HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n liikenteessä muutoksia maanantaina 15.6.

Jaa

HSL:n liikenteessä siirrytään maanantaina 15.6. normaaliin kesäaikataulukauteen, mikä aiheuttaa joitain muutoksia joukkoliikenteessä. Suurimmat muutokset tulevat lähijunien aikatauluihin, joihin vaikuttavat kesällä tehtävät ratatyöt. Koronatilanteen vuoksi suuressa osassa liikennettä on otettu jo kevään aikana käyttöön supistettuja aikatauluja, ja siksi esimerkiksi muutokset bussiliikenteeseen ovat nyt pieniä.

R- ja Z-junilla poikkeuksia sekä K-junilla harvempi vuoroväli 15.6.-9.8.

Pukinmäen Kehä I:n siltatyömaan takia R- ja Z-junat kulkevat harvennetulla vuorovälillä ruuhkan ulkopuolella. Ruuhka-aikoina ajetaan noin kaksi R-junaa tunnissa, mutta ruuhkan ulkopuolella ja viikonloppuisin R-junien vuoroväli harvenee tuntiin. Näiden lisäksi myös Z-junille tulee muutoksia aikatauluihin. D-junia ei liikennöidä kesän aikana.

K-junilla on 15.6.-9.8. harvennettu 20 minuutin vuoroväli maanantaista perjantaihin klo 6-19, mutta junat ajetaan arkisin koko päivän kahdella yksiköllä eli normaalia pidempinä.

Lue lisätietoja erillisestä tiedotteestamme

Metroliikenteessä otetaan käyttöön kesäaikataulu

Ruuhka-aikaan metro kulkee 15.6. alkaen Itäkeskuksen ja Tapiolan välillä 3,75 minuutin ja Tapiolan ja Matinkylän välillä sekä metron itäisillä haaroilla 7,5 minuutin vuoroväleillä.

Lue lisätietoja erillisestä tiedotteestamme

Bussit jatkavat pääosin nykyisillä aikatauluillaan

HSL-alueen bussiliikenne on 20.4. alkaen noudattanut niin sanottua supistettua kesäliikennettä, jonka mukaisena liikenne jatkuu pääosin myös 15.6. jälkeen. Lauantaisin ajetaan sunnuntain aikataulujen mukaan eikä supistetussa kesäliikenteessä ajeta perjantai- ja lauantaiöiden jatkettua yöliikennettä.

Muutoksia on 15.6. tulossa Tuusulan suunnan linjojen 642, 665, 665A ja 665K aikatauluihin. Pieniä muutoksia tulee myös linjoille 641 ja 542.

Lue lisätietoja erillisestä tiedotteestamme

Suomenlinnan lautalla kesäaikataulu käyttöön jo 13.6. alkaen

Kesällä kasvavan kysynnän vuoksi Suomenlinnan lautalla otetaan käyttöön tiheämpi kesäaikataulu 13.6. Arjen liikenne tiheni jo 8.6., joten uudella aikataululla on vaikutusta erityisesti viikonlopun lauttavuoroihin. Uusi aikataulu näkyy Reittioppaassa viimeistään 11.6.

Lautalla on voimassa matkustajamääriä koskeva rajoitus, jolla pyritään takaamaan se, että lautalla voi matkustaa väljästi turvavälit huomioiden.

Lue lisätietoja erillisestä tiedotteestamme

Kaikkien raitiovaunujen aikataulut muuttuvat

Linjojen vuorovälit säilyvät aikataulumuutoksesta huolimatta pääsääntöisesti ennallaan. Aiemman tilanteen mukaisesti Katajanokan terminaalia palvelevaa linjaa 5 ei liikennöidä toistaiseksi.

Lue lisätietoja erillisestä tiedotteestamme

Poikkeusreittejä 15.6. alkaen raitiovaunulinjoilla 2, 7 ja 9

Raitiovaunu 2 siirtyy poikkeusreitille maanantaista 15.6. alkaen, eikä Pasilan aseman ja Eläintarhan välisellä osuudella ole raitioliikennettä. Puuttuvaa osuutta korvaa bussi 2X Lasipalatsi – Pasila. Lisäksi 29.6. alkaa Itä-Pasilassa katutyö, joka siirtää myös linjat 7 ja 9 poikkeusreitille 12.7. asti, ja muuttaa samalla korvaavan linjan 2X reittiä Itä-Pasilassa. 

Raitiovaunun 7 päätepysäkki siirtyy 15.6. alkaen Ratapihantielle, Pasilan aseman kylkeen, kun linjojen 2 ja 7 liikenne erotetaan toisistaan vaunukierrolta. Poikkeusreittien päätyttyä 12.7. linja 2 ajaa Itä-Pasilan lenkin takaisin Pasilansillalle aseman eteen, ja linja 7 jää Ratapihantielle.

Lue lisätietoja erillisestä tiedotteestamme

Liikenteeseen vaikuttavat työmaat kesällä

HSL:n liikenteessä on kesällä 2020 Pasilan raitiovaunuihin vaikuttavien töiden lisäksi myös muita katu- ja ratatöistä johtuvia poikkeusjärjestelyjä. Esimerkiksi junaliikenteessä on poikkeuksia juhannuksena tehtävien rantaradan parannustöiden takia.

Lue lisätietoja erillisestä tiedotteestamme

Yhteyshenkilöt

HSL:n viestintäpäivystys
p. 040 163 2818

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n hallituksen päätöksiä 2.7.20202.7.2020 13:23:28 EESTTiedote

Bussiliikenteen tarjouskilpailun 51b/2020 ratkaisu Nobina Oy on voittanut HSL:n tarjouskilpailun, jossa oli mukana viisi eri puolille Helsinkiä sekä kaksi Vantaalle Myyrmäkeen kulkevaa linjaa. Mukana oli 68 linja-auton liikenne, josta Nobina Oy hoitaa huomattavan osan sähköbusseilla elokuusta 2021 alkaen. Olemme tiedottaneet asiasta erillisellä tiedotteella STT Info -palvelussa. Linkki pöytäkirjaan Liikennöitsijöille maksettava lisäkorvaus bussikaluston tehokkaammasta sisäpuhdistuksesta koronatartuntojen ehkäisemiseksi Hallitus päätti korvata bussiliikennöitsijöille kaluston lisäsiivouksesta ja desinfioinnista kalustotyypistä riippuen 50 tai 100 euroa/bussi/kk ajanjaksolla 16.3.–30.9.2020. Lisäksi hallitus valtuutti HSL:n toimitusjohtajan jatkamaan lisäkorvauksen maksua harkinnan perusteella 31.12.2020 saakka. Olemme tiedottaneet asiasta erillisellä tiedotteella STT Info -palvelussa. Linkki pöytäkirjaan Toimivallan siirto toimitusjohtajalle koronavirustilanteessa mahdollisesti tapahtuv

Kohti turvallisempia matkoja – näitä asioita asiakkaamme toivovat joukkoliikenteeseen26.6.2020 10:00:00 EESTTiedote

Kysyimme asiakkailtamme kesäkuussa, miten he suhtautuvat joukkoliikenteeseen nykyisessä koronatilanteessa ja mitkä toimet parantaisivat turvallisuuden tunnetta. Positiivisimmin joukkoliikenteen käyttöön vaikuttaisivat kyselyn perusteella tarkempi tieto liikennevälineiden ruuhkautumisesta, tehostettu siivous ja näkyvät ohjeet matkustajien käyttäytymiseen. Valtaosa kyselyyn vastanneista aikoo käyttää joukkoliikennettä lähiviikkojen aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme