HSL Helsingin seudun liikenne

HSY sai vuoden 2021 Työmatkaliikkumisen edelläkulkija -tunnustuksen

Jaa
Työmatkaliikkumisen edelläkulkija -tunnustuksen saa HSL-alueen työnantaja, joka on edistänyt esimerkillisesti kestävää työmatka- ja työasiointiliikkumista. Vuoden 2021 tunnustuksen sai HSY.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY on saanut vuoden 2021 Työmatkaliikkumisen edelläkulkija -tunnustuksen. HSL jakaa tunnustuksen vuosittain Fiksusti töihin hankkeen -kanssa sellaiselle HSL-alueen työnantajalle, joka on ottanut kestävän työmatka- ja työasialiikkumisen esimerkillisesti omakseen.

Lista toimista, joilla HSY on vuosien varrella kannustanut henkilöstöään kestävään liikkumiseen, on mittava. HSY:ssä on muun muassa laadittu työntekijöille useita liikkumissuunnitelmia.

”Tuemme työntekijöidemme kestäviä kulkutapavalintoja työmatkaedulla ja olemme pyrkineet järjestämään toimipisteisiimme hyvät pysäköintimahdollisuudet polkupyörille”, ympäristöasiantuntija Marika Visakova HSY:stä kertoo.

”Nostan erityisenä onnistumisena sen, kuinka työmatkapyöräilijät otettiin huomioon uuden päätoimipisteemme suunnittelussa, oli kyseessä sitten pyöräpysäköinnin järjestäminen tai varusteiden vaihto. Parkkihalliin tuli runkolukittavia pyöräpysäköintipaikkoja 100 polkupyörälle, joista kymmenen on varustettu sähköpistokkeella."

"Hallissa on myös pyörähuoltopiste työkaluineen. Sosiaalitiloihin tuli kaapit varusteiden kuivausta varten. Kun puitteet ovat kunnossa, se kannustaa pyöräilyyn ja liikkumiseen työmatkoilla.”

Työntekijät voivat valita useiden kestävien vaihtoehtojen välillä työpäivän aikaiseen liikkumiseen. Työasiointimatkoihin voi lainata sähköpyöriä tai asiointimatkakortteja joukkoliikennematkoja varten. Sähköpyöriä voi lainata myös viikon mittaisiin kokeiluihin.

Tarjolla on yhteiskäyttöautoja, joista osa kulkee biokaasulla ja osa sähköllä. Toimipisteisiin on asennettu latauspisteitä sekä talon omille sähköautoille että vierailijoille. Oman auton käyttö työtehtävissä vaatii erillisen luvan.

”Lisäksi osallistumme henkilöstömme kanssa vuosittain Kilometrikisaan ja Kävelykilometrikisaan. HSY:n Ilmastoinfo on kampanjoillaan kannustanut seudun asukkaita kestävään liikkumiseen, esimerkiksi sähköpyöräilyyn ja kävelemiseen”, Visakova kertoo.

”Tällä hetkellä suunnittelemme toimintamalleja koronarajoitusten jälkeiseen aikaan, esimerkiksi siihen, miten etätyöskentely jatkuu. Etätyökäytäntömme ja -ohjeistuksemme olivat joustavia jo ennen koronaa. Lähtökohtamme on se, että teemme työtä siellä, missä se parhaiten sujuu.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Asiakasvastaava Niina Takaluhta, HSL, puh. 050 3855 035


Ympäristöasiantuntija Marika Visakova, HSY, puh. 050 308 6014

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Pikaraitiolinjan 15 radalla tehdään kesäkuukaudet viimeistelytöitä7.6.2023 10:12:47 EEST | Tiedote

Pikaraitioliikenteen aloittamisen valmistelut ovat kovassa käynnissä kesän aikana. Raide-Jokeri-hankkeessa rakennetulla pikaraitotien radalla tehdään kesän aikana korjaus- ja viimeistelytöitä, ajetaan koeajoja ja koulutetaan kuljettajia. Liikenne uudella pikaratikkalinjalla 15 käynnistyy viimeistään vuonna 2024, mutta HSL valmistautuu siihen, että liikenne voisi alkaa jo syksyllä 2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme