HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n kilpailukierros tuo sähköiset nivelbussit runkolinjalle 560  

Jaa

Helsingin Bussiliikenne Oy ja Taksikuljetukset Harri Vuolle Oy ovat voittaneet HSL:n kilpailussa, jossa olivat mukana runkobussilinja 560 sekä Siuntion linjoja. Linjojen kalusto uusiutuu ja runkolinjaa 560 ajetaan tulevaisuudessa sähköisillä nivelbusseilla.

Helsingin Bussiliikenne Oy on voittanut HSL:n tarjouskilpailussa runkolinjan 560 Rastilan metroasemalta Myyrmäkeen.  

Taksikuljetukset Harri Vuolle Oy voitti samalla kilpailussa 11 Siuntion bussilinjaa.

Uusien sopimuksien mukainen liikenne käynnistyy Siuntiossa elokuussa 2023 ja runkolinjalla 560 elokuussa 2024.

Kaikkien kilpailussa mukana olleiden linjojen kalusto uudistuu sopimuskauden alkaessa. Helsingin Bussiliikenne Oy ajaa runkolinjaa 560 sähkökäyttöisillä nivelbusseilla. Linjalle tulee kaiken kaikkiaan 16 sähköbussia.

Taksikuljetus Harri Vuolle Oy ajaa Siuntion linjoja kaksiakselisilla autoilla sekä pienkalustobusseilla. Bussien käyttövoimana on diesel, mutta autot täyttävät päästönormin Euro-6 vaatimukset.

Tarjouskilpailussa oli mukana kaiken kaikkiaan 23 bussin liikenne. Kilpailutetuilla linjoilla ajetaan vuosittain yhteensä noin 2,5 miljoonaa kilometriä.

HSL:n hallitus vertaili tarjouksia niiden kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteella.

Bussiliikenteen tarjouskilpailuun 57/2022 linjat

Kohde 284     

Linjat

912      Kuntakeskus – Pikkala

912K    Kuntakeskus – Störsvik – Pikkala 

913A    Kuntakeskus – Västerby – Kela  –  Kuntakeskus

913B    Kuntakeskus – Kela – Västerby  –  Kuntakeskus

914      Kuntakeskus – Evitskog – Bocksintie  

914T    Kuntakeskus – Bocksintie

915A    Kuntakeskus – Siuntio kk – Järvinummi – Annila – Kuntakeskus

915B    Kuntakeskus – Annila – Järvinummi – Siuntio kk – Kuntakeskus

915T    Kuntakeskus – Siuntio kk – Kahvimaa

916      Kuntakeskus – Siuntio kk – Suitia  – Pauni

917      Kuntakeskus – Dansbackantie – Hästböle – Flyt – Kuntakeskus

Kohde 285     

Linja

560 Rastila(M) – Vuosaari(M) – Kontula(M) – Malmi – Myyrmäki

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johanna Wallin, tulosalueen johtaja, HSL, puh. 050 337 5685

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 400 työntekijää, ja liikevaihto on noin 700 miljoonaa euroa vuodessa. Vuonna 2021 HSL:n järjestämässä liikenteessä tehtiin 238 miljoonaa, mikä on yli 60 % Suomessa tehdyistä joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n liikennöintisuunnitelma vuosille 2023-2024 tavoittelee lisää matkustajia, päästöjen vähentämistä ja kustannusten pitämistä kurissa24.1.2023 10:23:36 EET | Tiedote

HSL tähtää tämän ja ensi vuoden liikenteen muutoksilla matkustajamäärien kasvattamiseen ja joukkoliikenteen päästöjen vähentämiseen. HSL suuntaa liikennetarjontaa vastaamaan entistä paremmin asiakkaiden muuttuneita liikkumistarpeita, jolloin liikenteen palvelut on mahdollista tuottaa entistä kustannustehokkaammin.

Suur-Espoonlahden ja Suur-Kauklahden bussilinjat uudistuvat 6.2.23.1.2023 08:48:44 EET | Tiedote

HSL päivittää 6.2. Suur-Espoonlahden ja Suur-Kauklahden bussilinjat. Valtaosaa Matinkylään ajaneista Suur-Espoonlahden linjoista ryhdytään ajamaan Espoonlahden uuteen bussiterminaaliin. Metroasemien ja Kauklahden rautatieaseman välille tulee lisää poikittaisia bussiyhteyksiä. Entistä useampi läntisen Espoon bussilinja ankkuroituu kummassakin päässään raideliikenteen runkoverkkoon ja alueen joukkoliikenteestä tulee entistä verkostomaisempaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme