HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n hallituksen päätöksiä 24.1.2023

Jaa
HSL:n hallituksen kokous järjestettiin etäyhteyksin 24. tammikuuta 2023 ja hallitus teki päätökset seuraavista asioista.

Liikennöintisuunnitelman hyväksyminen vuosille 2023-2024

Hallitus päätti hyväksyä liikennöintisuunnitelman.

Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella Linkki tiedotteeseen 

Linkki kokousasiaan

Ihmiset ja kulttuuri -tulosalueen perustaminen

Hallitus päätti Ihmiset ja kulttuuri -tulosalueen perustamisesta 1.4.2023 alkaen sekä tulosalueen johtajan viran perustamisesta. Tulosalue vastaa henkilöstöhallinnosta sekä henkilöstön ja organisaatiokulttuurin kehittämisestä.

Linkki kokousasiaan

Bussiliikenteen ympäristöbonuskilpailun Y13 ratkaisu

Hallitus päätti HSL:n sopimusliikennöitsijöille maksettavista ympäristöbonuksista, joilla hyvitetään liikennöitsijöiden toimenpiteistä, jotka vähentävät liikenteen hiilidioksidi- ja lähipäästöjä. Nyt ratkaistulla kilpailukierroksella ympäristöbonuksina hyvitetään kaikkiaan lähes 1,4 miljoonaa euroa tarjousten mukaisesti. Polttoaineiden osalta ympäristöbonuksen perusteeksi hyväksytään ainoastaan ns. kaksinkertaisesti laskettavat jäteperäiset polttoaineet. Enintään 30 prosenttia määrärahasta voidaan kohdentaa kalustoinvestoinneilla toteutettaviin toimenpiteisiin.

Päästöjä alentavan biodieselin käytöstä bonus maksetaan seuraavasti: Helsingin bussiliikenne Oy:lle 753 141 euroa (+alv) ja Oy pohjolan liikenne Ab:lle 623 280 euroa (+alv) ja päästöjä alentavasta kalustoinvestoinnista Nobina Oy:lle 6 400 euroa (+alv).

Linkki kokousasiaan

Lausunnon antaminen Espoo-Salo -oikoradan yleissuunnitelmasta

Hallitus päätti antaa lausunnon yleissuunnitelmasta. Lausunnon mukaan HSL kannattaa suunnitelman tarkastelua laajempana kokonaisuutena sisältäen sekä Lohjan että Karjaan suunnan liikennöinnin. HSL näkee, että oikoradan liikennetarjonta ja liikennöintitapakysymykset tulisi ratkaista ennen tarkemman suunnittelun aloittamista.

Linkki kokousasiaan

Yhteyshenkilöt

Mika Nykänen, toimitusjohtaja, p. 09 4766 4040 

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 400 työntekijää, ja liikevaihto on noin 700 miljoonaa euroa vuodessa. Vuonna 2021 HSL:n järjestämässä liikenteessä tehtiin 238 miljoonaa, mikä on yli 60 % Suomessa tehdyistä joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n selvitykset osoittavat: tasahinnoittelu lisäisi eniten joukkoliikenteen käyttöä16.3.2023 09:12:00 EET | Tiedote

HSL on selvittänyt vaihtoehtoja nykyiselle vyöhykemallille vertaamalla erilaisia lippujen hinnoittelumalleja. Tulosten perusteella parhaaksi vaihtoehdoksi osoittautui tasahinnoittelu. Se on pidetyin asiakkaiden mielestä, tuottaa suurimman joukkoliikenteen käyttöasteen ja vähentää eniten liikenteen CO2-päästöjä, koska se vähentää eniten autokilometrejä. Malli tukee parhaiten siirtymistä kestäviin kulkumuotoihin ja siten myös Helsingin seudun kuntien päästövähennystavoitteiden saavuttamista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme