HSL:n vuorokausilippu on kätevä kesäkulkijalle

Vuorokausilipun voi hankkia monella tavalla. Joukkoliikenteen myynti- tai palvelupisteistä ja HSL:n monilippulippuautomaateista saa 1-7 vuorokauden lippuja kaikille HSL:n maksuvyöhykkeille. Lippu ladataan kertakortille ja voimassaolo alkaa siitä, kun lipun näyttää kortinlukijalle ensimmäisen matkan alkaessa.
Vuorokausilipun voi ostaa myös maksuttomalla, älypuhelimeen ladattavalla HSL-sovelluksella, jossa on tarjolla vuorokausilippujen koko valikoima kaikille maksuvyöhykkeille. Kun vuorokausilipun ostaa sovelluksesta, lipulle voi määrittää päivän ja kellonajan, josta lähtien se on voimassa. HSL-sovelluksella voi ostaa kesämatkoja varten myös aikuisten ja lasten kertalippuja.
HSL-sovellus toimii Android ja iPhone -puhelimissa ja sen voi ladata, vaikka asuisikin jossain muualla kuin Helsingin seudulla.
HSL:n kertalippuautomaateista ja bussinkuljettajilta voi ostaa yhden vuorokauden lippuja vyöhykkeille AB ja ABC, jotka kattavat Helsingin, Vantaan ja Espoon. Kertalippuautomaatista ja bussista ostetut vuorokausiliput tulostuvat paperille ja ne ovat voimassa ostohetkestä alkaen.
Olipa ostoslistalla sitten vuorokausilippu tai kertalippu, se kannattaa hankkia ennakkoon, sillä ennakkoon ostetut liput ovat edullisempia kuin liikennevälineestä hankitut. Bussinkuljettajilta saa edelleen lippuja, mutta raitiovaununkuljettajat ja lähijunien konduktöörit eivät enää myy niitä.
HSL:n lippuvyöhykkeet uudistuivat keväällä. Kuntien sisäisten ja seudullisten lippujen sijasta liput ostetaan nyt vyöhykkeille A, B, C ja D.
HSL:n Reittiopas kertoo linjavaihtoehdot
Onpa kesäkulkija menossa Temppeliaukion kirkkoon tai vaikka Nuuksion kansallispuistoon patikoimaan, joukkoliikenne vie perille. Yhteyksien valinnassa auttaa HSL:n Reittiopas, josta voi hakea linjavaihtoehtoja katuosoitteiden lisäksi myös matkakohteiden nimien mukaan. Reittiopas kertoo myös sen, minkä vyöhykkeiden lippua reitillä tarvitaan ja minkä hintainen matka on.
Tämän vuoden uutuutena Reittioppaasta löytyvät myös Helsingin ympäristön saaristoon vievät reitit. Suomenlinnan lautan lisäksi Reittiopas kertoo kahdenkymmenenviiden muun saaristolautan lähtölaiturit ja aikataulut. Reittiopas toimii myös HSL-sovelluksessa.
Helsinkiin ja sen ympäristöön voi bussien, metron, junien, ratikan ja lauttojen ohella tutustua myös kaupunkipyörän satulasta. Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla on tänä kesänä käytössä yhteensä noin neljä ja puoli tuhatta kaupunkipyörää, joihin voi ostaa käyttöoikeutta päiväksi, viikoksi tai vaikka koko pyöräilykaudeksi.
Vielä lyhyempiin pyrähdyksiin sopivat potkulaudat, joita on käytössä Helsingissä. HSL on mukana Itä-Helsingin Vuosaaren kokeilussa, jossa on tarjolla yhteensä 300 perinteisesti potkittavaa ja sähköllä kulkevaa lautta.
Avainsanat
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne
Kehärata täyttää tänään kymmenen vuotta – I- ja P-junat ovat löytäneet paikkansa HSL:n liikenteessä1.7.2025 10:59:20 EEST | Tiedote
I- ja P-junat viettävät merkkipäiväänsä tänään. Muun muassa Helsingin keskustan, lentoaseman sekä Itä- ja Länsi-Vantaan yhdistävä Kehärata valmistui tasan kymmenen vuotta sitten, 1.7.2015.
Matkustajilta kiitettävä yleisarvosana joukkoliikenteelle24.6.2025 12:42:35 EEST | Tiedote
Kevään 2025 HSL:n joukkoliikenteen asiakastyytyväisyystutkimuksessa 82 prosenttia matkustajista oli joko erittäin tai melko tyytyväisiä joukkoliikenteeseen antaen sille yleisarvosanaksi 4 tai 5 asteikolla 1–5. Syksyllä 2024 tyytyväisten matkustajien osuus oli 83 prosenttia.
HSL uudistaa raitiovaunujen väritystä Helsingissä24.6.2025 10:00:00 EEST | Tiedote
Raitiovaunujen väritys uudistuu Helsingissä maltillisesti, kun raitioverkko laajenee uusille alueille. Turkoosi pikaratikan väritys on tulevaisuudessakin käytössä erillisillä radoilla kulkevilla linjoilla, kuten linjalla 15 ja tulevalla Vantaan ratikalla. Kaikilla muilla raitiolinjoilla liikennöidään perinteisellä keltavihreällä värityksellä, joka samassa yhteydessä uudistuu hieman.
Rantaradan junaliikenteessä viiden viikon katko juhannuksen jälkeen18.6.2025 11:30:00 EEST | Tiedote
Väyläviraston ratatyöt katkaisevat rantaradan junaliikenteen viideksi viikoksi juhannuksen jälkeen 23.6.–27.7. Lisäksi HSL-junaliikenteessä on lyhyempiä yhden ja kahden vuorokauden katkoja viikonloppuisin syksyllä. Myös toukokuussa rantaradan junaliikenteessä oli vuorokauden mittaisia katkoja. Katkot vaikuttavat lähijunaliikenteeseen Leppävaarasta länteen Kauklahden, Kirkkonummen ja Siuntion suuntaan. Katkojen aikana junaliikennettä korvataan busseilla. Rantaradan työt liittyvät Espoon kaupunkirata -hankkeeseen, joka jatkuu vuoteen 2029 asti.
HSL:n hallituksen päätöksiä 17.6.202517.6.2025 16:26:03 EEST | Tiedote
HSL:n hallitus kokoontui 17. kesäkuuta 2025 ja päätti seuraavista asioista.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme