HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n hallituksen päätöksiä 25.4.2023

Jaa

HSL:n hhallitus kokoontui etäyhteyksin 25. huhtikuuta 2023 ja teki päätökset seuraavista asioista.

Bussiliikenteen tarjouskilpailun 58/2023 ratkaisu

Hallitus päätti kokonaistaloudellista edullisuutta koskevan vertailun perusteella valita seuraavat liikennöitsijät kohteittain: kohde 286 Korsisaari Oy, kohde 287 Taksikuljetus Oy, kohde 288 Korsisaari Oy, kohde 289 Oy Pohjolan Liikenne Ab, kohde 290 Tammelundin Liikenne Oy ja kohde 291 Oy Pohjolan Liikenne Ab.

Ratkaistu tarjouskilpailu koskee elokuussa 2024 käynnistyvää liikennettä. Kokonaisuudessa oli mukana 91 bussin liikenne, joka on noin 7,8 prosenttia HSL:n tilaaman bussiliikenteen automäärästä ja noin 7  miljoonaa ajokilometriä vuosittain.

Linkki kokousasiaan

Yksinoikeuden myöntäminen tarjouskilpailun 58/2023 voittaneille liikennöitsijöille

Hallitus päätti myöntää yksinoikeuden bussiliikenteen tarjouskilpailun 58/2023 kohteiden 286 – 291 voittaneille liikennöitsijöille kyseisten kohteiden liikennöintiin.

Linkki kokousasiaan

Eron myöntäminen hallituksen jäsenyydestä

Hallitus päätti myöntää Sini Korpiselle eron hallituksen jäsenyydestä siitä alkaen, kun hänen seuraajansa on valittu.

Linkki kokousasiaan

Yhteyshenkilöt

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 400 työntekijää, ja liikevaihto on noin 700 miljoonaa euroa vuodessa. Vuonna 2021 HSL:n järjestämässä liikenteessä tehtiin 238 miljoonaa, mikä on yli 60 % Suomessa tehdyistä joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Pikaraitiolinjan 15 radalla tehdään kesäkuukaudet viimeistelytöitä7.6.2023 10:12:47 EEST | Tiedote

Pikaraitioliikenteen aloittamisen valmistelut ovat kovassa käynnissä kesän aikana. Raide-Jokeri-hankkeessa rakennetulla pikaraitotien radalla tehdään kesän aikana korjaus- ja viimeistelytöitä, ajetaan koeajoja ja koulutetaan kuljettajia. Liikenne uudella pikaratikkalinjalla 15 käynnistyy viimeistään vuonna 2024, mutta HSL valmistautuu siihen, että liikenne voisi alkaa jo syksyllä 2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme