslukemissa: Korona ei huoleta enää joukkoliikennematkustajia isosti 13.7.2022 10:52:16 EEST | Tiedote

Kesäkuussa HSL:n NPS-luku eli suositteluindeksi oli 38, mikä vastaa hyvää tulosta, ja on jälleen ennätyskorkea lukema. Suosittelijoiden osuus kaikista vastaajista oli 52 prosenttia ja arvostelijoiden osuus 14 prosenttia. Suositteluhalukkuus oli suurinta Espoon ja Kauniaisten B-vyöhykkeellä ja Helsingin B-vyöhykkeellä. Koronatartunnalle altistuminen ei huoleta enää suuresti joukkoliikennematkustajia. Myös viikossa tehtävien etätyöpäivien määrä on kääntynyt laskuun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme