HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n liikenne kesäaikatauluihin 17.6. - Roihupellossa ja Oulunkylässä merkittävät poikkeusreitit busseille

Jaa

HSL:n joukkoliikenne siirtyy kesäaikatauluihin maanantaina 17. kesäkuuta. Samassa yhteydessä joidenkin bussilinjojen reitti muuttuu. Lisäksi Raide-Jokerin työmaan takia busseille tulee merkittäviä poikkeusreittejä Roihupellossa ja Oulunkylässä. Lähijunaliikenteessä taas ratatyöt vaikuttavat juhannuksesta alkaen.

Uudet aikataulut on jo julkaistu tulostettavassa muodossa ja aikataulut löytyvät myös Reittioppaasta, kun haun ajoittaa 17. kesäkuuta jälkeiselle ajalle.

Kesäaikataulujen vaihtaminen pysäkeille on myös jo aloitettu, joten pysäkillä olevan aikataulun voimassaoloaika kannattaa tarkistaa. Liikenteen solmupisteisiin ja terminaaleihin aikataulut vaihdetaan viime hetkellä.

Bussien muutokset

Yhdyskunnantien vaihtopysäkit Tuusulanväylällä otetaan käyttöön 17.6. Pysäkkien käyttöönotto tarjoaa kätevän vaihtoyhteyden Tuusulanväylän bussien ja runkolinjan 560 välillä.

Tänä vuonna Pohjois-Espoon linjat 348BK, 349B ja 349BK liikennöivät ensimmäistä kertaa myös kesäliikenteessä. Tämä tarjoaa lisäyhteyksiä alueella aiempaan verrattuna.

Lisäksi lähibussilinjojen 701, 702 ja 802 reitit Koillis-Helsingissä ja Laajasalossa muuttuvat myös jonkin verran.

Pikaraitiotien rakennustyöt vaikuttavat bussien reitteihin Roihupellossa ja Oulunkylässä

Raide-Jokeri hankkeessa rakentavan pikaraitiotien rakennustöistä johtuen bussit joutuvat  maanantaista 17.6.  alkaen pitkäkestoisille poikkeusreiteille Roihupellossa ja Oulunkylässä.

Linjat 58, 80, 92 ja 92N sekä runkolinja 550 siirtyvät poikkeusreiteille Itäväylän kautta Roihupellossa Varikkotien sulkeutumisen vuoksi maanantaina 17.6. Lisäksi linja 550 siirtyy poikkeusreitille Oulunkylässä, jossa se ajaa jatkossa Siltavoudintietä Norrtäljentien sulkemisen vuoksi.

Junien muutokset

Juhannuspäivänä on Kauklahden länsipuolella junaliikenteessä katko ratatöiden takia. L- ja U-junat korvataan katkon aikana busseilla lauantaista 22.6. klo 4 – sunnuntaihin 23.6. klo 6 saakka Kauklahden ja Kirkkonummen välillä. Korvaava bussilinja 911X liikennöi Kauklahden aseman ja Kirkkonummen matkakeskuksen välillä ja kulkee myös väliasemien kautta.

Heti juhannuksen jälkeisenä viikkona eli 24.–30.6. ja myöhemmin 15.–28.7. lähijunat E ja Y on peruttu arkisin koko osuudeltaan kiskotöistä johtuen. Lisäksi U-junat liikennöivät tuolloin poikkeusaikatauluin. Yhteydet Kirkkonummelta eteenpäin on järjestetty töiden aikana poikkeuksellisesti Siuntioon saakka ajettavilla U- ja L-junien vuoroilla.

Raitioliikenteen muutokset

Kesäliikenteeseen siirtyminen ei aiheuta merkittäviä muutoksia raitiovaunuissa. Pasilassa matkustavien kannattaa huomioida linjojen 2 ja 7 poikkeusreitti, jolla ajamatonta osuutta korvaa bussilinja 2X. Länsi-Pasilaan ei siis ole raitiovaunuliikennettä kesän aikana. Lisäksi linjan 1 päätepysäkki siirtyy kiskotöiden takia heinäkuun alussa tilapäisesti Kolmikulmaan, jolloin Eiran osuus jää ajamatta.

Raitiovaunujen hallivuorot uudistuvat 17.6. alkaen ja jatkossa vaunut ovat matkustajien käytössä myös varikolta tultaessa. Jatkossa siis vaunun kyytiin voi nousta jo Kustaa Vaasan tiellä Sumatrantien pysäkiltä. Myös toiseen suuntaan vaunujen kyydissä voi matkustaa aina Sumatrantien pysäkille saakka. Aivan Koskelan halliin asti eivät matkustajat uudistuksesta huolimatta kuitenkaan pääse sillä Koskelan hallilla ei ole pysäkkiä, jossa matkustajat voisivat nousta pois. 

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL-kortin nettilatauksen beta-versio käyttöön 8.6.4.6.2020 10:05:26 EESTTiedote

HSL-kortin nettilataus saadaan käyttöön maanantaina 8.6. Palvelussa voi ladata HSL-kortille kausilippuja ja arvoa eli rahaa. Netistä ostetut liput siirtyvät HSL-kortille, kun korttia näyttää kortinlukijalle. HSL-korttipalvelu (hsl.fi/kortti) helpottaa HSL-kortin käyttämistä monin tavoin, sillä nettilataamisen lisäksi se muistuttaa sähköpostitse, kun kausilippu pitää uusia tai arvo on loppumassa. Palvelu myös listaa kortin tapahtumat, ja jos kortti katoaa, sen voi sulkea palvelussa.

HSL:n hallituksen päätöksiä 26.5.202026.5.2020 16:03:43 EESTTiedote

Osavuosikatsaus 1/2020 Osavuosikatsauksessa HSL:n tilikauden tuloksen arvioidaan olevan 113,2 miljoonaa euroa alijäämäinen, kun talousarviossa oli varauduttu 23,2 miljoonan euron alijäämään. Hallitus päätti merkitä HSL:n osavuosikatsauksen 1/2020 tiedoksi. Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella. Linkki pöytäkirjaan Lippu- ja maksujärjestelmän visiotyön käynnistäminen Hallitus päätti käynnistää lippu- ja maksujärjestelmän visiotyön, jossa määritellään HSL:n tulevaisuuden lipputuotteisto. Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella. Linkki pöytäkirjaan Tilipohjaisen lippu- ja maksujärjestelmän yhteishankinnasta päättäminen Hallitus päätti valtuuttaa toimitusjohtajan sopimaan tilipohjaisen lippu- ja maksujärjestelmän yhteishankinnasta valtakunnallisen TVV LMJ Oy:n kanssa tai tekemään lopullisen päätöksen kilpailutuksen perusteella hankittavasta palvelusta. Asiasta tiedotetaan erillisessä tiedotteessa. Linkki pöytäkirjaan Lipputuotteiden yhdenmukaistaminen Hallitus päätti yhdenmukai

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme