HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n hallituksen päätöksiä 11.2.2020

Jaa

Sisäisen tarkastuksen yhteenvetoraportti vuodelta 2019 ja tarkastussuunnitelma 2020

Hallitus päätti merkitä tiedoksi sisäisen tarkastuksen yhteenvetoraportin vuodelta 2019 ja sisäisen tarkastuksen tarkastussuunnitelman vuodelle 2020. Sisäinen valvonta on osa kuntalain mukaista kuntayhtymän hallinnon ja talouden valvontaa.

LINKKI PÖYTÄKIRJAAN

Ostotarjouksen tekeminen Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY) -kuntayhtymän omistamista kiinteistöosakeyhtiön osakkeista

Hallitus päätti tarjota Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymälle 4,1 miljoonaa euroa Kiinteistöosakeyhtiö Asemapäällikönkatu 5:n osakkeista, ja osakkeiden omistus ehdotetaan siirrettäväksi HSL:lle 1.5.2020 alkaen. HSL siis aikoo ostaa päätoimipisteensä rakennuksesta HSY:n omistaman osuuden. Kaupan jälkeen HSL:n omistusosuus kiinteistöosakeyhtiöstä olisi 69,73 prosenttia.

LINKKI PÖYTÄKIRJAAN

Transit PSP -maksuvälityspalvelujen hankinta

Hallitus päätti valita transit PSP -maksuvälityspalvelujen tarjoajaksi LittlePayn, jonka tarjous oli kokonaistaloudellisesti edullisin. Transit PSP vastaa joukkoliikenteessä tapahtuvan lähimaksamisen maksuprosessista ja siitä, että prosessi on vaatimusten mukainen. Hankinnan arvioidut kustannukset neljältä vuodelta ovat 2 045 000 euroa (+ alv 24 %).

LINKKI PÖYTÄKIRJAAN

PSP-palveluiden hankinta

Hallitus päätti valita PSP-maksupalveluiden tarjoajaksi Poplatek Oy:n. Hankinta sisältää myyntikanavien maksupalvelut, palvelupisteiden maksupäätteet ja kauppiasportaalin maksutapahtumien seurantaa varten. Hankinnan arvioidut kustannukset neljältä vuodelta ovat 756 000 euroa (+ alv 24 %).

LINKKI PÖYTÄKIRJAAN

Bussiliikenteen tarjouskilpailun 51/2020 järjestäminen

Hallitus päätti järjestää bussiliikenteen tarjouskilpailun 51/2020 siten, että tarjouskilpailu voidaan ratkaista hallituksessa toukokuussa 2020. Hankinta sisältää yhteensä yhdeksän bussilinjan liikenteen, ja kaikkiin kilpailukohteisiin edellytetään pelkästään sähköllä kulkevaa kalustoa. Sopimuskausi on seitsemän vuotta ja jatko-optiokausi enintään kolme vuotta. Aiheesta tiedotetaan erillisellä tiedotteella.

LINKKI PÖYTÄKIRJAAN

Lauttasaaren liityntälinjaston tarkistuksen linjastosuunnitelmasta päättäminen

Hallitus päätti hyväksyä Lauttasaaren liityntälinjaston muutokset ohjeellisena noudatettavaksi elokuusta 2020 lähtien. Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella.

LINKKI PÖYTÄKIRJAAN

Eron myöntäminen hallituksen jäsenelle ja uuden hallituksen jäsenen valinta

Hallitus päätti esittää yhtymäkokoukselle, että yhtymäkokous päättää myöntää Alviina Alametsälle eron hallituksen jäsenen tehtävästä ja valita Alametsän tilalle uuden jäsenen hallituksen jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

LINKKI PÖYTÄKIRJAAN

MAL-sopimuksen 2016–2019 seuranta (syksy 2019)

Hallitus päätti merkitä tiedoksi MAL 2016–2019 -sopimuksen syksyn 2019 seurannan.

LINKKI PÖYTÄKIRJAAN

Matkustajien tyytyväisyys joukkoliikenteeseen (ASTY) syksyllä 2019

Hallitus päätti merkitä tiedoksi asiakastyytyväisyystutkimuksen tulokset syksyltä 2019. Tutkimuksen mukaan HSL:n tyytyväisimmät matkustajat ovat metrossa ja raitiovaunussa. Joukkoliikenteeseen tyytyväisimmät asukkaat asuvat A-vyöhykkeellä. Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella.

LINKKI PÖYTÄKIRJAAN

Joukkoliikenteen kaluston laatututkimus syksyllä 2019

Hallitus päätti merkitä tiedoksi joukkoliikenteen kaluston laatututkimuksen tulokset syksyltä 2019. Raitiovaunujen tulos oli kaikkien aikojen paras, mutta bussien ja lähijunien tulos heikkeni. Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella.

LINKKI PÖYTÄKIRJAAN

Yhteyshenkilöt

Suvi Rihtniemi
toimitusjohtaja
p. 050 565 8884

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme