HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n uusi kampanja muistuttaa siitä, että vastuullisuudella ei ole päätepysäkkiä

Jaa

HSL:n uusi kampanja nostaa esille vastuullisuuden ja muistuttaa jokapäiväisistä arjen valinnoista kestävän tulevaisuuden hyväksi. Vastuullisuus on kampanjassa päättymätön matka, jota HSL kulkee yhdessä asiakkaittensa kanssa.

HSL:n Vastuullisuudella ei ole päätepysäkkiä -otsikon alla julkistettava kampanja käynnistyy maanantaina 8.11. Pääviesti on se, että maailman vastuullisin joukkoliikenne tehdään yhdessä.

”Tehtävämme on luoda vastuullisella toiminnallamme edellytyksiä, joihin asiakkaamme voivat tarttua”, HSL:n toimitusjohtaja Mika Nykänen sanoo. ”Haluamme kampanjalla näyttää, kuinka paljon hyviä mahdollisuuksia HSL-alueen asukkailla on tehdä arjessaan kestäviä valintoja. Tällaisia valintoja voivat olla esimerkiksi vähäpäästöisen joukkoliikenteen käyttäminen, pyöräily tai työsuhdematkalipun hyödyntäminen.”

HSL:llä on vahvoja näyttöjä vastuullisuudestaan ympäristötoimijana. Helsingin seudun joukkoliikenteen päästöt ovat vähentyneet HSL:n toimintavuosina tuntuvasti, raideliikenne kulkee uusituvalla energialla ja sähköbussien määrä kasvaa nopeasti.

”Kampanja muistuttaa siitä, että työmme jatkuu. Ajattelemme vastuullisuutta matkana, jonka jokaisella pysäkillä on tarpeen pysähtyä miettimään, mitä voimme tehdä toisin ja entistä paremmin.”

Vastuuta myös taloudesta ja ihmisten hyvinvoinnista

Kampanjan ajankohta vastuullisuudelle on otollinen, sillä asia on tärkeällä sijalla HSL:n valmisteilla olevassa uudessa strategiassa.

”Kestävä kehitys edellyttää meiltä vastuunkantoa ympäristön ohella myös taloudesta, ihmisten hyvinvoinnista ja ympäröivästä yhteiskunnasta", Nykänen sanoo. 

"Merkittävimmät tulonlähteemme ovat lipputulot ja kuntaosuudet. Olemme vastuussa sekä asiakkaillemme että jäsenkunnillemme siitä, että käytämme rahaa järkevästi."

HSL:n yhteiskunnallinen vastuu tarkoittaa esimerkiksi sitä, että tarjoamalla kattavaa ja laadukasta joukkoliikennettä kuntayhtymä pitää ihmisten arjen sujuvana ja Helsingin seudun elinkeinoelämän toimintakykyisenä ja kilpailukykyisenä.

HSL haluaa myös vaalia yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa tarjoamalla joukkoliikennettä, jota mahdollisimman monen on vaivatonta käyttää.

”Avoimuus ja luotettavuus ovat meille tärkeitä arvoja, olemme tekemisissä sitten asiakkaittemme, yhteistyökumppaneittemme tai päättäjien kanssa”, Nykänen sanoo. ”Tärkeä osa avoimuutta on se, että suunnittelemme joukkoliikenteen palvelut tiiviissä yhteistyössä asiakkaittamme kanssa.

”Helsingin seudun kestävä tulevaisuus varmistuu yhteistyöllä, jossa ovat mukana kaikki joukkoliikenteen osapuolet, niin päättäjät, liikenteen palveluiden järjestäjät ja tarjoajat kuin asiakkaatkin”, toimitusjohtaja Nykänen tiivistää.

Vastuullisuuskampanjan viesti leviää 8.11. alkaen muun muassa radiospotteina, lehti- ja ulkomainoksissa, televisiossa ja sosiaalisessa mediassa.Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Vastuullisuuskampanjan video

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Osastonjohtaja Mari Flink, HSL, puh. 040 715 0440
Markkinointisuunnittelija Kaarina Kivimäki, HSL, puh. 040 169 3561

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Helsingin seutu tähtää Euroopan kestävimmin kasvavaksi metropoliksi30.11.2021 12:01:31 EET | Tiedote

Helsingin seutu kasvaa, ja kasvu halutaan toteuttaa asukkaiden hyvinvointi, ympäristön kantokyky sekä seudun kilpailukyky huomioiden. Maankäytön, asumisen ja liikenteen strategisen MAL 2023 -suunnitelman tavoitteena on rakentaa hiilineutraali, menestyvä ja hyvinvoiva metropolialue. HSL:n hallitus hyväksyi tiistaina omalta osaltaan vision ja tavoitteet Helsingin seudun MAL 2023 -suunnittelulle.

Autojen ylinopeudet vähenivät ja kävelijämäärät lisääntyivät – nopeat kokeilut tekivät kävelystä ja pyöräilystä entistä houkuttelevampaa   17.11.2021 14:12:43 EET | Tiedote

Kiinnostava, vihreä ja turvallinen ympäristö kutsuu liikkumaan omin jaloin. Kun ihmiset liikkuvat kestävästi kävellen, pyöräillen ja joukkoliikenteellä, vahvistuu sekä heidän terveytensä että ympäristön hyvinvointi. Osana Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-yhteistyötä toteutetut nopeat kokeilut kertovat siitä, miten pyöräily- ja kävely-ympäristöä voidaan parantaa viihtyisyyteen panostamalla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme