HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n hallituksen päätöksiä 15.9.2020

Jaa

Lausunnon antaminen yhtymäkokoukselle tarkastuslautakunnan vuoden 2019 arviointikertomuksen johdosta

Hallitus antoi syysyhtymäkokoukselle lausunnon vuotta 2019 koskevasta tarkastuslautakunnan arviointikertomuksesta ja ehdottaa syysyhtymäkokoukselle, että se merkitsee lausunnon tiedoksi. Tarkastuslautakunta esitti vuoden 2019 arviointikertomuksessa HSL:n toimintaa koskevia suosituksia, kehittämisehdotuksia ja havaintoja.

Linkki pöytäkirjaan

Graafisen suunnittelun puitejärjestelyhankinta

Hallitus päätti valita HSL:n graafisen suunnittelun ja tuotannon toteuttajaksi Oy Preesens Ab:n ja visuaalisen konseptoinnin ja suunnittelun toteuttajaksi Kuudes Kerros Helsinki Oy:n. Puitesopimuksen sopimuskausi alkaa 1.11.2020 ja jatkuu 31.10.2022 asti. Sopimusta on mahdollista jatkaa kuuden vuoden optiolla vuoden 2028 lokakuun loppuun asti. Palveluiden arvioitu kustannus on noin 1,6 miljoonaa euroa (+ alv 24 %) sopimuskauden aikana optiot mukaan luettuna.

Linkki pöytäkirjaan

ITSM-järjestelmän jatkokehitys ja hankintojen hankintavaltuuksien periaatepäätös

Hallitus päätti valtuuttaa Teknologiaratkaisut -osaston osastonjohtajan hyväksymään toimitusjohtajan 15.1.2019 tekemän hankintapäätöksen ylittävät sopimuksenmukaiset kustannukset ITSM-järjestelmän kehittämisestä ja ylläpidosta. ITSM-järjestelmän avulla on toteutettu mobiililippuasiakkaiden häiriöilmoitusten hallinta ja seuranta.

Linkki pöytäkirjaan

Metro- ja raitiovaunukaluston ohjaamojen kehittäminen

Halliitus päätti hyväksyä hankesuunnitelmien mukaiset kustannukset M300-metrojunien (uusin kalustotyyppi) ohjaamoergonomian kehittämiseksi ja MLNRV-raitiovaunujen (ns. vanhanmallinen nivelraitiovaunu matalalattiaisella väliosalla) ohjaamoilmastoinnin kehittämiseksi. Hankkeiden aiheuttamat kustannussäästöt kohdistuvat tuntikorvauksella katettaviin kustannuseriin, joista toimitusjohtaja neuvottelee HKL:n kanssa.

Linkki pöytäkirjaan

Lausunnon antaminen Pohjoisen Kirkkonummen liikennekäytävän osayleiskaavasta

Hallitus päätti antaa lausunnon Pohjoisen Kirkkonummen liikennekäytävän osayleiskaavasta. Osayleiskaava-alue kattaa osan sekä Veikkolan taajamasta että Nuuksion kansallispuistosta. Osayleiskaava liittyy uuteen Helsingin ja Turun väliseen nopeaan ratayhteyteen eli Espoo-Salo-oikorataan, joka toteutuessaan kulkisi alueen kautta. Näin suunniteltu ratalinjaus sekä aseman vaikutusalueen maankäyttö saadaan mukaan lainvoimaiseen yleiskaavaan.

Linkki pöytäkirjaan

Joukkoliikenteen kaluston laatututkimus keväällä 2020

Hallitus päätti merkitä tiedoksi joukkoliikenteen kaluston laatututkimuksen keväältä 2020. Bussiliikenteen tulos oli ennätyksellisen hyvä, kun taas raitiovaunujen tulos heikkeni hieman. Sen sijaan metro- ja junakaluston kunto oli hieman parempi kuin vuotta aiemmin. Asiasta kerrotaan erillisellä tiedotteella.

Linkki pöytäkirjaan

Yhteyshenkilöt

Suvi Rihtniemi
toimitusjohtaja
p. 050 565 8884

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL: Valtion ja EU:n elpymisrahaston tuki välttämättömiä joukkoliikenteen kriisistä selviämiselle16.9.2020 12:39:43 EESTTiedote

HSL pitää ehdottoman välttämättömänä, että valtio varmistaa koko yhteiskunnalle elintärkeiden joukkoliikennepalveluiden selviytymisen koronakriisin yli joko valtion vuoden 2021 talousarvion tai EU:n elpymisrahaston kautta. Koronakriisi on romahduttanut joukkoliikenteen matkustajamäärät ja lipputulot. Palautuminen ennalleen tulee kestämään pitkään. Joukkoliikenteen rapautuminen on kohtalokasta sekä Helsingin seudun elinkeinoelämän ja asukkaiden että valtakunnallisten ilmastotavoitteiden toteutumisen kannalta.

Kysyimme asiakkailtamme – suurimman osan mielestä joukkoliikenteessä pitäisi käyttää kasvomaskia16.9.2020 07:45:00 EESTTiedote

HSL:n asiakaskyselyyn vastanneista 48 prosenttia kertoi käyttävänsä kasvomaskia aina joukkoliikenteessä. Vastaajat kokivat joukkoliikennematkat sitä turvallisemmiksi, mitä enemmän he matkustavat, ja maskien käyttö lisää turvallisuuden tunnetta entisestään. Teemme kaikkemme turvallisten matkojen eteen, ja voit vaikuttaa turvallisuuteen myös omilla toimillasi.

HSL etsii seuraajaa eläköitymässä olevalle toimitusjohtajalle8.9.2020 12:37:28 EESTUutinen

Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän uuden toimitusjohtajan haku on käynnistynyt. HSL:n perustamisesta lähtien toimitusjohtajan tehtävää hoitanut Suvi Rihtniemi jää eläkkeelle, kun uusi johtaja on valmis aloittamaan tehtävässä. Uusi toimitusjohtaja saa luotsattavakseen Suomen ylivoimaisesti suurimman ja merkityksellisimmän joukkoliikenteen organisaation. HSL:n vuotuinen talousarvio on 750 miljoonaa euroa ja HSL-liikenteessä tehdään vuosittain noin 400 miljoonaa matkaa, joka on 2/3 osa koko Suomen joukkoliikennematkoista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme