HSY

HSY kehittää itsepalveluasiointia Sortti-asemilla – jätteet voi maksaa verkossa ennen asemalle tuloa

Jaa

HSY:n Sortti-asemille tuotavat jätteet voi nyt maksaa helposti ja turvallisesti etukäteen eSortti-palvelussa verkossa. Uudistus nopeuttaa käyntiä asemalla, kun jätteet voi viedä suoraan jätelavoille, eikä tarvitse asioida infopisteellä.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY kehittää itsepalveluasiointia Sortti-asemilla. Yksityiset henkilöasiakkaat voivat nyt maksaa jätteensä etukäteen eSortti-palvelussa verkossa. Ensi vuoden alussa asemille asennetaan uudet itsepalvelumaksulaitteet.

- Uudistuksen tavoitteena on mahdollistaa vaihtoehtoisia asiointitapoja ja nopeuttaa asiointia, kun jätteet voi maksaa etukäteen verkossa tai ensi vuoden alussa uusilla itsepalvelumaksulaitteilla. Ne toimivat Sortti-kortilla, joka on näppärä usein asemalla asioiville esimerkiksi yrityksien edustajille. Näin asiakkaan ei tarvitse käydä infopisteessä, vaan hän voi mennä suoraan lajittelemaan jätteensä aseman lavoille, kertoo HSY:n käyttöinsinööri Joonas Enqvist.

Toistaiseksi ainoastaan henkilöasiakkaat voivat käyttää eSortti-palvelua. Maksaminen onnistuu kirjautumalla osoitteeseen eSortti.hsy.fi. Palvelu auttaa asiakasta jätteen laadun ja määrän arvioimisessa. Kun asiakas maksaa jätteensä ennakkoon verkkokaupassa, hän pääsee asemalle sen auki ollessa näyttämällä maksun yhteydessä saamansa QR-koodin tunnistautumispäätteellä. Vaihtoehtoisesti hän voi edelleen maksaa tuomansa jätteet myös Sortti-asemien infopisteellä. Vuodenvaihteessa laajennamme eSortti-palvelun myös yritysasiakkaiden käyttöön sopivaksi.

Ruskeasannan ja Jorvaksen Sortti-asemilla on mahdollista maksaa tuomansa jätteet jo nyt itsepalveluautomaateilla käyttäen Sortti-korttia. Uudet ja toiminnaltaan kehittyneemmät automaatit asennetaan kaikille asemille ensi vuoden alussa.

- Kun asiakkailla on mahdollisuus maksaa jätteensä itsenäisesti, meille vapautuu aikaa jalkautua entistä enemmän asemalle opastamaan asiakkaita jätteiden lajittelussa. Tämä tarve korostuu entisestään, kun lisäämme eri jätteiden lajittelumahdollisuuksia saavuttaaksemme HSY:n tavoitteen kierrättää 60 prosenttia jätteistä vuoteen 2025 mennessä, Enqvist jatkaa.

HSY kokeili keväällä Kivikon Sortti-asemalle tuotavien jätteiden itsepalvelumaksamista. Järjestelmä osoittautui toimivaksi, joten se laajennetaan vaiheittain toimimaan myös muilla Sortti-asemilla.

Lisätietoja:

HSY:n käyttöinsinööri Joonas Enqvist, puh. 050 3022 713, joonas.enqvist@hsy.fi
www.hsy.fi/sorttiasemat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tuotamme HSY:ssä kunnallisia vesihuollon ja jätehuollon palveluja sekä tietoa pääkaupunkiseudusta ja ympäristöstä. Teemme kanssasi maailman kestävimmän kaupunkiseudun.                         

HSY – Puhtaasti parempaa arkea

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSY

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme