HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n hallitus: Joukkoliikenne tarvitsee valtion taloudellista tukea myös tulevina vuosina

Jaa

Koronapandemia on ajanut joukkoliikenteen pulaan ympäri maailmaa – myös Suomessa ja Helsingin seudulla. Valtion elvytys on Helsingin seudun liikenteelle tärkeää ja auttaa selviämään kuluvasta vuodesta, mutta tuen tarve on merkittävä myös vuoden 2020 jälkeen.

Alustavan arvion mukaan HSL:n lipputulot ovat vielä vuonna 2021 ainakin 140 miljoonaa euroa alemmalla tasolla kuin vuonna 2019. HSL ennakoi, että joukkoliikenne palaa normaalille tasolleen vasta vuoden 2023 jälkeen, mutta myös tähän liittyy epävarmuuksia.

HSL:n hallitus on huolestunut joukkoliikenteen tulevien vuosien taloustilanteesta ja korostaa, että lisärahoitukselle on tarvetta myös tämän vuoden jälkeen joukkoliikennejärjestelmän turvaamiseksi.

”HSL tarvitsee tulevina vuosina valtiolta merkittävää tukea, jotta se voi turvata ihmisten liikkumisen. Joukkoliikenne on monille esimerkiksi palvelualoilla työskenteleville ihmisille ainoa toimiva tapa päästä työpaikalle. Heidän liikkumisensa pitää mahdollistaa myös jatkossa”, sanoo HSL:n hallituksen puheenjohtaja Risto Rautava.

”Sujuva joukkoliikenne on elintärkeä osa yhteiskuntamme peruspilareita. Koko Suomen ja Helsingin seudun päästövähennystavoitteeet toteutuvat vain, jos joukkoliikenne säilyy jatkossakin houkuttelevana liikkumismuotona”, sanoo HSL:n hallituksen varapuheenjohtaja Sirpa Hertell.

Joukkoliikenteen matkustajamäärät ovat tällä hetkellä noin 40 prosenttia pienemmät kuin vuosi sitten samaan aikaan. Vuoden 2020 toisessa osavuosikatsauksessa HSL arvioi lipputulojensa jäävän tänä vuonna lähes 140 miljoonaa euroa pienemmiksi kuin talousarviossa arvioitiin.

Yhteyshenkilöt

Risto Rautava
HSL:n hallituksen puheenjohtaja
p. 040 504 5851

Sirpa Hertell
HSL:n hallituksen varapuheenjohtaja
p. 050 566 6818

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Kaupunkipyörillä on korvattu joukkoliikennematkoja pandemian aikana12.10.2020 14:00:48 EESTTiedote

Kaupunkipyörät ovat olleet suosittu kulkumuoto myös koronan aikana. Helsingissä ja Espoossa lähes kolmannes kaupunkipyöräilijöistä kertoo korvanneensa kaupunkipyörillä joukkoliikenteen käyttöä. Edellisvuoteen verrattuna kaupunkipyöriä on käytetty vähemmän työmatkoilla ja enemmän asiointimatkoilla sekä kuntoilun vuoksi. Tyytyväisyys palvelun eri ominaisuuksiin ja palvelun suositteluarvo eli NPS-luku ovat edelleen hyvällä tasolla, vaikka laskivat hieman edellisvuodesta.

HSL-sovellus toimii jälleen9.10.2020 14:13:04 EESTTiedote

HSL-sovelluksen häiriö on saatu korjattua ja lipun ostaminen toimii jälleen normaalisti. Taustapalvelimen kuormittuminen paikantui ongelmaan reaaliaikatiedon välittämisessä, ja se on saatu nyt korjattua. Jatkamme tiiviisti häiriöön johtaneiden syiden selvittämistä, jotta vastaava ongelma ei toistuisi. HSL hyvittää häiriön aikana hankitut ylimääräiset liput. Maksukortin katevaraukset lipuista, jotka eivät ole häiriön takia tulleet HSL-sovellukseen, purkautuvat parin päivän kuluessa. Puhelinlaskulle ostetut liput hyvitetään noin 2-3 päivän kuluessa. Jos asiakkaalla on sovelluksessa voimassa oleva kausilippu, HSL hyvittää kertaliput, jotka asiakas on joutunut ostamaan häiriön aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme